Anne İstekleri Kalp Biz: Evlerde Her Gün Anneler Günü Olsun!

Annelerin klasikleşmiş cümleleri.

Aşk, bilinç, merhamet… Bu kavramların tanımlarını yapmakta zorlanıyoruz, bu bir gerçek. İşte, tanımını yapmakta zorlandığımız kavramlar arasında anne ve annelik de yer alıyor. Yaklaşık 9 ay 10 gün boyunca bedenlerinde büyüyoruz, ömürleri boyunca bizlere gözleri gibi bakıyorlar ve bunun için özel bir gün belirlemiyorlar. Peki, biz çocuklar, niye sadece Anneler Günü’nde onlara özel olduklarını hissettirmek için çabalıyoruz? Annelerimizin sık sık kurdukları cümleler ışığında her günü Anneler Günü yapacak önerilere geçmeden Anneler Günü’nün tarihçesine bir göz atalım.

Anneler Günü, Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan bir özel gün. Anna Jarvis, 1905 yılında kaybettiği ve Amerika iç savaşında her iki tarafın da yaralı askerlerini iyileştirmek için uğraşan bir aktivist olan annesini anmaya başlamış ve bu özel günün doğmasını sağlamış. Her yıl düzenli olarak yaptığı bu anma törenleri her geçen yıl ülkede daha fazla kutlanmaya başlanmış ve 1914 yılında da devlet, Anneler Günü’nü resmen ilan etmiş. Peki, Anneler Günü ne zaman kutlanıyor? Anneler Günü, dünyanın çoğu ülkesinde mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Anneler Günü, 2018 yılında ise 13 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

Belki ne hediye alacağınıza karar verdiniz, belki de “Anneler Günü hediyesi ne olabilir?” diye düşünüyorsunuz. Çünkü bir hediye almadan bu özel günün kutlanamayacağını düşünüyorsunuz. Evet, annenizin ihtiyacı olan bir ürün varsa ona bir Anneler Günü hediyesi almak güzel fikir; ama ihtiyacı olan bir şey yoksa ona, kendini özel hissettirmenin başka yolları da var! Mesela annelerin o tatlı isteklerine yanıt vermek! Üstelik bunun için belli bir zaman belirlenmesine gerek yok, yani anneniz kendini sürekli özel hissedebilir. Şimdi, Anneler Günü’ne özel hazırladığımız bu içerikte annelerin klişe cümlelerinden yola çıkarak ona kendisini özel hissettirebileceğiniz öneriler sunacağız!

Anneler Günü'nü unutulmaz kılacak öneriler.