Evin Keyif Alanı: Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bahçe Dekorasyonu Önerileri

Ağaçları süsleyen çiçekler, cıvıldayan kuşlar, parıltılarla sizi selamlayan güneş… Güzel havalar neredeyse herkes için karşı konulamaz bir mutluluk kaynağı! Üstelik bir bahçeniz varsa mevsimlerin keyfini açık havada çıkarmanız da mümkün. O halde evinizde güzel vakit geçirmeye hazır olun; çünkü şimdi, bahçe dekorasyonu nasıl yapılır anlatmaya ve bahçe dekorasyonu için pratik fikirleri sıralamaya başlıyoruz!

Planlama Yapmak Şart

Sizin için bahçede olmazsa olmazlar neler, bahçeniz isteklerinizi karşılayabilecek kadar geniş mi? Bu gibi soruları kendinize sorarak bahçe dekorasyonu için ilk adımı atabilirsiniz. Hatta elinize bir kalem-kâğıt alın ve bahçenizi çizin. Hangi alanda ne yapmak istediğinizi kâğıt üzerine dökün ve notlar alın. Bir taslak çizmek işinizi kolaylaştıracaktır. Şimdi, güzel bir bahçe tasarımı yapabilmeniz için yararlanabileceğiniz bazı popüler bahçe dekorasyon fikirlerini paylaşalım.

  • Ahşap yer döşemeleri, bahçelerde de balkonlarda da son yılların gözdesi! Yer döşemeleri ile bir platform oluşturarak bahçe oturma grubunu üzerine yerleştirebilir, daha şık bir bahçe dizaynına imzanızı atabilirsiniz.
  • Yağmurlu havalarda da bahçenin tadını çıkarmanızı sağlayacak kamelya ve çardaklar, bahçe dekorasyonunu bambaşka bir yere taşıyabiliyor. Özellikle geniş bir bahçeye sahipseniz kamelyaları ya da çardakları değerlendirmenizi öneririz.
  • Bahçeye bitki, sebze ve meyve ekmek istiyorsanız bahçenizin düzenli olması için belirli bir alanı bitkilere ayırmak doğru olacaktır. Ekim yapacağınız alana ahşap ya da plastik bordürlerle sınır çekmek şık bir uygulama olabilir. Bu arada son yıllarda taşlarla bahçe dekorasyonunun da çok popüler olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Yani bordürler yerine şık taşlarla da bu alanın sınırlarını belirleyebilirsiniz.
  • Evcil hayvanınız varsa bahçe düzenlemesi planını oluştururken tabii ki küçük dostunuzu da unutmamalısınız. Ahşap evcil hayvan evleri, bahçenize konumlandırabileceğiniz ve küçük dostunuzun da çok seveceği seçenekler!
  • Belki havuza ya da denize gitmek pek mümkün değil, ama havuz size gelebilir! Elbette portatif havuzlardan bahsediyoruz. Bahçenize uygun boyutlarda, ihtiyacınıza uygun havuzlara göz atmanızı öneririz. Bahçenizin planladığınız alanına konumlandıracağınız bir havuz sayesinde ailenizle güzel vakit geçireceğinize şüpheniz olmasın! Havuz fikrine sıcak bakıyorsanız “Yazı Daha Keyifli Hale Getirin: Bahçe ve Teraslar İçin Şişme Havuz Önerileri” yazımıza da göz atabilirsiniz.
  • Evet, şık bir bahçeye sahip olmak için düzene önem vermek şart! Bu konuda alanları belirlemek kadar ihtiyaç duyabileceğiniz bir depolama alanına sahip olmak da önemli.

Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Bahçenizin Sınırlarını Belirleyin

Planınızı yaptınız, “Bahçe nasıl dekore edilir?” sorusunun ilk maddesini başarılı bir şekilde tamamladınız. Bundan sonra tamamladığınız her maddede bahçenizdeki değişimi göreceksiniz! Bahçe dekorasyonuna hem bahçe düzenini sağlayan hem de şık bahçe dekorasyon malzemeleri arasında yer alan çitler ile başlayabilirsiniz. Yapraksız, sade ve ahşap çitleri tercih edecekseniz bu ürünleri boyayarak bahçenizi renklendirebilirsiniz. Yaprak çitler ise doğal bir atmosfer yaratmak isteyenlerin gözdesi!

Keyifli Bahçenin Sırrı: Bahçe Mobilyaları

Evet, dikeceğiniz bitkiler ve bahçenizdeki renkli çiçekler size huzur verecek; ama bu alanı keyifli bir hale getirmek istiyorsanız bahçe mobilyaları kesinlikle es geçmemeniz gereken kategori.

Köşe takımı, bank, masa ve sandalye takımı, piknik masası… Zevkinize ve bahçenizin genişliğine göre dilediğiniz bahçe mobilyasını seçmekte özgürsünüz! Eğer bahçeniz küçükse ya da mobilyalarınızı bahçenizde bırakmak istemiyorsanız tercihinizi portatif ürünlerden yana kullanabilirsiniz.

Mevsim değiştiğinde açık havadaki mobilyalarınızı, depolama alanları gibi korunaklı bir noktaya kaldırmak elbette bir alternatif. Fakat konusu açılmışken bir ev dekorasyonu trendinden bahsetmeden de olmaz! Bahçe mobilyalarını iç mekâna almak ve onları salon, antre gibi alanlarda kullanmak da son dönemlerin oldukça dikkat çekici trendlerinden biri!

Güzel Bir Bahçe Dekorasyonu İçin Kolları Sıvayın: Bahçe Düzenleme Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu İçin Pratik Fikirler

Bahçeyi Bahçe Yapan Bitkilerdir

“Bahçe” dendiğinde sizin de aklınıza bitkiler gelmiyor mu? Yeşilin ve rengârenk çiçeklerin sunduğu huzur, bahçenin evinizin en keyifli alanlarından biri olmasını sağlayacak.

Bitkileri ekebileceğiniz alanı zaten ilk aşamada belirlemiştiniz. Bunun yanı sıra bahçe karoları ile bahçe yollarını belirleyebilir ve bu yolun yanlarına da şık saksılar içerisinde rengârenk çiçekler yerleştirebilirsiniz. Hatta bahçenizin sınırlarını belirtmek için yerleştirdiğiniz çitlerin üzerine saksılar yerleştirerek bu alanı daha şık hale getirebilirsiniz.  

Bahçeyi de Aydınlatmak Gerekli

Bahçe dekorasyonunda en çok unutulan noktalardan biri olan aydınlatma aslında oldukça önemli! Bahçe keyfinizi gündüzlerle sınırlı tutmak istemezsiniz, değil mi? Oturma, barbekü alanı gibi ihtiyacınız olan yerleri aydınlatarak akşamları da bahçe sefası yapabilirsiniz. Yer karoları ile belirlediğiniz bahçe yolunuzun yanlarına da bahçe aydınlatma aksesuarları yerleştirebilirsiniz. Hatta bu konuda saplı solar aydınlatmalar oldukça zahmetsiz bir şekilde konumlandırılan ve tasarruflu seçenekler!

Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Son Adım: Süsleme

Bahçenizde olmasını istediklerinize yer verdiyseniz şimdi sırada bahçenizi süslemek var! Evet; bitkiler, saksılar, çitler, bordürler ve biblo gibi bahçe süsleri bu konuda oldukça önemli yardımcılar. Fakat bahçe dekorasyonu kendin yap projeleri ile alanı tamamlamak hem tasarruflu hem de eğlenceli bir yol! “4 Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Fikri” yazımız yeni fikirlerle bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Bahçe dekorasyonu hakkında ilham dolu fikirler için Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’yi de incelemeyi unutmayın! Bu arada bir kez daha hatırlatalım: İhtiyaç duyduğunuz tüm bahçe ürünleri Koçtaş’ta!

Şimdi, uyguladığınız bahçe dekorasyonu önerileri sayesinde sahip olduğunuz bu güzel alanı kutlamak için haydi bahçeye!