Aslında Zor Değil! Düzenli Bir Ev İçin Öneriler

Düzenli bir ev için öneriler

Eviniz ne kadar temiz olursa olsun eğer dağınıksa gözünüze yine kirli görünecek ve bu da evde geçirdiğiniz zamanın kalitesini düşürecektir. Bu nedenle temizlik yapmak kadar evin düzenli olmasını sağlamak da oldukça önemli. Peki, evin düzenli olması için neler yapabilirsiniz? Şimdi, evdeki bölümler doğrultusunda ev düzenleme önerilerini ve evi toplu tutmanın püf noktalarını paylaşmaya başlıyoruz! 

Salon ve Oturma Odası Nasıl Düzenli Olur?

Evinizde en çok zaman geçirdiğiniz alanlar olmaları nedeniyle salon ve oturma odasında her şeyi yerli yerinde tutmak haliyle zor olabiliyor. Fakat hiçbir şey çözümsüz değil! İşte; başta salonunuz olmak üzere evinizin pek çok alanında kullanabileceğiniz, ihtiyacınız olan ev düzenleme fikirleri:

  • Okumak için kitaplığınızdan çıkardığınız kitap, sürmek için getirdiğiniz oje, çocuğunuzun odasından getirdiği oyuncak ya da çayınızı bitirdikten sonra sehpaya koyduğunuz kupa… Salon ya da oturma odasına ait olmayan ne varsa kullandıktan sonra kesinlikle yerine koymalısınız. Aksi takdirde alanı düzenli tutmak sandığınızdan çok daha zor olabilir.
  • Salondaki her şeyin yerli yerinde olması da çok önemli! Örneğin normalde televizyonunuzun yanında durması gereken bluetooth hoparlörün orta sehpanın üzerinde olması da alanın dağınık görünmesine yol açabilir. Yani tüm eşyanızın ait olduğu gereken yerde olduğundan emin olmalısınız.
  • Salonda sık sık ihtiyacınız olan kalem, kağıt, bardak altlığı, hatta kumanda gibi ürünleri açıkta bırakmayıp daha derli toplu bir alana sahip olabilirsiniz. Bu konuda da çekmeceli sehpa modelleri ya da evinizin dekorasyonuna uyum sağlayabilecek kapaklı saklama kutuları size yardımcı olabilir.
  • Bir noktada fazla sayıda eşyaya yer vermek de alanın dağınık görünmesine neden olabilir. Örneğin bir konsolunuz varsa ve bu konsolun üzerinde çok sayıda çerçeveye, bibloya, mumluğa yer veriyorsanız alanı ferahlatmanız gerekebilir. Duvara monte edeceğiniz dekoratif raflar ise bu konuda size destek olabilir. Rafların üzerine çerçevelerinizi, biblolarınızı koyarak hem duvar dekorasyonuna katkı sağlar hem de yaşam alanınızı daha temiz ve düzenli tutmanın ipuçlarından birini hayata geçirmiş olursunuz.
  • Salon ve oturma odası, pek çok elektronik ürünü kullandığınız alanlar. Haliyle bu da kabloların karışmasına ve alanın dağınık görünmesine neden olabiliyor. Yani ev düzeni için pratik çözümlerden biri de kabloları düzenlemek! Peki, evdeki kablolar nasıl düzenlenir? İhtiyacınız olan püf noktalarına videomuzu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Yatak Odası Nasıl Düzenli Olur?

“Sadece uyumak için kullanıyorum, bu oda hangi arada bu kadar dağılıyor?” diye düşünebilirsiniz, ama evden çıkarken hazırlanmak için de yatak odasını kullanıyorsunuz ve alanın dağınık olmasının başlıca sebebi aslında bu!

  • Toplanmamış bir yatak, yatak odasının düzenli görünmemesinin nedenlerinden biri. Bu nedenle her sabah uyandığınızda yatağınızı toplamayı es geçmemelisiniz. Üstelik nevresim takımının üzerine serdiğiniz yatak örtüsü sayesinde kullandığınız asıl tekstil ürünü olan nevresim takımının toz almasını büyük ölçüde engellersiniz.
  • Yatak odasında bulunan makyaj masasının dağınık olmasından da fazlasıyla rahatsız olduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Bu alanı düzenlemeniz için makyaj kutusu ve organizerleri size yardım etmeye hazır!

  • Her ne kadar kapakları kapalı olsa ve ilk bakışta odanızın dağınıklığında rolü yokmuş gibi görünse bile gardırobunuzun da düzenlenmesi şart! Gardırop düzenleme önerilerimiz sayesinde yatak odanızdaki dağınıklık ile başa çıkmanız mümkün.

Çocuk Odası Nasıl Düzenli Olur?

Düzenli ev için pratik bilgilere belki de en çok çocuğunuzun odası için ihtiyacınız var! Peki,  topladıktan dakikalar sonra hemen dağılabilen bu oda için hangi ev düzenleme tüyolarından yararlanabilirsiniz?

  • Dağınıklık oranını büyük ölçüde azaltma konusunda bir süper kahraman olan kutular ve sepetler kesinlikle çocuğunuzun odasında yer vermeniz gereken ev düzenleyicilerden. Örneğin çocuğunuzun sıklıkla oynadığı oyuncakları bir saklama kutusuna, çok oynamadığı oyuncakları ise başka bir saklama kutusuna koyarak kaldırabilirsiniz. Hatta hiç oynamadığı çocuk oyuncaklarını başka çocuklara vermek de kesinlikle güzel fikir!
  • Çocukların gardıropları da dağınıklığa karşı koyamayan yerlerden biri. Kendi gardırobunuz için uyguladığınız gardırop düzenleme sanatını çocuğunuzunki için de uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyuncaklarda da olduğu gibi çocuğunuzun sıklıkla giymediği giysileri, rafların arkalarına yerleştirebilir ve böylece oluşabilecek dağınıklığı azaltabilirsiniz.
  • Çocuğunuzun oyuncakları, kitapları ve eğer bebek ise kişisel temizlik ve bakım ürünleri… Tüm bu eşyanın belirli bir yeri olmaması, dağınık görünüme neden olabilir. Ek depolama alanları ise bu dağınıklığın önüne geçebilir. Eğer yeterli alanınız varsa bir dolap alabilir, alanınız yoksa da duvara bir raf monte edebilirsiniz. 

Çocuk Odası Nasıl Düzenli Olur

Çalışma Odası Nasıl Düzenli Olur?

Çalışma odasında çalışırken dikkatinizin dağılmaması için çalıştığınız alanın düzenli olması oldukça önemli. Şimdi çalışma odasında düzen nasıl sağlanır bir göz atalım.

  • Çalışma masanızın düzeni demek, çalışma odanızın düzeni demek! Hem çalışma masanızın hem de kitaplığınızın düzenini sağlamak için karton kutuları yani dosyalıkları kullanabilirsiniz.
  • Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak eşyaya yer vermemelisiniz.
  • Bir depolama alanına ihtiyacınız varsa ve yeni bir çalışma masası almayı planlıyorsanız çekmeceli, dolaplı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
  • Çalışma masanızın yakınına, kolaylıkla görebileceğiniz bir duvara mantar veya tel pano asmak da masanızın üzerindeki notların neden olduğu dağınıklığın bir nebze önüne geçebilir.
  • Eğer kitaplığınız size yetersiz geliyorsa kendin yap kitaplık fikirlerini uygulayabilirsiniz.

Evi Toplu Tutmanın Püf Noktaları

Mutfak Nasıl Düzenli Olur?

Mutfak sizin için belki de hiç toplu durmayan alanlardan biri olabilir. Dolapların içleri ve mutfak tezgâhları, alanda dağınıklığa neden olabilir. Oysa mutfak düzeni için yapabilecekleriniz oldukça basit!

  • Mutfak, bugünün işini yarına bırakmamanız gereken alanların başında! Yani yemek yaparken bir yandan da alanı toplamalı, bulaşıkları eviyeye koymak yerine hemen bulaşık makinesine yerleştirmelisiniz.
  • Raf, sepet, havluluk, kavanozlar… Mutfak aksesuarları, alanı düzenli kılmak için kesinlikle yardım almanız gereken ürünler. Mutfak dolaplarınızı ve tezgâhınızı düzenlemek sandığınızdan daha kolay.
  • Eğer mutfağınızda yeterli depolama alanı yoksa mutfak aksesuarları sayesinde mutfak tezgahını ve tezgahın üzerindeki duvarı kullanmanın zamanı gelmiş demektir! Askılıklar bu konuda size destek olmaya hazır.
  • Sahip olduğunuz mutfağı düzenli kılmak için daha fazla fikre ihtiyacınız varsa “Şık Bir Mutfak İçin: Mutfak Düzenleme Önerileri” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Ev Düzenleme Önerileri

Banyo Nasıl Düzenli Olur?

Banyo düzenini sağlayacak ürünler aynı zamanda değerlendirebileceğiniz banyo dekorasyon fikirleri de! Peki, hem banyonuzu güzelleştirecek hem de alanı düzenli kılacak çözümler nelerdir?

  • Banyo dolapları, alanı şık kılan ve size depolama alanı sunan ürünler. Banyoda uygulamak istediğiniz dekorasyon stili ve ihtiyacınız doğrultusunda bir banyo dolabı seçebilirsiniz. Bu dolapta hem kişisel bakım ürünlerinize hem de ev temizlik malzemelerine yer verebilirsiniz. Bu arada ekstra yere ihtiyaç duyuyorsanız boy banyo dolabı ve çamaşır makinesi dolabı da evinizde yer verebileceğiniz ürünler.
  • Hem şıklığı hem de banyo düzenini sağlamak için de elbette set üstü banyo aksesuarları olmazsa olmaz!
  • Banyo dolabının yetersiz geldiği noktalarda havlupanlara asılan sepetlerden yardım alarak havludan kişisel bakım ürünlerine kadar dilediğiniz her şeyi sepetlerin içine koyabilirsiniz.
  • Boya dolaplarının depolama ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda diğer çözüm ise dekoratif raflar ve saklama kutuları. Örneğin uygun bir duvara raf monte ettirdikten sonra tuvalet kağıtlarını, ev temizlik ürünlerini kutulara koyarak raflara yerleştirebilirsiniz.
  • Duşakabininizin daha düzenli olması için ise duş raflarından yardım alabilirsiniz.

Düzenli Bir Ev İçin İpuçları

Düzenli bir ev için ipuçlarını paylaştık. Temiz ve düzenli bir eve sahip olmak için aradığınız tüm çözümler Koçtaş’ta!