2023 Mutfak Dekorasyonu Trendleri

2023 Mutfak Dekorasyonu

Mutfaklar tüm ev halkının en keyifli buluşma mekanlarından biri. Hal böyle olunca hem iç açıcı hem de fonksiyonel olması çok önemli. Bu keyifli buluşma mekanında 2023 trendlerine göre bir iki değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. O zaman  yazımızı okumaya devam edin.

Yeni Yılda Yeni Bir Dekorasyon: 2023 Mobilya Trendleri” yazımızda 2023 mutfak dolabı modellerinde İskandinav etkisinin görüldüğünü belirtmiştik. Özellikle beyazın ana renk olarak tercih edildiğini, ada ve kiler kullanımın da popüler olduğunu yazmıştık. Bu yazımızda hem 2023 mutfak modellerine hem de bu yılın diğer mutfak dekorasyon trendlerine daha detaylı bakalım istiyoruz.  

2023 Mutfak Dekorasyonu Trendleri

Dolaplarda Sıcak Beyazlar ve Toprak Tonları Bir Arada

Beyaz ve Toprak Tonları

Evin genelindeki gibi mutfak dekorasyonunda da daha ferah ve iç açıcı bir hava katan açık renkler geri geldi. Çift renk kullanımı ise hala popüler. Alt modülde başka renk, üst modülde başka renk kullanabilirsiniz.

2023’ün mutfak dekorasyonu örneklerine baktığımızda krem, fildişi, ekru gibi sıcak beyaz tonlarda dolaplarla yaratılan aydınlık havaya, alt dolap üst dolap fark etmeksizin yeşil, hardal, mavi, kahverengi gibi toprak tonlarındaki birkaç modülle sofistike bir dokunuş katıldığını görüyoruz. Dolap kapaklarının bu yıl daha çok, çerçeveli değil düz olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Elbette mutfak dolaplarını değiştirmek büyük bir tadilat. Mutfağınıza daha modern bir görünüm kazandırmak için hem zaman hem bütçe açısından daha pratik bir çözüm peşindeyseniz “Yeni Gibi: Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır ya da Kaplanır?” yazımızda bunu nasıl yapabileceğinizin ipuçlarını paylaştık. 

Tezgahlarda Kuvars Işıltısı

Kuvars Tezgah

Kuvars tezgah yaptırmak laminat tezgahlara kıyasla daha yüksek bir bütçe gerektirse de uzun vadede dayanıklılığı sayesinde karşılığını kat kat veren bir yatırım. Çizilmelere, lekelere ve suya karşı dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanılabiliyor. Hijyenik, şık ve bakımı kolay olması da cabası. Bu sebeple 2023’te mutfak tezgah dekorasyonu tercihlerinde bol bol kuvars ışıltısı göreceğiz. 

Kuvars tezgahı, dolapla tezgah arasındaki duvara devam ettirerek bütünsel bir görünüm yakalamak da mümkün. Eğer titiz biriyseniz, bu seçeneği mutlaka değerlendirin. Çünkü bu sayede tezgah ve seramiğin birleşme noktasının temizliğini dert etmezsiniz.

Yine ışıltılı ve dayanıklı ama biraz daha hesaplı bir mutfak tezgahı çözümü için kuvars yerine granit ya da akrilik tezgahlarda da harika seçenekler bulabilirsiniz. Tezgah seçiminizde, “Onsuz Mutfak Olmaz: Mutfak Tezgahı Seçimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımız size yol gösterici olacaktır. 

Minik bir hatırlatma, mutfağınızın ana aydınlatmasının yanı sıra tezgah kısmının aydınlatmasını ihmal etmeyin.  Bu, o ışıl ışıl tezgahınızın daha da ortaya çıkmasını sağladığı kadar, yemek hazırlarken ya da bir şeyler yıkarken daha iyi görmenizi de sağlayacak. “Mutfak Tezgahı Aydınlatma Çözümleri Neler?” yazımızdan farklı tezgah aydınlatma seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Tezgah Arasında Seramik Sıcaklığı

Seramik Tezgah

Mutfak dekorasyonunun estetik olması elbette önemli ama bunun yanında pratik de olsa fena mı olur! Ocağın arkasındaki duvara yemek, evyenin arkasındaki duvara ise su sıçradığı için bu bölgeye hem kolay temizlenen hem de şıklıktan ödün vermeyen seramik döşemeye ne dersiniz? 

Zaten estetik ve fonksiyonelliğin zirve yaptığı 2023’ün, mutfak dekorasyon modellerinde de tezgah arası seramik kullanım bolca var. Bu kısımda duvar kağıdı kullanımı ise eski cazibesini kaybetti. Dolaplar sıcak beyaz ve toprak tonlarında demiştik; yaratılan bu aydınlık hava desenli, renkli ve parlak duvar seramikleri ile dengeleniyor. 

Yine tadilat işine girmeden, düz renk tezgah arası seramiklerinize hareket getirmek isterseniz “Seray Kutsal Yazdı! Mutfakta Tezgah Arası Stencil Uygulaması Nasıl Yapılır?” yazımızdan destek alarak kendiniz de mutfağınızı 2023’ün mutfak dekorasyon trendleri ile uyumlu hale getirebilirsiniz. 

Zeminlerde Seramik – Parke Birlikteliği

Seramik Parke Zemin

Seramik, pratikliği sebebiyle mutfak zeminlerindeki popülaritesini de sürdürüyor. Mutfak zemininizde, ortama kattığı sıcaklık sebebiyle son yılların gözdesi çini ve Damask desenli seramikleri tercih edebilirsiniz. Çini ve Damask desenli seramikler nasıl oluyor, derseniz “Evlerde Dekoratif Dokunuşlar: Seramik Trendleri” yazımızda sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz. 

Zeminde farklı bir malzemeye geçerek alanı bölmek son dönemde oldukça sık kullanılan bir dekorasyon stili. Özellikle dar mutfak dekorasyonu için tercih edilen bu çözüm sayesinde, çalışma alanı ile yemek yeme alanı görsel olarak birbirinden ayrılarak daha geniş bir mutfak havası doğal olarak oluşturuluyor. Elbette bu yapı aynı şekilde açık mutfak olarak da bilinen Amerikan Mutfak dekorasyonu için de kullanılabilir.

Genellikle mutfak tezgâhının olduğu bölümde seramik, mutfak masasının olduğu kısımda ise parke tercih edilse de siz bu ayrımı yılın trend halılarıyla da yapabilirsiniz. ”2023 Halı Trendleri“ yazımızı halı seçiminizde yol gösterici olacaktır.  

Duvarlar Daha Canlı

Canlı Duvarlar

2023 mutfak dekorasyonu modasında mobilyalarda açık ve nötr renkler trend olduğu için mutfak duvarları daha renkli. Fakat böyle deyince aklınıza iddialı renkler gelmesin.”2023 İç Cephe Boya Trendleri“ yazımızda da gördüğünüz üzere zeytin yeşili, terakota gibi daha doğal tonlar tercih edebilirsiniz. Duvarınızı yer ya da tezgah arası seramiklerindeki renklerden biriyle boyayıp, bütünlüğü devam ettirebilirsiniz. 

Siz daha canlı duvarlar istiyorsanız mutfak duvarlarınızı 2023’ün Pantone rengi Viva Magenta ile cıvıl cıvıl yapmaya dersiniz? Duvar çıtaları kullanarak, bir kısmını sıcak beyaz tonlarda bir kısmını bu canlı tonda da yapabilirsiniz. “200 TL’ye Dekoratif Duvar Çıtası Uygulaması Nasıl Yapılır? – Kendin Yap” videomuzda duvar çıtası yapmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz. 

Önemli bir not; eğer açık bir mutfak dekorasyonu yapıyorsanız, duvar renginizin mutfağın açıldığı odanın dekorasyonu ile uyumlu içinde olmasına da özen göstermelisiniz. “Salonun Şıklığında da Etkili: Amerikan Mutfak Dekorasyon Önerileri” yazımızda açık mutfak dekorasyonunda duvar renginin yanında dikkat etmeniz gereken tüm detayları da bulabilirsiniz.  

Mutfak duvar dekorasyonu fikirleri arıyorsanız mutfak kemerlerinin bu yıl çok moda olduğunu da belirtelim. Bu kemerli yapıyı, mutfağın kapı ya da pencerelerinde de devam ettirebilir, mutfağınıza sofistike bir sıcaklık katabilirsiniz. 

Detaylarlarla Gelen Zarafet

Mutfakta Detaylar

Paslanmaz çelik ev aletleri dayanıklı oluşları, şık ve modern görünüşleri sebebiyle 2023’te de mutfaklarımızın baş tacı olmaya devam ediyor. Kulplarda, armatürlerde, aydınlatmalarda ise vurguyu artıran ve mutfağa derinlik katan siyah kullanımı göze çarpıyor.