Babalar Günü Hediyesi 2023 Rehberi

2023 Babalar Günü Hediyesi

Haziran ayını özel kılan bir gün var: Babalar Günü! Yaşımız kaç olursa olsun düştüğümüzde kaldıran, bizim için hep en iyisini isteyen babalarımızın günü… Babanıza verdiğiniz değeri göstermeyi, sevginizi hissettirmeyi sadece özel bir gün ile sınırlandırmak size yeterli gelmeyebilir. Ama özel günlerde hediye alıp yüzlerde tebessüm oluşturmak paha biçilemez. Hele de söz konusu, kendilerinden pek çok hayat dersi aldığımız babalarımız ise o tebessümün keyfine doyum olmaz!

Eğer siz de “Babalar Günü hediyesi ne alınır?” diye düşünüyorsanız hiç merak etmeyin; bu yazımızda Babalar Günü hediye fikirlerini paylaşıyoruz.

Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü Ne Zaman

“Babalar Günü hangi gün?” diye soranlardansanız üzülmeyin, yalnız değilsiniz. Babalar Günü’nün haziran ayında bir pazar günü olduğu genelde bilinir; ama 2. pazar mı, yoksa 3. pazar mı olduğu hep karıştırılır. Bu nedenle ilk olarak “Babalar günü hangi pazar?” sorusunun cevabını vermekte fayda var.

Babalar Günü her yıl haziran ayının 3. pazar günü kutlanıyor. Dolayısıyla Babalar Günü olarak kutlanan tarih, her yıl farklılık gösteriyor ve net bir tarih belirtmek mümkün olmuyor. Peki, Babalar Günü 2023 yılında ne zaman kutlanıyor? Hemen söyleyelim: 18 Haziran 2023 Pazar günü, Babalar Günü!

Babalar Günü Hediyesi Ne Alınır?

Babalar Günü Hediyesi

Sayılı gün çabuk geçer. Bu nedenle çok geç kalmadan babanıza ne hediye alacağınıza karar vermenizde fayda var. Hediye seçimi konusunda panik yaşamanıza da gerek yok, çünkü her baba gibi sizin babanız da ne alırsanız alın onu hatırladığınız için çok mutlu olacak. 

Tabii karar vermenizi kolaylaştırmak için size bir ipucu verelim: Babanızın en sık kullandığı cümlelere dikkat edin. İşte, o cümleler onun kalbini fethedecek hediyeyi seçmenize yol gösterecek. Hadi gelin şimdi, “Babalar günü için ne alınabilir?”,Babalar günü için ne yapılabilir?” sorularıa cevap bulmanıza yardımcı olacak babaların sık kullandıkları cümleler doğrultusunda hazırladığımız Babalar Günü hediyesi önerilerine birlikte göz atalım. 

“Bunda Bir Şey Yok ki, Ben de Yaparım” Diyen Babalara Hediye Seçimi

2023 Babalar günü

Ne alırsak alalım, evimizdeki tadilatı ne kadar uygun fiyata yaptırırsak yaptıralım, yine de babalarımızın “Fazla vermişsin.” gibi imalı  yandan bakışını görmemek neredeyse imkansızdır. Ev tadilatından aldığımız o basit ampule kadar geçerlidir bu durum. Çünkü babalarımıza göre her şey daha uygun bir fiyata halledilebilir ve bunu gerçekleştirebilecek başkahraman ise kendisidir! İşte, elinden her şey gelen o başkahramanın baştacı ettiği bir alet çantası da mutlaka vardır. 

Sizin babanız da her ihtimale karşı ziyaretinize yanında o çantayla geliyorsa ona fark ettirmeden takım çantasını açın. Böylece eksik, yenilenmesi gereken ya da yeni modelleri çıkmış bir alet olup olmadığını anlayabilirsiniz. İşte, onu mutlu edecek Babalar Günü hediye fikrini buldunuz bile. Hediye edeceğiniz mekanik ve elektrikli el aletleri sayesinde onun hobisi ile daha fazla ilgilenmesini sağlayabilir, hatta kendin yap fikirleri ile evi yenilemesine katkı sağlayabilirsiniz. 

Alet eksiği yok gibi geldiyse babanıza bir hobi köşesi oluşturmak da güzel fikir! Hazırladığınız hobi köşesinde var olan ve belki de yeni alacağınız el aletlerine yer vererek babanız için keyifli bir çalışma alanı oluşturabilirsiniz. Bu alanı yaratmak için “El Aletleri İçin Hobi Köşesi Nasıl Yapılır?” yazımızı okumanızı öneririz.

“Atlar Arabaya Gideriz” Diyen Babalara Hediye Seçimi

Babaya Araba Hediyesi

Babanız pek çok erkek gibi arabası ile zaman geçirmeyi seviyor olabilir. Hatta sevdikleriyle beraber o sevdiği arabaya atlayıp tatile, günübirlik gezilere veya ailece bir yemeğe gitme planlarını hep o yapıyor olabilir. O zaman babanızdan çok sık “Biner gideriz. Kaç saatlik yol  ki!” sözlerini çok sık duyuyorsunuz, öyle değil mi? O halde babanıza arabasıyla ilgili bir hediye alın ya da bu kez o gezi fikrini siz ortaya atın.

Ama uyaralım; arabası için hediye seçerken çok dikkatli olun. Arabasının düzenini bozmadan, onun tarzına uygun bir hediye seçmeniz önemli. Belki bir bagaj düzenleyici, yeni model bir telefon tutacağı ya da navigasyon tutacağı, bir seyahat yastığı, Bluetooth araç kiti… Birçok seçeneğiniz var. Karar vermekte zorlanıyorsanız daha konforlu ve güvenli bir şekilde araç kullanmasını sağlayacak oto malzemeleri için Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.  

“Uzatsana Şu Kumandayı” Diyen Babalara Hediye Seçimi

Babaya Televizyon Hediyesi

Malum, babalarımız televizyonda haberleri dinlemeyi, maçları izlemeyi, dizi ve filmleri takip etmeyi seviyorlar. Hatta izlemek istedikleri bir şey olduğu günlerde evde kumanda savaşları çıkabiliyor. Evet, bazı babalar için televizyon karşısında günün yorgunluğunu atmak önemli olabilir. 

Sizin babanız da ayaklarını uzatıp kumanda elinde sakin saatler geçirmeyi seviyorsa onu televizyon izlerken rahat ettirecek bir berjer alabilirsiniz. Televizyonda seyredecek bir şey bulamadığında telefonundan ya da tabletinden açtığı bir filmi veya diziyi televizyona yansıtıp seyretmesi için kablosuz bağlantı aparatı da güzel bir seçenek. Ama en güzeli bir film akşamı yapıp birlikte seyretmek de olabilir. 

“Şu Bahçeyi Elden Geçirmek Lazım” Diyen Babalara Hediye Seçimi

Bahçe Hediyesi

Bahçeli evlerde yaşayan pek çok baba gibi sizin babanız da bahçe ile ilgilenmeyi seviyorsa çim biçme makinesinden mangala, sulama aparatlarından bahçe mobilyasına kadar alabileceğiniz o kadar çok bahçe peyzaj ürünleri var ki! Hatta belki siz de bir gününüzü ayırır, bahçe işlerinde babanıza yardım edersiniz. 

“Senin El Emeğinden Daha Güzel Hediye Olmaz ” Diyen Babalara Hediye Seçimi

Babaya El Emeği Hediye

Sizin de babanız hazır alınan hediyeye karşı ise Babalar Günü için hediye yapımı önerilerimiz tam size göre! Babanızın zevkine göre bir resim çerçevesi yapıp içine birlikte bir fotoğrafınızı koyabilirsiniz. Tek fotoğrafla olmaz diyorsanız bir fotoğraf albümü yapmak da güzel fikir.

Ayrıca düz renk bir kupa ya da cam bir bardağı, seramik ve cam kalemleri ile Babalar Günü’ne özel bir bardağa dönüştürebilirsiniz. Dikiş biliyorsanız da bir gömlek dikebilir ya da atkı örebilirsiniz. İlham almak isterseniz “Dremel ile 5 Harika Kendin Yap Fikri” yazımızı okuyabilirsiniz. 

Önerilerimizi okudunuz, ama hala kararsızsanız “Bize Babanı Anlat, Alman Gereken Babalar Günü Hediyesini Söyleyelim” testimiz, Babalar Günü hediye seçiminde size yardımcı olmaya hazır.

Hayatımıza renk katan, bizi her zaman güvende hissettiren babalarımız iyi ki varlar!

Tüm babaların ve baba adaylarının Babalar Günü kutlu olsun!