Aman Dikkat! 2019’da Etkisini Kaybeden Dekorasyon Fikirleri

Eski dekorasyon fikirleri

Yaşam alanlarınızı zevkinize göre dekore etmek, evde geçirdiğiniz zamanı daha eğlenceli kılacak; bundan emin olabilirsiniz. Fakat hangi dekorasyon tarzını uygularsanız uygulayın, evinizin demode görünmemesi için yapmanız gereken bir şey var: Trendler ışığında hareket etmek! 2019’u karşılamadan önce sizinle paylaştığımız “Yaşam Alanınızda Yeni Yıl Rüzgârları: 2019 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda bu yılın, ev dekorasyonunda ön planda olacak dekorasyon fikirlerine yer vermiştik. Peki, 2019 yılında uzak durmanız gereken, demode olarak kabul edilen dekorasyon fikirlerini biliyor musunuz? Hiç merak etmeyin; şimdi, 2019’da etkisini kaybeden dekorasyon fikirlerini paylaşacağız!

Doğal Olmayandan Uzak Durmalısınız

Doğaya dönüşü vurgulayan uygulamalar son birkaç yılın en popüler ev dekorasyonu fikirleri arasında yer alıyordu ve bu trend 2019 yılında da devam edecek. Bu nedenle evinizde doğallığı ön plana çıkarmalı ve doğal olmayandan uzak durmalısınız. Şimdi, yapmanız ve uzak durmanız gerekenleri daha ayrıntılı bir şekilde anlatalım.

Sukulent gibi küçük çiçekler geçtiğimiz yılın en popüler bitkileri arasındaydı. Fakat bu küçük bitkiler yerine büyük ev bitkileri sayesinde evinizin doğallık oranını artırabilirsiniz. Sadece banyo, mutfak gibi alanlarda sukulent gibi küçük bitkilere yer vermenizi öneririz. Evinizin alanlarında hangi bitkilere yer verebileceğinizden emin değilseniz “Hangi Odaya Hangi Bitki: Alana Uygun Bitki Seçme ve Bakım Rehberi” yazımız size bu konuda fikir verebilir. Hatta dilerseniz “Böcekleri Evinizden Uzak Tutmanızı Sağlayacak 6 Bitki” yazımız ile evinizi trendlere uygun bir şekilde dekore ederken evinizi paylaşmak istemediğiniz canlıları da yaşam alanınızdan uzak tutabilirsiniz.

Doğal bitkilerin yanı sıra duvarlarınızda çizgisel bitkilere de yer verebilirsiniz. Elbette duvar kağıdı uygulamasından bahsediyoruz! Büyük çiçek desenlerini barındıran duvar kağıtları, 2019 dekorasyon trendlerini en iyi şekilde yansıtan uygulamalardan. Duvar kağıdı uygulamasında uzak durmanız gereken ise beton görünümü sunan ürünler.

Sürdürülebilirliğe hizmet etmeyen ürünlere evinizde yer vermemek, bu yıl dikkat etmeniz gereken bir başka konu. Evinizde yer alacak ürünleri geri dönüşüm sayesinde oluşturabilir ve doğal bir ev dekorasyonuna bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Ayrıca minik bir not: Bu yıl pek çok uzman, örgü dekoratif ürünlerden uzak durmanızı öneriyor.

Demode duvar kağıtları

Maksimalist ve Eklektik Dekorasyon 2019 Yılına Uygun Değil

Minimalist dekorasyonun zıttı olan maksimalist dekorasyon ve farklı tarzları buluşturan eklektik dekorasyon, 2019’da yavaş yavaş geride bırakılması gereken dekorasyon stilleri. Doğaya dönüş trendi ile daha çok ön plana çıkan minimalist dekorasyon ise 2019’un göz bebeği! Oldukça az eşya kullanılarak oluşturulmuş çok amaçlı alanlar, üstte sıraladığımız önerilerle birlikte sizi doğaya daha çok yakınlaştırabilir.

Bu yıl duvar dekorasyonunda da “Az iyidir!” görüşü benimseniyor. Fakat duvarları, dekoratif ürünler ile doldurmak da popüler. Bu durumda yapmanız gereken ise boyut olarak büyük dekoratif ürünler seçmek ve duvarlarınızda sayı olarak az ürüne yer vermek. Örneğin 3 tablo asmak yerine 3 tablo boyutunda 1 tablo asabilirsiniz.

Minimalist dekorasyon moda mı?

Sıradan Renk Kombinasyonlarını Unutmalısınız

Tercih ettiğiniz renk paleti, ev dekorasyonunuzun ruhunu en iyi yansıtan ögelerden biri. Fakat bunu sağlamak için birbirleriyle sık sık kombin edilen renk seçeneklerinden uzak durmalısınız. Örneğin grinin farklı tonlarıyla oluşturduğunuz bir yatak odası dekorasyonu yerine pastel renk seçimi yaparak alanı daha canlı ve modern kılabilirsiniz. Ayrıca mücevherleri çağrıştıran renklerin de bu yıl oldukça popüler olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Mesela zümrüt yeşili, çivit mavisi gibi renklere odalarda yer verebilirsiniz. Fakat bu renkler oldukça dikkat çekici olduğundan kullanma yoğunluğuna dikkat etmenizi öneririz. Bu renklere; duvarda tablo, koltuk takımınızın üzerinde dekoratif minder gibi ürünlerde yer verebilirsiniz. Son olarak bu yıl beyazın da oldukça önemli bir renk olduğunu belirtelim. Beyazı diğer renklerle doğru bir şekilde kombinlemek için %90 beyaz, %10 diğer renkler olacak şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

Mavi, pembe gibi renklerle cinsiyetçi bir alan oluşturmak da bu yıl uzak durmanız gerekenlerden. Yine pastel tonları ya da nötr renkleri kullanarak feminen ya da maskülen bir algı oluşturmayan alanlar oluşturabilirsiniz.

Geçen yıla damga vuran pirinç ve roze altın renkleri 2019’a bu kadar güçlü bir şekilde girmedi. Bu nedenle sadece bu renkte metal ürünler kullanmaktansa farklı renkteki metal ürünlere aynı alanda dengeli bir şekilde yer vererek bu yılın dekorasyon modasını hayata geçirebilirsiniz. Metal ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için “Şık ve Dikkat Çekici Trend: Bakır ve Metal Ürünler” yazımızı okuyabilirsiniz.

renk kombinasyonları

Evinizi şık ve aynı zamanda modern kılacak dekorasyon önerilerini uygulamak #güzelfikir!

Ev dekorasyonunu yaparken ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta.