Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saksı Fikri

Saksı nasıl yapılır?

Bitkiler, doğallıktan aldıkları güç sayesinde evinizi daha özel ve güzel kılıyorlar. Üstelik şimdi mevsim bahar! Birbirinden güzel ve uygulaması kolay kendin yap saksı fikirleri ile evinizde daha fazla bitkiye yer vermenizin vakti geldi!

Saksı Yapımında Kendin Yap Fikirlerinin Avantajı Nedir?

Elbette ev, balkon ya da bahçe dekorasyonuna uyum sağlayabilecek pek çok dekoratif saksı tasarımı var ve bu saksıları satın alabilirsiniz. Fakat hem geri dönüşüme katkı sağlayabilmeniz hem tasarruf edebilmeniz hem de evde güzel vakit geçirebilmeniz açısından kendin yap saksı yapımının yeri çok ayrı. Hayal gücünüzden ve evdeki ürünlerden yardım alarak siz de özgün dekoratif saksılar oluşturabilirsiniz. Ama öncelikle evde saksı yapımını ilk kez hayata geçirecekseniz ya da ilham olabilecek fikirlere ihtiyacınız varsa “Evde saksı nasıl yapılır?” sorusuna cevap vermemizde fayda var. İşte, yararlanabileceğiniz 5 kendin yap saksı fikri:

Evde saksı yapımı

Çizmeden Saksı

Eski ve kullanılamaz durumda olan bir yağmur çizmeniz var mı? Eğer varsa sakın atmayın, çünkü onunla ilginç dekoratif saksılardan birini yapabilirsiniz! Oldukça kullanışlı geri dönüşüm saksı fikirlerinden biri olan çizmeden saksıyı yaptıktan sonra bu saksıya balkonunuzda, bahçenizde ya da antrenizde yer verebilirsiniz. Bu arada çizmenin tabanına delikler açacağınız için saksının altına bir saksı tabağı yerleştirmeyi unutmamalısınız.

Tenekeden Saksı

Marketten aldığınız teneke konservelerin içerisindeki besinleri tükettikten sonra tenekeyi ne yapıyorsunuz? Çoğu kişinin bu tenekeleri çöpe attığının farkındayız. Oysa tenekelerden saksı yapımı oldukça basit ve tasarruf sağlayan bir uygulama. Ayrıca atıklardan saksı yapımı sayesinde doğayı korumanız da mümkün! Teneke saksıları dilerseniz camların önüne, dilerseniz de raflarınıza yerleştirebilirsiniz. Yine saksıların altına saksı tabağı yerleştirmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Plastik Şişeden Saksı

Plastik, doğada yok olması yüzlerce yıl alan bir madde. Bu nedenle plastik kullanımını azaltmak ya da aldığınız plastik maddeleri geri dönüşüm sayesinde farklı amaçlarla kullanmak #güzelfikir! Mesela pet şişelerden saksı yapmaya ne dersiniz? Plastikten yani evinizden en çok çıkan atık malzemelerden saksı yapımı sayesinde kullanışlı ve hoş tasarımlı saksılar yaratabilirsiniz. Verdiğimiz pet şişe saksı yapımı fikrine ek olarak zevkinize uygun olan plastik saksı süsleme örneklerini de inceleyebilirsiniz.

Çimentodan Saksı

Son yılların oldukça popüler kendin yap fikirlerinden biri olan çimentodan obje yapımı aslında hayata geçirilmesi oldukça kolay olan bir proje. Bakmayın siz çimentodan saksı malzemelerinin çok olduğuna… Beton saksı yapımı sayesinde bitkilerinize uygun boyutlarda saksılar oluşturabilirsiniz. Yalnız beton saksının özellikle sukulentler ile çok hoş durduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Yumurta Kabuğundan Saksı

Hem doğal görünümlü hem de oldukça yaratıcı fikirlerden biri olan yumurta kabuğundan saksı yapımı, fazla malzemeye ihtiyacınız olmadan, evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz saksı fikirlerinden bir tanesi. Dilerseniz yumurtaların üzerlerini hobi boyaları ile boyayarak da bu doğal saksıyı renklendirebilirsiniz.

Bonus: Kumaştan Saksı

Oldukça şık görünümüyle kendin yap saksı modelleri arasında dikkat çeken kumaş saksı, yapılması aslında oldukça kolay bir öneri. Kumaş ve çimento saksı yapımı hakkında bilgi almak için videomuzu izlemeniz yeter!

 

Kendin yap saksı önerilerimiz ile hem evinizi güzelleştirmek hem de tasarruf etmek #güzelfikir! Ancak bazen zamanın kısıtlı olabildiğini biliyoruz. Kendin yap fikirlerini hayata geçiremeyeceğiniz zamanlarda ise Koçtaş’ı ziyaret ederek saksı modelleri ve fiyatları ile ilgili bilgi alabileceğinizi de hatırlatalım.

Dilerseniz “Evdeki Malzemelerle Bitkilerinize Bakım Yapabilmeniz İçin 5 Öneri” yazımıza da göz atabilir ve tasarruflu bir şekilde bitkilerinizin daha sağlıklı büyümelerini sağlayabilirsiniz.