Balkon Masası Nasıl Olmalı?

Balkon masası seçimi

Hasret bitiyor! Soğuk havalarda pek bir araya gelemediğiniz balkonunuzla sıcak havalar sayesinde artık daha çok buluşabileceksiniz! Ne de olsa ilkbahar ve yaz aylarında balkonlar, evlerin en çok zaman geçirilen noktaları haline geliyor. Balkon keyfi için ise elbette ki bahçe ve balkon mobilyaları olmazsa olmaz. Eğer siz de balkon dekorasyonunu yenilemek istiyorsanız, balkon masanız yoksa ya da artık kullanılamaz durumdaysa ve bir balkon masasına ihtiyacınız varsa bu yazı tam sizlik! Çünkü şimdi, balkon keyfi yapmanızı sağlayan en önemli ürünlerden biri olan balkon masası nasıl seçilir, onu anlatacağız.

Haydi, başlayalım!

Balkon Dekorasyon Stiline Uygun Bir Seçim Yapın

Bizi devamlı takip edenler bilirler; evinize herhangi bir mobilya ya da dekoratif ürün alırken seçiminizi, uyguladığınız dekorasyon stili doğrultusunda yapmanız gerektiğini söyleriz. Bu durum, balkon masası seçimi konusunda da geçerli. Uyguladığınız ya da uygulamaya karar verdiğiniz dekorasyon tarzı, alacağınız balkon masasının nasıl bir tasarıma sahip olması gerektiği konusunda oldukça yönlendirici. Eğer henüz balkonunuzun dekorasyonunu yapmadıysanız öncelikle bu konu için kollarınızı sıvamanızı öneririz. “Huzura Yer Açın: Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımız ise bu aşamada size yardımcı olmaya hazır! Bu arada balkon dekorasyonuna güzel bir hobi alanını dâhil etmek de #güzelfikir! Balkonda hobi köşesi nasıl yapılır merak ediyorsanız, videomuzu izlemeniz yeterli.

https://youtu.be/Gml_FVqgrnw

Alan Doğrultusunda Karar Verin

Balkonunuzda nelere yer vermeyi planlıyorsunuz? Örneğin bir hobi alanı olacak mı, bahçe salıncağı ya da koltuk takımı gibi ürünlere balkonunuzda yer verecek misiniz? Ya da balkon için masa sandalye takımı mı alacaksınız yoksa tercihiniz, balkonda yer vereceğiniz bir kanepe ile balkon masasını kombinlemek mi?

İşte, tüm bu soruların cevapları, alanda bir masa için ne kadar alanınız olduğunu hesaplamanız konusunda size yol gösteriyor. Tüm detayları inceleyip alana uygun olarak seçeceğiniz balkon masası sayesinde, masanın balkona sığmaması ya da ihtiyacınıza yetersiz kalması gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

Tam da bu noktada seçeceğiniz balkon masası tipi de oldukça önemli. Şimdi, bu doğrultuda seçebileceğiniz balkon masası modellerini maddeleyelim.

  • Eğer geniş, yani hareket alanınızı kısıtlamayacak ve kapalı bir balkonunuz varsa devamlı balkonda kalabilecek (açılır kapanır olmayan) bir masa tercih edebilirsiniz.
  • Balkonunuz darsa ve bazı zamanlarda masanın hareket alanınızı ciddi anlamda kısıtlayabileceğini düşünüyorsanız bu durumda açılır kapanır balkon masası almanız sağlıklı olacaktır. Bu arada alanınıza ve ihtiyacınıza uygun ölçülerde bir açılır kapanır balkon masası bulacağınız konusunda hiç şüpheniz olmasın. Farklı boyutlarda balkon masaları mevcut.
  • Gerçekten küçük balkona sahipseniz ve balkon masası seti konumlandırmak için alanınız yoksa bu durumda da askılı balkon masalarını tercih edebilirsiniz. Balkon demirlikliklerine asacağınız bu portatif balkon masası, son derece kullanışlı.
Balkon masası

Balkonunuz, Hangi Malzemeyi Seçeceğiniz Konusunda Fikir Veriyor

Balkonunuz açık mı kapalı mı? Bu soru oldukça önemli çünkü vereceğiniz cevap nasıl bir balkon masası seçeceğiniz konusunda size yol gösteriyor.

Eğer açık bir balkonunuz varsa tente gibi bir koruma yoksa bu, balkonunuzda yer alan masanın hava şartlarından direkt olarak etkileneceği anlamına gelir. Bu nedenle açık balkonlarda paslanmayan metal ya da plastik masa modelleri arasında seçim yapabilirsiniz. Bu arada bu materyallerle üretilen ürünlerin balkon dekorasyonunuza katkı sağlamayacağını kesinlikle düşünmemelisiniz. Özellikle plastik rattan bahçe mobilyaları, geçen sene olduğu gibi bu sene de dikkat çekiyor.

Kapalı bir balkona sahipseniz yani balkonunuzu hava şartlarından koruyabiliyorsanız bu durumda seçim konusunda daha özgür olabilirsiniz. Ahşap masalar, örme rattan masalar, metal masalar, plastik masalar… Bütçeniz, dekorasyon tarzınız ve elbette ki kullanım amacınıza uygun ürünü seçebilir ve balkonunuzda dilediğinizce keyif yapabilirsiniz.

Balkon masası nasıl olmalı?

Konforlu Bir Ürün Seçmek Önemli

Masanızı belki sandalyeler eşliğinde belki de balkonda yer verdiğiniz koltuklarla kombinleyip kullanacaksanız… Tam da bu noktada konfor sunan bir ürün seçmek oldukça önemli. Örneğin balkona konumlandırdığınız koltuklara göre çok daha yüksekte kalan bir masa rahat bir kullanım alanı sunamayabilir. Ya da sandalyelerinizden çok aşağıda kalan bir masada konforu yakalayamayabilirsiniz. İster küçük balkon masası alın ister büyük, boyuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca alacağınız ürünün balkonda ne kadar yer kaplayacağı da konforlu bir kullanım alanı konusunda oldukça önemli.

Balkon masası nasıl seçilir?

Bütçenize ve zevkinize uygun birbirinden güzel balkon ve bahçe masaları Koçtaş’ta sizi bekliyor. Ayrıca birbirinden şık ve kullanışlı balkon ve bahçe aydınlatmaları sayesinde gece-gündüz bu alanda keyif yapabileceğinizi hatırlatalım. Eğer bir bahçeniz varsa ve orada keyif yapmak için aydınlatma fikirlerine ihtiyaç duyuyorsanız, dilerseniz “Açık Havanın Tadını Çıkarın: Bahçe Aydınlatması için Pratik Öneriler” yazımız sayesinde dış mekân aydınlatması seçerken dikkat etmeniz gerekenleri keşfedebilirsiniz!

Keyifli bir yaz dileriz!