Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kağıdı Trendleri

Alanın şıklığını katlayın: Duvar kağıdı trendleri.

Evinizi renkli kılmanın pek çok yolu var. Dilerseniz mobilya seçiminde kırmızı ve mavi gibi cesur renklere yer verebilir, dilerseniz de kullanacağınız sıra dışı aksesuarlarla evinizi dikkat çekici kılabilirsiniz. Son yıllarda popülerliğine popülerlik katan, “demode” algısının yerine modernliği koyan duvar kağıtları da evinizi farklı kılmak için yararlanabileceğiniz ürünlerden biri. Şimdi, ev dekorasyonu için oldukça önemli bir başlık olan duvar dekorasyonunun renkli üyeleri duvar kağıtlarına ve duvar dekorasyonu trendlerine daha yakından bakalım. Eğer evinizde duvar kağıtlarının şıklığından yararlanmak isterseniz “Duvarları Renklendirmek Güzel Fikir: Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Yepyeni Bir Dünya: 3 Boyutlu Duvar Kağıtları

Hayatımızdaki her şey değişiyor, gelişiyor. Biz de hayatımızın her alanında bu gelişimden güç alıyoruz. İşte, bu gelişen şeyler birleşerek yaşam alanlarımızda da ev dekorasyonu trendlerini oluşturuyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren “3 boyutlu” tanımı, kendine evlerimizde de yer buluyor. 3 boyutlu duvar kağıtları, farklı dekorasyon stillerine uyum sağlayabilecek model ve renklerle sunuyor. Son yılların en çok tercih edilen duvar kağıdı modelleri arasında yer alan 3 boyutlu duvar kağıtları, 3D duvar kağıtları olarak da biliniyor. Bu duvar kağıdı desenleri; etnikten spora, doğadan geometrik desenlere kadar farklılık gösterebiliyor. Hatta çocuk odası için tasarlanmış, rengârenk çizim 3D duvar kağıtları da bulunuyor. Başlı başına evinizin havasını değiştirebilen bu duvar dekorasyonu ürünleri, uygulama konusunda da diğer duvar kağıtları gibi oldukça pratik.

3 boyutlu duvar kağıtları.

Hareketi Sevenlere: Geometrik Desenli Duvar Kağıtları

Üçgen, kare, daire… Farklı geometrik şekilleri farklı renklerle buluşturan, evinizin dinamikliğini katlayan, 2018 dekorasyon modasında kendine yer edinmiş bu duvar kağıdı çeşitleri, özellikle evinde modern etkiyi yansıtmak isteyenlerin tercihi. Farklı renkleri tek duvar kağıdında buluşturan, yoğun desenli alternatiflerin yanı sıra düz çizgili ve daha sade alternatifler de geometrik duvar kağıdı çeşitleri arasında yer alıyor. Bu duvar kağıtları ise -uygulanan dekorasyon koleksiyonuna uygunsa- klasik ve country dekorasyonda da kullanılıyor. Bu arada özellikle pastel renkleri buluşturan geometrik duvar kağıtlarının ön planda olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Geometrik desenli duvar kağıdı.

Doğayı Evine Davet Etmek İsteyenlere: Çiçek Desenli Duvar Kağıtları

Balkonda, bahçede ve evin içerisinde yetiştirdiğiniz çiçekler, doğa sevginizi göstermeye yetiyor; ama siz yine de evinizde doğanın yansımasını daha fazla görmek istiyorsanız çare, çiçek desenli duvar kağıtları. Özellikle son yılların ev dekorasyonu fikirlerinde sık sık karşılaştığımız sulu boya duvar kağıtları, doğayı evinize taşıma konusunda daha canlı bir görsellik sunabiliyor. Çiçek ve ağaç desenli modellerin yanı sıra kelebek, kuş gibi desenleri barındıran duvar kağıtları da trendler arasında yer alıyor.

Çiçek desenli duvar kağıtları.

Modernleşmenin İzleri: Taş Desenli Duvar Kağıtları

Modern dekorasyon stillerinde dikkat çekici ve dekorasyonu tamamlayıcı bir kullanım sunan taş desenli duvar kağıtları, genellikle salonda tercih ediliyor. Gri, kahverengi, hatta kırmızı renk seçeneklerine sahip olabilen taş desenli duvar kağıtları içerisinden alana uygun olan alternatifi seçebilir ve yaşam alanınızı farklı kılabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz taş desenli duvar kağıtlarının 3 boyutlu seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Taş desenli duvar kağıtları.

Duvar Kağıtlarını Farklı Şekillerde Uygulamaktan Çekinmeyin

Geçmişte duvar kağıtları çoğunlukla evin her bölümüne kaplanıyordu; ama günümüzde duvar kağıtları, boyadığınız duvarlarla birlikte kullanılabiliyor ve evinizi daha farklı kılmanıza yardımcı oluyor. Bu da size, duvar dekorasyonunda daha yaratıcı ve özgür olmanın kapıları açıyor. Örneğin seçtiğiniz duvar kağıdını sadece bir duvara uygulayabilir ya da duvarın üst yarısını boyayıp alt yarısını duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Bunun yanı sıra duvar kağıdını tek şerit olarak kullanmak da oldukça popüler olan duvar dekorasyonu trendleri arasında. Hatta dilerseniz duvar kağıdına tavanınızda bile yer verebilir ve alışılmışın dışında bir uygulama yaparak dikkatleri evinize çekebilirsiniz. Diğer bir deyişle duvar kağıdı trendleri arasında, farklı uygulamaları benimsemek ve onları evinizle buluşturmak da var!

Duvar kağıtları sayesinde evinizi dikkat çekici kılmak güzel fikir!