Yeni Yılda Şık Bir Ev: 2021 Ev Dekorasyonu Trendleri

2021-ev-dekorasyonu-trendleri

Artık evlerde daha fazla zaman geçiriyoruz ve bu da ev dekorasyonunda farklılık isteğini beraberinde getirebiliyor. Peki, yaşam alanlarınızı 2021 dekorasyon trendleri doğrultusunda yenilemeye ne dersiniz? İşte, zevkinize uygun olabilecek, evinizi daha şık ve dikkat çekici kılacak 2021 iç dekorasyon fikirleri:

Minimalist ve Endüstriyel Etkiler

Japon ve İskandinav tarzındaki evler minimalist dekorasyonun şekillenmesine yardımcı oldu. 2020 yılında çok ve büyük boyutlu eşya yardımıyla dizayn edilen maksimalist evlerin yerini bu yıl yeniden minimalist dekorasyon alıyor. Az ve işlevsel eşya ile genellikle nötr renklerle dekore edilen evler, ferahlık algısını güçlendiriyor.

Minimalizmin yanı sıra özellikle taş duvar kâğıtları ve metal detaylı ürünlerle son yıllarda dikkat çeken endüstriyel dekorasyon da ön planda. ABD’de fabrika, depo gibi noktaların yaşam alanlarına çevrilmesiyle doğan bu stil hakkında daha detaylı bilgi almak için “Modern Dekorasyonda Endüstriyel Etkiler” yazımızı okuyabilirsiniz.

2021 Dekorasyon Önerileri

Çok Amaçlı Odalar ve Mobilyaların Gücü

Yaşam alanlarımızın aynı zamanda ofislerimiz olduğu bir yıl yaşadık. Bu durum elbette ev dekorasyonuna da yansıyor ve çok amaçlı odalar karşımıza çıkıyor. Örneğin yatak odanızın bir bölümünü çalışma alanı olarak kurgulayabilir, balkonunuzun bir bölümünü hobiniz için ayırabilirsiniz.

Alanlara ek olarak çok amaçlı mobilyalar da 2021’de çokça karşımıza çıkacak. Hem puf hem sandık olarak kullanılabilen mobilyalar, taburelere sahip orta sehpalar ve pek çok ürün evlerde size yardımcı olmaya hazır.

2021 Dekorasyon Fikirleri

Doğal Malzemeler Sayesinde Daha Samimi Alanlar

Popülerliğini asla yitirmeyen doğal malzemelerden üretilen ürünler bu yıl da dekorasyon trendleri arasında yerini alıyor.

  • Ahşap mobilyalardan örme rattan mobilyalara, hatta mermere kadar pek çok detaya evinizde yer verebilir ve yılın trendlerinden birini hayata geçirebilirsiniz.
  • Rattan askı salıncaklar da 2021 mobilya modasına dâhil. Üstelik balkon ve bahçe gibi alanlarda sıklıkla tercih edilen bu şık mobilyalara artık oturma odası ve salon gibi alanlarda da yer var.
  • Mobilyalar, parkeler, mutfak tezgâhı… Bu dikkat çeken alanların yanı sıra dekoratif ürünlerde de doğanın yansımalarından yararlanabilirsiniz. Örneğin cam bir vazoya koyacağınız kum ve deniz kabukları ya da ahşap bir kutu, evinizin dekorasyonuna katkı sağlayabilir.

2021 İç Dekorasyon

Vintage Mobilyalar ile Geçmişe Yolculuk

Özellikle country ve klasik stile çok yakışan vintage mobilyaları bu yıl pek çok evde göreceğiz.

  • Büyüklerinizin evinden ya da ikinci el ürün satan mobilyacılardan edinebileceğiniz vintage mobilyaları boyama, cilalama gibi küçük dokunuşlarla kullanılabilir hale getirebilirsiniz.
  • İster vintage olsun ister modern bir mobilya, bu yıl kavisli mobilyalar moda. Vintage koltuklar özelinde ise camelback koltukların geri dönüşünü ilan edeceği bir yıl yaşayabiliriz. Hem kavisli koltuk modellerini hem de önemli koltuk modellerinin özelliklerini incelemek için ise rehber niteliğindeki “Koltuk Çeşitleri” yazımızı okumanızı öneririz.

2021 Dekorasyon Modası

Geri Dönüşüme Önem Veren Ürünler

Doğal malzemelerin yanı sıra sürdürülebilir yaşam odaklı trendlerden bir diğeri ise ürünleri geri dönüştürerek farklı amaçlarla yeniden kullanılabilir hale getirmek. 2021 dekorasyon modasında kendin yap ürünlerin de popüler olduğunu göz önünde bulundurursak geri dönüşümle oluşturacağınız DIY fikirlerinin çok daha önemli hale geldiğini söyleyebiliriz. Dilerseniz “Kendin Yap DIY Fikirleri” kategorimize göz atarak geri dönüşüme destek veren önerileri el emeğinizle hayata geçirebilirsiniz.

2021 Dekorasyon Önerileri

Bol Bitki, Bol Huzur

Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2021 yılında da bitkiler evleri süslemeye devam ediyor. Peki, evinizde yemyeşil bitkilere ve rengârenk çiçeklere yer verirken başka hangi trendlerden yararlanabilirsiniz?

  • 2020 yılında bitkileri sergilemek için özel alanlar yaratmak modaydı. Bu yıl ise bitkileri konumlandırabileceğiniz yüksek stantlardan yardım almak, dikkat çeken alanlar oluşturmanız konusunda yardımcı.
  • Saksı seçiminde bitkilere ve bitkileri konumlandıracağınız alana uygun seçim yapmak önemli. Fakat görselliği de es geçmemek lazım! Seramik saksıların yanı sıra ahşap ve cam gibi malzemelerden yapılan saksılar da bu yılın gözdelerinden.

2021 Dekorasyon

Duvarlarda Doğadan İzler ve Soyut Yansımalar

Evinde farklılık isteyenlerin değişikliğe gittiği ilk noktalardan biri olan duvarlarda da oldukça keyifli trendler var.

  • Çiçek desenli duvar kâğıtları, huzur dolu bir alan kurgulamanız için size yardımcı.
  • Bu yıl dokulu duvarlar moda. Vahşi hayvan desenli ve özellikle kabartmalı timsah desenli duvar kâğıtlarını değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Tabii dilerseniz dokulu farklı duvar kâğıtlarından da yararlanabilirsiniz.
  • Duvarları süsleyen soyut tablolar da dikkat çekiyor. Özellikle soyut yüz resimleri bu yılın vazgeçilmezlerinden.
  • Grafiti artık evlerde! Dilerseniz bir duvarınızı grafitilerle süsleyebilirsiniz. Soyut çizgilerin bulunduğu bir grafiti, daha trend bir dekorasyonu hayata geçirmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

2021 İç Dekorasyon Modası

Evlerde Daha Fazla Güneş Işığı

COVID-19 nedeniyle 2020 yılının çoğunu evde geçirdik ve güneş ışığıyla geçtiğimiz senelere nazaran daha az buluştuk. Belki de bu nedenle açık renk, ince ve güneş ışığının eve girmesine izin veren tüller 2021 dekorasyon önerileri arasında. Dilerseniz duvarlarda açık renkleri tercih ederek de güneş ışığının yansımasını sağlayabilir ve odalarınızı olduğundan daha geniş ve ferah gösterebilirsiniz.

2021de Ev Dekorasyonu

2021’nin Huzur Veren Renkleri

2021 renkleri ile ev dekorasyonuna katkı sağlamak güzel fikir! Peki, hangi renklerden yararlanabilirsiniz?

  • Popüleritesinden hiçbir şey kaybetmeyen siyah ve beyaz, 2021’de de evlerde yerini alacak. Bunun yanı sıra gri tonları da evlerinizde sade bir şıklık oluşturmak için yardıma hazır.
  • Deniz teması 2021’in dikkat çeken detaylarından. Yani lacivert başta olmak üzere mavi tonlarından, beyazdan, kum rengini andıran tonlardan yararlanabilir ve bunları ahşap detaylı ürünlerle kombinleyebilirsiniz.
  • Enerji veren bir etkisi bulunan ve güneş ışığını anımsatan sarı da 2021 dekorasyon renkleri arasında. Fakat sarıyı yoğun bir şekilde kullanmanın dikkat dağınıklığına neden olabileceğini unutmamalısınız. Sarı tonlarına kırlent, tablo, dekoratif ürün ya da duvar kâğıdı detaylarında yer vermek daha sağlıklı olabilir. Sarının yanı sıra hardal rengi ve sarı tonlarındaki bej renkleri de oldukça trend.
  • Pembe tonları da 2021 yılında evleri saracak, samimi bir alan oluşturmanıza destek olacak renklerden!

2021 Dekorasyon Renkleri

2021 ev dekoru trendlerini uygulamanıza yardımcı olacak pek çok ürün Koçtaş’ta sizi bekliyor!