Aniden Gelen Misafirlerden Korkmayın: Evi 30 Dakikada Toplamak İçin İpuçları

Evi hızlı bir şekilde toplama yöntemleri.

Evde arkadaşlarla, misafirlerle geçirilen zamanın çok keyifli olduğunu biliyoruz. İster çay kahve keyfi yapıp sohbet edin, ister ders çalışın, ister birlikte dizi film izleyin güzel zaman geçirdiğinizden eminiz. Hazırlıklıysanız sorun yok… Çünkü gelecek misafirinizle önceden haberleştiyseniz hem evinizi toplamak hem de gerekli hazırlıkları yapmak için zamanınız var demektir. Peki, misafirinizin geleceğini son anda haber verdiği, hazırlıksız yakalandığınız zamanlar? Özellikle eviniz dağınıksa, hızlı ev temizlik yöntemlerine ihtiyaç duyuyorsunuz. Panik yapmayın, derin bir nefes alın! Çünkü maksimum 30 dakika içerisinde hızlı ev temizliği nasıl yapılır anlatıp davetsiz misafirleri sizin için sorun olmaktan çıkaracağız.

Hızlı bir ev temizliğine kendinizi hazırlayın, kolları sıvayın; temizliğe başlıyoruz!

Çamaşır Sepetini Alternatif Bir Görev İçin Kullanın

Eğer amacınız pratik olmaksa herhangi bir nesneyi başka amaçlar için kullanmaya alışmalısınız. Bakınız: Çamaşır sepeti. Yoksa siz onu sadece çamaşır asarken ve toplarken kullanabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Oysaki çamaşır sepeti, hızlı ev toplamanın püf noktalarından biri!

İlk aşama olarak, elinize bir çamaşır sepeti alın ve o anda bulunduğu alana ait olmayan eşyaları bu sepete koyun. Normal şartlar altında gardırobunuzda durması gereken mini battaniyenizi, yeri banyo dolabı olan asetonunuzu; her şeyi bu çamaşır sepetine koyabilirsiniz. Topladığınız alanlarda olmaması gereken eşyaları bu sepete koyarken diğer yandan o alanda olması gereken ve daha önce sepete koyduğunuz eşyaları yerlerine koyabilirsiniz. Bu sayede kısa sürede hem dağınıklığı toplayıp hem de evinizi düzenlemiş olursunuz. Tüm çamaşırlarınızı ve elbette gerektiğinde eşyalarınızı içine alabilecek büyüklükte bir çamaşır sepeti modelini keşfetmek için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.

Evinizdeki Bazı Bölümleri Es Geçin

Unutmayın; zamanınız kısıtlı ve evi derinlemesine temizlemeyeceksiniz! Bu nedenle bazı alanlarda temizlik yapmayabilirsiniz. Örneğin; yatak odanızın kapısını kapatabilir ve misafiriniz geldiğinde buradaki dağınıklığı görmesini engelleyebilirsiniz. Fakat zamanınız kalırsa, temizlemediğiniz alanları da temizleyebilirsiniz. Salon, banyo, hol ve mutfak ise kesinlikle temizlemeniz gereken alanlar.

Salonu hızlı bir şekilde toplamak.

Mutfağı Temizlemeyi Unutmayın

Siz çayları koyarken misafiriniz birden mutfak kapısında sizi yalnız bırakmamak için belirebilir. Bu nedenle mutfağı toplamanız oldukça önemli. Yani, evet, hızlı ev toplama aşamaları mutfağı da kapsıyor. Mutfağa girmeden önce, ihtiyaç varsa banyonuzu temizlemek için klozete temizleyici bir ürün dökebilirsiniz. Bu ürün etkisini gösterene kadar siz de mutfağınızı temizleyebilirsiniz.

Mutfakta öncelikle bulaşıklarınızı, makineye yerleştirmelisiniz. Eğer bulaşık makineniz yoksa bulaşıklarınızı sudan geçirip kirden arınmalarını sağlayabilirsiniz ve bu bulaşıkları lavaboya koyabilirsiniz. Böylece dağınıklığı biraz da olsa gidermiş olursunuz. Bulaşıkları hallettikten sonra tezgâhı ve gerek varsa ocağınızı silmeyi unutmamalısınız.

Mutfağınızı toplamanız evinizi düzenli göstermenize yardımcı olur.

Şimdi Sıra Banyo Temizliğinde

Zaten mutfağı toplamadan önce klozete çamaşır suyu gibi temizleyici bir ürün döküp banyo temizliği için ilk adımı atmıştınız ve biliyorsunuz ki başlamak bitirmenin yarısıdır; banyo temizliğini de bitmiş bilin! Öncelikle klozeti deterjandan arındırmak için temizlemelisiniz. Ardından lavabo, ayna gibi noktaları temizlemeye geçebilirsiniz. Bu arada dilerseniz klozetle beraber lavaboya da temizleyici ürün dökebileceğinizi belirtelim. Banyo temizliği bittikten sonra banyodaki havluyu değiştirmeyi unutmamalısınız. Biliyorsunuz bu konu son derece önemli!

Sırada Süpürme ve Toz Alma Var

Size evi hızlı temizlemenin yollarını veriyoruz ama o süpürge açılmadan da temizlik, temizlik olmuyor! Misafiriniz geldiğinde kullanacağınız alanları süpürmeyi ihmal etmemelisiniz, ardından dilerseniz toz alabilirsiniz. Eğer evinizi daha önce süpürdüyseniz ve süpürmeye, toz alınmaya ihtiyaç yoksa bu adımı atlayabilirsiniz.

Pratik bir şekilde temizlik yapma tüyoları.

Pratik ev temizliği bilgileri sayesinde artık evinizi kısa sürede toplayabileceksiniz! Aniden geleceğini söyleyen misafirler sizi korkutamaz!

Şimdiden kolay gelsin.