2020 Yılının Pantone Rengi “Klasik Mavi”yi Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanabilirsiniz?

Pantone Rengi Dekorasyon

Evinizde daha keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak sırlardan birini açıklıyoruz: Kendinizi yansıtan bir ev dekorasyonu uygulamak! Zevkiniz doğrultusunda dekore edeceğiniz eviniz   sizi yansıttığı için evinizde zaman geçirmekten daha çok keyif alacaksınız, bundan emin olabilirsiniz! Tabii ki ev dekorasyonunu tarzınızın yanı sıra trendlerle harmanlamak da olmazsa olmaz!

Söz konusu trendler olduğunda ise her yıla özel olarak belirlenen Pantone renginden bahsetmek gerek. 2020 Pantone rengi, klasik mavi (classic blue) olarak belirlendi! Peki, Pantone 19-4052 klasik maviyi ev dekorasyonunda nasıl kullanabilirsiniz? Sizi daha fazla bekletmeyelim ve Pantone 2020 rengi olan klasik mavi ile dekorasyon önerilerini sıralamaya başlayalım!

Klasik Maviyi Etkin Bir Şekilde Kullanmak İsteyenlere Dekorasyon Fikirleri

Zaten maviyi seviyorsanız ve bir de ev dekorasyonunuzda dikkat çekici bir değişiklik yapmak istiyorsanız 2020 yılın rengine, yaşam alanlarınızın farklı alanlarında, farklı ürünlerden yararlanarak yer verebilirsiniz. İşte, klasik mavi ile dekorasyon fikirleri:

  • Duvarlarda maviye yer vermek her zaman #güzelfikir!

Evinizin görünümünü mü değiştirmek istiyorsunuz? Çözüm basit: Duvar dekorasyonunda yapacağınız değişiklik sayesinde bunu gerçekleştirebilirsiniz!

Mavi rengin yoğun olarak yer aldığı, fakat farklı renkleri de barındırıp daha hareketli tasarımlar sunan duvar kâğıtları, evinize enerjik bir atmosfer katabilir. Fakat bu noktada, desenli duvar kâğıtlarının tüm duvarlara uygulandığı takdirde alanda kalabalık bir görünüme neden olabileceklerini unutmamalısınız. Bu nedenle sadece bir duvara uygulama yapmanızı ya da tüm duvarların alt yarısına duvar kâğıdı, üst yarısına duvar boyası uygulamanızı öneririz.

Yatak odası, çocuk odası ya da salon dekorasyonu… Duvar kâğıtları sayesinde evinizin her alanında maviye yer verebilirsiniz. Bu arada mavinin doğayı çağrıştırdığı için huzur veren bir renk olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Özellikle yatak odalarında klasik mavinin yanı sıra gök mavisine de yer vererek rahatlatıcı, dinlendirici bir alan oluşturabilirsiniz.

 

Mavi Dekorasyon Önerileri

  • Mavi seramikler ile bir taşla iki trend yakalamak mümkün.

 “Yeni Yılda Yenilik Şart: 2020 Ev Dekorasyonu Trendleri” başlıklı yazımızda da anlattığımız gibi şimdi etnik desenli seramiklerin zamanı! Mavi tonlarını içerisinde barındıran seramikler ile banyo ya da mutfak duvarlarınızı yenileyebilir, seramiklere evinizin dilediğiniz odasının zemininde yer verebilirsiniz.

Mavi Dekorasyon Fikirleri

  • Mavi mobilyalar ev dekorasyonunuzu başka bir boyuta taşıyabilir.

Evinizde yeni bir mobilyaya ihtiyacınız varsa ya da var olan mobilyalarınızı tasarruflu bir şekilde yenilemek istiyorsanız bu yıl en trend renk olan maviden yardım alabilirsiniz. Örneğin mavi bir koltuk, mavi perdeler ya da mavi konsollar evinizin havasını değiştirebilir. Eğer var olan konsol, şifonyer, kitaplık gibi mobilyaların görünümlerini değiştirmek istiyorsanız bu mobilyaları boyayabilir ya da yapışkanlı folyolar ile yenileyebilirsiniz. Ayrıca banyo ve mutfak dolaplarınızı da bu yöntemler sayesinde yenileyebileceğinizi hatırlatmadan geçmeyelim. “Yeni Gibi: Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır ya da Kaplanır?” başlıklı yazımız bu uygulama konusunda size yardımcı olmaya hazır!

2020 Yılının Pantone Rengi

Klasik Maviyi Detaylarda Kullanmak İsteyenlere Dekorasyon Önerileri

Ev dekorasyonunda trendlere yer vermeyi seviyorsanız ama kökten bir değişiklik yapmak istemiyorsanız hiç merak etmeyin; detaylar sayesinde de Pantone 2020 rengini evinize taşıyabilirsiniz. Peki, hangi dekorasyon uygulamalarını hayata geçirebilirsiniz?

  • Duvar dekorasyonunda yapacağınız küçük değişikler ile trendler evinizde!

Eğer duvar kâğıdı uygulamak istemiyorsanız ve daha zahmetsiz ve küçük uygulamalarla duvar dekorasyonunuza klasik mavi modasını taşımak istiyorsanız bu da mümkün! Mesela “Farklılığı Sevenlere: Duvar Dekorasyonu Trendleri” başlıklı yazımızda tüm detaylarını verdiğimiz “Bant Tekniği” tam size göre!

  • Dekoratif ve işlevsel ürünlerden yardım alıp trendleri eve taşımak #güzelfikir!

Dekoratif objeler, ev dekorasyonunu tamamlayan ürünler! Evinize alacağınız dekoratif objeler sayesinde klasik mavinin güvenli etkisini evinize taşıyabilirsiniz. Özellikle biblolar, 2020’nin trend dekoratif ürünleri olan mumlarla mumluklar, tablolar ve duvar panoları, evinizi güzelleştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca çerçeveleri de unutmamak lazım! Eğer evde çerçeveleriniz varsa ve yeni çerçeve almak istemiyorsanız trendi yakalamak için bu çerçevelerinizi hobi boyaları ile boyayabilirsiniz. Çerçeveleri boyarken klasik mavi ile beyaz ve açık gri gibi renkleri kombinleyebilirsiniz. Bu sayede daha canlı bir çerçeve tasarımına imza atabilirsiniz.

Dekoratif objelerin yanı sıra hem evinizi güzelleştiren hem de işlevsellikleri sayesinde hayatınıza pratiklik katan ürünleri de unutmamak gerek! Mesela set üstü banyo aksesuarları, belirttiğimiz gruba giren ürünlerden! Tasarımında mavi tonlarını barındıran set üstü banyo aksesuarları sayesinde banyo dekorasyonuna bambaşka bir hava katabilirsiniz. Eğer banyo aksesuarları seçiminde yardıma ihtiyacınız varsa “Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazımızdan yararlanabilirsiniz.

2020 Pantone Rengi

  • Tekstil ürünleri, klasik mavinin dikkat çekici etkisini sunmaya hazır.

Kabul ediyoruz; tekstil ürünleri bir dekorasyon trendini uygularken yardım alınabilecek kategoriler arasında akıllara ilk gelen seçenek değil. Fakat emin olun ki ev tekstil ürünleri sayesinde dikkat çekici bir uygulama yapabilirsiniz.

Oturma odalarında koltukların kirlenmesini önlemek için tercih edilen koltuk örtülerinden, bu yıl trendleri uygulamak için de yardım alabilirsiniz. Klasik mavi bir koltuk örtüsü ile bir ya da iki koltuğunuzu örtebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz deseninde mavi rengin bulunduğu kırlentlerden de yararlanabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonunu değiştirecek güçte olan nevresimlerde de maviyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca nevresimlerin uyku kalitesinde de belirleyici bir unsur olduğunu unutmamalısınız. “Nevresim Takımı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?” başlıklı yazımız bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Banyo dekorasyonunda ise havlu, paspas gibi tekstil ürünlerinden rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

2020 Pantone Rengi Klasik Mavi

Klasik Mavinin Sunduğu Şıklığı Katlayacak Öneriler

2020’nin en çok koşulan rengi olacak olan mavi aslında doğru kullanıldığında sizi psikolojik olarak olumlu etkileyecek bir renk! “Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri: Odalara ve Trendlere Göre Renk Kullanımı Rehberi” başlıklı yazımızda bahsettiğimiz gibi mavi; sakinlik, huzur ve güven veren, bunlara ek olarak üretkenliği de artıran bir renk. Fakat mavinin çok koyu renkleri ile yoğun bir şekilde oluşturulmuş bir ev dekorasyonu samimi atmosferden uzak, depresif bir alan da yaratabilir; buna değinmeden geçmeyelim. Yani sadece klasik mavi kullanmak yerine ev tasarımında mavi ve tonlarını bir arada kullanabilir, açık tonlara daha fazla yer verebilirsiniz. Mavi tonları dışında elbette ki yararlanabileceğiniz başka renk seçenekleri de mevcut!

Mavi ve beyazın mükemmel bir uyum yakaladıkları açık! Fakat bu renk kombinasyonunun yanı sıra açık gri, hardal rengi, pastel pembe ve açık yeşil yardımıyla da hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz. Mesela saksıları hobi boyaları ile desenli bir şekilde maviye boyayıp mavi ve yeşili buluşturmaya ne dersiniz?

Evinizi 2020 Pantone rengi olan klasik mavi ile yenilemek #güzelfikir!