Yeni Yılda Yenilik Şart: 2020 Ev Dekorasyonu Trendleri

EvDekorasyonuTrendleriNeşerOlucak

Yeni yıl demek yenilik demek! Yeni başlangıçlar için yaptığınız planların hepsini gerçekleştirmenizi diliyoruz. Peki, değişime evinizden başlamaya ne dersiniz? 2020 dekorasyon trendleri, zevkinizi yansıtmanızı sağlayacak pek çok yenilik sunuyor. O halde sizi daha fazla bekletmeyelim, evinizi yeni ve modern bir görünüme kavuşturmanıza yardımcı olacak 2020 ev dekorasyonu modası hakkında bilmeniz gereken detayları paylaşalım!

Alışılmışın Dışında Bir Yıl Olacak: Rahat ve Kalabalık Odalara Hazırlanın

2020 yılının en dikkat çeken değişikliklerinden biri işte bu! Yıllardır ön planda olan sadelik, bu yıl itibariyle yerini daha kalabalık ama aynı zamanda konforlu alanlara bırakıyor.

  • Minimalizm yerine maksimalizm!

Az eşya, ferah evler… Evet, minimalist dekorasyon özellikle küçük evler için en ideal dekorasyon stillerinden biri. Geçtiğimiz yıl büyük-küçük pek çok evde uygulanan bu dekorasyon tarzı ile 2020 yılında yavaş yavaş vedalaşıyoruz. Çünkü özellikle 2020 salon dekorasyonu trendlerinden biri, maksimalist tarzda döşenen odalar!

Daha fazla eşyaya yer verilen ve daha heybetli görünen mobilyalara ev sahipliği yapan bu tarzda, farklı stiller bir arada da kullanılabiliyor. Aslında bu durum, maksimalizmin içinde biraz da eklektik dekorasyon olduğunun kanıtı. Kısacası minimalizmin tam tersi olarak kabul edebileceğimiz maksimalist dekorasyon 2020’nin adından sıklıkla söz ettiren tarzlarından biri olacak!

  • Sohbet edebileceğiniz rahat alanlar kurgulamak moda!

Sosyalleşmek için dış mekânları tercih etmek yerine evlerde vakit geçirmek son yıllarda oranı oldukça artan bir uygulama. İşte, 2020 ev dekorasyonunda da bundan kaynaklı bir değişim olduğunu söyleyebiliriz. “Yeni yılda salon dekorasyonu nasıl yapılmalı?” diye sorarsanız vereceğimiz cevap kesinlikle “Rahat, konforlu mobilyaları tercih edin; mobilyaları misafirlerinizle vakit geçirmeye uygun bir şekilde konumlandırın.” olur. Örneğin bir köşe koltuğunuz varsa berjer, puf, bench ya da ek bir kanepe ile alanı sosyalleşmeye daha uygun hale getirebilirsiniz.

2020 Ev Dekorasyonu Modası

Eviniz Doğayı Çağırıyor: Doğal Materyallere ve Bitkilere Yer Açın

Yoğun iş temposu, hayat koşuşturması… Yoksa siz de bu nedenlerden dolayı doğayla buluşamadığından yakınanlardan mısınız? Peki, doğayı evinize taşımaya ne dersiniz? 2019 dekorasyon trendlerinde de ön planda olan doğal esintiler, 2020 yılında da evlerde bol bol yer bulacağa benziyor. 

  • Bitkilerinize özel bir alan yaratmanın tam zamanı.

Yeşil yapraklar, rengârenk çiçekler… Bitkilere evlerin en doğal dekoratif ürünleri olarak bakabiliriz. Bu yıl da bitkiler evinizde bol bol yer alabilir, fakat bu yıl onları bir araya toplama zamanı! Salonunuzun veya antrenizin uygun bir noktasına palet ya da merdiven raf  yerleştirebilir, bitkilerinizi burada şık bir şekilde sergileyebilirsiniz. Bu arada bu yıl büyük boyutlu bitkilerin daha popüler olduğunu söylemeden geçmeyelim!

  • Doğal materyaller, evinizi sarsın!

Bitkilerin yanı sıra mobilyalarınızın malzemeleri de doğadan esintiler yaratmanızı sağlayabilir. Ahşap ise doğayı evinize davet etmek için kullanabileceğiniz başlıca materyal! Sehpa, yemek masası, sandalye, koltuk takımı detaylarının yanı sıra mutfak ve banyo dolaplarında da dilerseniz ahşabın şıklığından ve doğallığından yararlanabilirsiniz. Buna ek olarak evinizin düzenini sağlayan hasır sepetler de doğallığı evinize davet edecek ürünlerden.

2020 Ev Dekorasyonu Trendleri

Sıra Dışı Alanlar Doğuyor: 2020 Duvar Dekorasyonu Trendleri ile Yenilenin

Duvarlarınızdaki küçük bir değişiklik bile yaşam alanınızın atmosferini anında değiştirebilir! Son yıllarda oldukça önem verilen duvar dekorasyonunda bu sene her zevke uygun seçenekler mevcut.

  • Evlerde daha süslü duvarlar ile karşılaşmaya hazır mısınız?

Ev dekorasyonu trendleri, 2020 yılında maksimalizm ve farklı tarzları buluşturan eklektik bir stilin çerçevesinde gelişecek ve bu etki, duvarlarda da kendini gösterecek. Daha süslü, kalabalık ve büyük duvar dekorasyonu ürünlerinin yer aldığı duvarlar bu sene moda! Yani evin salonunda, oturma odasında duvarlar her zamankinden daha çok dikkat çekecek gibi görünüyor! Tabii bol çerçeveli, tablolu bir duvar için tercih edeceğiniz duvar kağıdı biraz daha sade olmalı. Aksi takdirde karmaşık bir görüntü oluşabilir.

  • Doğayı evinize taşımanın bir diğer yolu da duvarlarınız!

Büyük çiçek desenli duvar kâğıtları 2020’nin olmazsa olmazlarından. Fakat bu noktada küçük bir öneri yapmamızda fayda var: Büyük desenli ve bol renkli duvar kağıtları duvarınızı yeterince dolu göstereceği için çerçeve, duvar panosu, tablo gibi dekorasyon objelerinden daha az yararlanmakta fayda olabilir.

2020 Ev Dekorasyonu Önerileri

  • 3D duvar kağıtları ile alanlara farklı bir boyut kazandırmanız mümkün.

Misafirleriniz eve girdiğinde ilk olarak duvarlarınız dikkat çeksin istiyorsanız tercihinizi 3D duvar kağıtlarından yana kullanabilirsiniz. Salon gibi alanların yanı sıra genç odalarında da sıklıkla tercih edilen bu ürünlerin farklı tasarımları mevcut. Yani dilerseniz 3 boyutlu duvar kağıtlarını çiçek desenli tercih edebilir ve doğal görünümlü, huzur veren bir alan yaratabilirsiniz.

  • Parke ve palet, duvarlarınızı süslemeye hazır!

Bir ürünü amacı dışında kullanmak son yılların popüler uygulamalarından biri. Eğer siz de bu yaklaşımı seviyorsanız, hatta bu anlamda sınırları zorlamak istiyorsanız tercihinizi parke duvar dekorasyonundan yana kullanabilirsiniz. Örneğin televizyon ünitesinin arkasındaki ya da yatağınızın baş ucundaki duvarı parke ile kaplayabilirsiniz. Bu arada dilerseniz parkeleri farklı renklere de boyayabilir ve daha canlı alanlar yaratabilirsiniz. “Parke ile duvar dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ise videomuzda!

Parke yerine kullanabileceğiniz alternatif ürün ise paletler! “Ev Dekorasyonuna Katkı Sağlayacak 5 Kendin Yap Fikri” yazımızda önerdiğimiz “paletten televizyon ünitesi” fikrini bu yıl hayata geçirebilirsiniz! Ayrıca bahçe, balkon gibi alanlarda paletleri duvara konumlandırıp saksılarınızı buraya asmak da #güzelfikir!

  • Geometrik duvar boyamak, yaşam alanınızı renklendirmenin yollarından.

2020 duvar dekorasyonu trendlerinden bir diğeri ise, geçen sene de çok ses getiren geometrik duvar boyası! Oluşturduğunuz renk paletine uygun birkaç renk ile uygulayabileceğiniz bu dekorasyon fikri, oldukça pratik. “Geometrik duvar boyası nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ise videomuzda.

Şıklık ve Rahatlık Buluşuyor: 2020 Mobilya Trendleri 

Geçen sene olduğu gibi bu sene de salondaki mobilyaların kıvrımlı hatlara sahip olması moda. Keskin hatlı, minimal çizgili mobilyalar yerine kıvrımlı, daha büyük boyutlu ve konforlu ürünler trendlerden ve bu trendin oluşmasında maksimalizmin katkısı büyük! Konsol, vitrin, sehpa gibi ürünlerde ise ahşap ile metali buluşturan mobilyalar dikkat çekiyor.

Zeminler Güzelleştiriyor: 2020 Zemin Dekorasyonu Trendleri

Ev dekorasyonunda şıklık, bütünsel bir uyumun sonucu ve zemin dekorasyonunun da bu şıklıkta kesinlikle payı var! Peki, parke ve seramik trendleri neler?

  • Parkelerde doğallık ön planda!

2020 yılı ev dekorasyonu trendleri, canlı bir alan kurgulamak üzerine kurulu. Bunun için pek çok noktada canlılık kazandıracak uygulamalar yapsanız da evinizin biraz sadelik ile nefes alması da şart! İşte, bu sadeliği parkeler sağlıyor. Bu yılın trendi ise eve rustik bir hava katan kahverengi parkeler.

Bu noktada ufak bir uyarı yapmamızda fayda var: Evet, kahverengi parke seçmek bir trendi hayata geçirmenizi sağlar, fakat kahverengi parke evinize uygun olmayabilir. Evinize, istek ve ihtiyaçlarınıza en uygun parkeyi ise “Zeminlerinizi Yenileyin: Parke Rengi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız sayesinde bulabilirsiniz.

  • Etnik desenli seramikler evin atmosferini değiştirmeye hazır!

Duvarda tercih edilen seramiklerde desenli ürünler daha fazla kullanılsa ve zeminlerde daha sade ürünlere yer verilse de artık zeminlerde de daha dikkat çekici seramiklere yer var! Etnik desenli seramikler ise yılın modası!

2020 Ev Dekorasyonu Fikirleri

2020 Ev Dekorasyonu Renkleri

Renkli bir yıl bizi bekliyor! 2020 trend renkleri gri ve pastel pembe! Bu renklere ek olarak mor, yeşil ve hardal sarısı da yılın dikkat çekici canlı renklerinden. Fakat bunlar oldukça dikkat çekici renkler olduğu için kullanım oranına dikkat etmekte fayda var! 2020’nin trend renkleri içerisinden seçtiğiniz rengi, yardımcı olarak konumlandırabilirsiniz. Dekoratif kırlentlerde, objelerde ya da tablolarda bu renklerden yardım alabilirsiniz. Bir diğer seçeneğiniz ise elbette duvar dekorasyonunda bu renklerden yararlanmak olabilir!

2020’nin Öne Çıkan Dekorasyon Objeleri

Ev dekorasyonunu tamamlayan şeyler elbette dekorasyon objeleri!

  • Mumlara daha fazla yer açın!

2020’nin en dikkat çekici objesi, evlerin olmazsa olmazı dekoratif mumlar! Mumlarda büyük boyutlar ve farklı tasarımlar seçmek evinizi trendlere uygun bir şekilde dekore etmenize yardımcı olabilir.

  • Her yer neon olacak!

Masa üstüne ya da duvara konumlandırabileceğiniz neon dekoratif ürünler 2020 yılında alanı daha canlı kılacak. Sade bir evi bile hareketlendirebilen farklı tasarımlardaki neon dekoratif objeleri kesinlikle değerlendirmenizi öneririz.

  • Metal detaylar bu yıl da trend!

Geçen yılki trend devam ediyor; metal detaylar yine göz dolduruyor! Altın, gümüş, bakır, roze altın gibi renklerin yanı sıra siyah metal detaylar da evinizin dekorasyonuna farklı bir hava katabilir. Fakat bu noktada, metal ürünleri nasıl konumlandırmanız gerektiği konusu da oldukça önemli. “Şık ve Dikkat Çekici Trend: Bakır ve Metal Ürünler” yazımız ise bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

2020 Ev Dekorasyonu

2020 Mutfak Dekorasyonu Trendleri

Evde en çok zaman geçirdiğiniz alanlardan biri olan mutfaklarda şık ve trend bir görünüm yakalamak önemli!

  • Mutfaklarda siyahın yılı.

Biliyorsunuz; 2019 yılında siyah banyolar modaydı. Bu yıl ise siyahın o cezbedici etkisi mutfaklara taşınıyor. Siyah mutfak dolaplarının alanı çok sıkıcı kılacağı ya da küçük göstereceği gibi çekinceleriniz varsa çift renkli mutfak dolaplarını da tercih edebileceğinizi hatırlatalım. Bu arada siyahın etkisini yumuşatmak için açık renk ahşap mobilyalardan da yararlanabilir veya duvar dekorasyonunuzda açık renkleri tercih edebilirsiniz. Mutfakta bitkilere yer verip alanı daha doğal kılmak ise kesinlikle #güzelfikir!

  • Açık raflar ile gelen pratikliğe hazır mısınız?

Mutfak, depolama alanına en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biri. İşte, trendlere göre bu depolama alanı da açık raflar! Yani ek bir mutfak dolabı almak yerine duvarlarınıza açık raflar monte etmeyi düşünebilirsiniz. Açık raflar hem trend bir görünüm sağlayabilir hem de size pratiklik kazandırabilir.

2020 Mutfak Dekorasyonu

2020 Banyo Dekorasyonu Trendleri

Banyo dekorasyon fikirleri, banyoların daha şık olmasına katkı sağlıyor. Peki, şık banyonuzda değerlendirebileceğiniz 2020 dekorasyon önerileri neler?

  • Banyolarda da açık raflar ile karşılaşmaya hazır olun.

Banyoda canlı renklerden yararlanmak ya da seramikler ile alanı daha hareketli kılmak bu yıl da devam ediyor. Bunun yanı sıra duvarın alt yarısını seramikle kaplayıp üst yarısını suya dayanıklı boya ile boyayarak da alanda hareketlilik sağlayabilirsiniz.

Banyolarda en dikkat çeken trendlerden biri ise -mutfaklarda da olduğu gibi- açık raflar! Açık raflara konumlandırabileceğiniz havlu, bornoz gibi banyo ihtiyaçlarının yanı sıra bu alanda dekoratif ürünlere de yer verebilirsiniz. 

  • Alandan tasarruf ettiren lavabolar ve klozetler hâlâ popüler.

Ayaklı olan yani zemine monte edilen lavabo ve klozetlerin yerine duvara monte edilebilen ürünler bu yıl daha çok ön plana çıkıyor. Özellikle banyo dolabının alt modülünün üzerine konumlandırılabilen lavabolar alanda trend bir görünümün anahtarlarından. Ayrıca banyo ve lavabo bataryalarınızı altın, roze altın gibi renklerden seçip alana farklı bir hava katabilirsiniz. Bu arada seçeceğiniz banyo aksesuarlarının da tamamlayıcı olduğunu unutmamakta fayda var! “Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız, ihtiyacınız ve istekleriniz için en doğru ürünü seçmeniz konusunda size rehberlik edebilir. 

2020 Banyo Dekorasyonu

Evinize 2020’yi yansıtmak için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor. İlham verici fikirler için ise Koçtaş Blog’u takipte kalmanızı öneririz!