Eviniz Aydınlansın: Ayna ile Dekorasyon Fikirleri

Ayna Dekorasyon

Ev dekorasyonunda en sık kullanılan ürünlerden biri hiç kuşkusuz ki aynalar! Dekoratif olmalarının yanı sıra işlevsel de olan bu ürünleri evinizde nasıl konumlandırdığınız da evinizin şıklığını katlayabilecek olgulardan! Peki, ev dekorasyonunda ayna kullanımı nasıl olabilir? İşte, size ilham olabilecek dekorasyonda ayna kullanımı örnekleri:

Ayna ile Salon Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Duvar dekorasyonu yaparken çerçevelerden, duvar panolarından ve aynalardan yararlanılıyor. Fakat genellikle aynanın ve çerçevenin aynı duvarda sergilenmekten kaçınıldığı da bir gerçek. Oysa son dönemlerde maksimalist duvarlar moda! Örneğin salon dekorasyonunda aynı duvarda hem aynaya hem de çerçeve ve duvar panolarınıza yer verebilirsiniz! Bu arada duvarlarınıza şıklık katmak için de ilhama ihtiyaç duyuyorsanız “Dikkat Çekici Odalar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Dekoratif Aynalar

Görsel Kaynak

Bildiğiniz üzere duvarlarda koyu renk tercih etmek odayı olduğundan daha küçük gösterebilir. Peki, duvarı mutlaka koyu renge boyamak istiyorsanız ne olacak? Bu durumda bir duvarı tercih ettiğiniz renk paletine uyum sağlayacak bir tona boyayabilir ve duvara büyük bir ayna konumlandırabilirsiniz. Ayna hem alanı daha ferah kılacak hem de şık bir duvar dekorasyonuna imza atmanızı sağlayacaktır.

Dekoratif Ayna Modelleri

Görsel Kaynak

Salon duvarında ayna dekorasyonuna sıklıkla yer verilse de elbette aynalara evin her alanında yer verebilirsiniz! Peki, antre ve yatak odası gibi alanlarda dresuar ve şifonyer gibi mobilyaların yaslandığı duvarlarda mobilyayla kombin oluşturacak şekilde tercih edilen aynaları daha dikkat çekici kılmak ister misiniz? Eğer aynanızı ön plana çıkarmak isterseniz aynayı asacağınız duvarı farklı bir renge boyamayı ya da desenli bir duvar kâğıdıyla duvarı farklılaştırmayı düşünebilirsiniz.

Ayna Duvar Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Son yıllarda oldukça popüler olan parçalı ayna kullanımı, birden fazla ayna kullanmaya imkân veriyor. Fakat artık bir duvarda birden fazla çerçeveli ayna kullanmak da oldukça popüler bir uygulama. Mesela birbiriyle uyumlu tasarımlara sahip küçük veya orta boyutlu aynaları eve giriş alanında konumlandırmak güzel fikir!

Ayna Ev Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Ayna ile salon dekorasyonu yapmak istiyor, ama sıra dışı bir fikir mi arıyorsunuz? O halde tercihinizi büyük boyutlu, çıtalı aynalardan yana kullanabilirsiniz. Güvenli bir şekilde duvara monte ettirebileceğiniz bu aynalar, bir kapı algısı yaratarak ve gün ışığını yansıtarak odanızı olduğundan daha büyük gösterebilir.

Ayna ile Ev Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Evinizde country dekorasyonu benimsediyseniz ya da rustik etkilerden hoşlanıyorsanız geri dönüşüm ile mükemmel bir ayna dekorasyonu yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken; ahşap bir eski pencere bulmak ve cam bölümüne ayna monte ettirmek. Bu aynayı evinizin dilediğiniz bölümüne konumlandırabilirsiniz.

Ayna Modelleri

Görsel Kaynak

Odanın derinlik algısını artırmak için bir duvarı boydan boya, neredeyse tamamen aynayla kaplamak, uygulanan dekorasyon fikirlerinden biri. Fakat bu fikre sıcak bakmıyorsanız, ama yine de odayı olduğundan daha geniş göstermek istiyorsanız bir boy aynasını odanın uygun bir köşesine konumlandırmayı deneyebilirsiniz. Bu fikir özellikle yatak odaları için oldukça kullanışlı.

Ayna Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Dar alanları geniş göstermenin en şık yollarından birinin aynalar olduğunu söylemiştik. Özellikle dar koridorlarda alanı daha uzun ve geniş göstermek için koridor sonundaki kapıya ayna monte ettirebilirsiniz. Elbette bu fikri evinizin dilediğiniz odasında da değerlendirebilirsiniz.

Banyoda Ayna Kullanımı

Salon, yatak odası, antre… Bu alanların dışında aynalara banyolarda da ihtiyaç var. Banyo dolaplarının kapaklarında ayna yoksa ya da üst modülü olmayan bir banyo dolabı kullanıyorsanız ayna seçerken ince eleyip sık dokumanızı öneririz. Çünkü artık salon gibi alanlarda tercih edilen dekoratif aynalara banyolarda da yer var. Yani banyo dekorasyonu için de dikkat çekici aynalar seçebilirsiniz.

Oda Dekorasyonunuza Uygun Ayna Modelleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Evinizin şıklığını katlayacak dekoratif ayna modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!