Kolları Sıvama Vakti: Balkon Temizliği İçin Öneriler

balkon-temizlemek

Balkonlu bir eve sahip olmak büyük şans, bu konuda hemfikiriz; fakat balkon temizliği konusu bazen zorlayıcı olabiliyor. Hiç merak etmeyin, şimdi vereceğimiz tavsiyelerle en pratik şekilde balkon temizliği nasıl yapılır, önemli ipuçlarına ulaşacaksınız. İşte, işinizi kolaylaştıracak balkon temizliği püf noktaları:

Temizliği Kolaylaştırmak İçin Alanı Boşaltın

Her ne kadar balkonunuz düzenli olsa da alanda yer alan mobilya ve diğer eşya, temizliği pratik bir şekilde yapmanızı olumsuz etkileyebilir. Pratik ve verimli bir temizlik yapabilmek için temizliğe başlamadan önce balkonda yer alan sehpa, sandalye, kilim gibi tüm eşyayı alandan çıkararak işe başlayabilirsiniz. Bu şekilde zamandan da tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada kilim, perde gibi tekstil ürünlerinin yıkanması gerekiyorsa yıkayabilirsiniz de.

Balkon Temizliği Önerileri

Camları Silerek İşe Başlayın

Zemini temizledikten sonra camları silmek, balkonunuzun yeniden kirlenmesine neden olabilir. Bu sebeple öncelikle balkon camı ve balkon demiri temizliğini gerçekleştirmelisiniz.

Camları temizlemek için özel temizlik ürünlerinden ve iz bırakmayan, hafif nemli ve kuru mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra günümüzde işinizi kolaylaştıracak, mıknatıslı cam sileceklerinden de yararlanabilirsiniz. Eğer tırabzan ve pervaz gibi alanları temizleyecekseniz ulaşılması zor yerleri silmek için bir sopanın ya da fırçanın ucuna eski bir bez bağlayarak bu alanları silebilirsiniz.

Balkon Temizliği Püf Noktaları

Tatsız Bir Sürprizle Karşılaşmamak İçin Gideri Temizleyin

Camları sildiniz, şimdi sırada balkonun diğer alanlarını temizlemek var! Fakat bunun öncesinde yapmanız gereken şey, mutlaka balkon giderini temizlemek olmalı. Çünkü giderde tıkanıklık gibi durumlar varsa bu temizliğinizi olumsuz etkileyebilir. Gideri temizlerken eldiven giymeyi ve maske takmayı ihmal etmemenizi öneririz.

Balkonu Süpürün ve Ardından Yıkayın

Özellikle açık balkonlar toz ve yağmur gibi unsurların etkisiyle daha çabuk kirlenebiliyor. Balkonu yıkamadan önce alanı süpürmek ise hem giderinizin dolmasını engelleyebilmenizin hem de temizliği daha pratik bir şekilde yapabilmenizin ipuçlarından. Süpürme işleminden sonra balkonunuzun zeminini yıkayabilir ya da silebilirsiniz. 

Eğer “Balkonu silmeli miyim, yıkamalı mıyım?” diye düşünüyorsanız hemen cevap verelim: Bu aslında hem sizin tercihinize hem de zeminin yapısına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin zemin seramik kaplıysa bu durumda balkonunuzu yıkayabilirsiniz, ama balkonun zeminini ahşap yer döşemeleri ile kapladıysanız bu durumda silerek temizlik yapmak daha sağlıklı olabilir. Ayrıca gideri olmayan balkonların temizliği için de alanı yıkayamayacağınız için zeminleri silebilirsiniz.

Balkon Temizlemek

Peki, balkon nasıl yıkanır? Bunun için ihtiyacınız olan sadece bir kova su, fırça, su çekme aparatı ve zemin temizliğinde kullanılabilecek bir ürün. Eğer imkânınız varsa kovaya dolduracağınız su yerine hortumdan gelecek suyu da kullanabilirsiniz.

  • Öncelikle zemini biraz ıslatın ve zemine döktüğünüz temizlik ürününü fırçayla iyice yayın.
  • Temizlik ürünü tüm zemine yayılınca duru su ile alanı yıkayın.
  • Suyu, su çekme aparatıyla gidere doğru çekin. İşte, bu kadar!

Mobilyalarınızın Tozunu Alın

Koltuk takımı, masa, sandalye, hatta belki raflar… Evinizin diğer bölümlerinde olduğu gibi balkonda da eşyanın tozunu almak, temizliğin püf noktalarından. Alanın tozunu aldıktan sonra varsa kilimi serebilir, yıkamış olduğunuz perdeleri asabilirsiniz.

Balkonu Temiz Tutma Yöntemlerini Keşfedin

Balkon nasıl temizlenir, püf noktalarını sizinle paylaştık. Peki, daha temiz bir balkonun, balkonu düzenli tutmaktan geçtiğini biliyor muydunuz?

Düzenli olmayan bir alan, ne kadar temiz olursa olsun dağınık görünebilir. Bu nedenle alanda hayal ettiğiniz temizliğe kavuşabilmek için düzenleyici ürünlerden yardım alabilirsiniz. Dilerseniz hem balkon düzenleme önerilerine hem de şık bir balkon kurgulamak için ihtiyacınız olan ilhama “Huzura Yer Açın: Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Balkon Düzenleme Önerileri

Temiz bir balkona sahip olmanızı sağlayacak temizlik ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor! Temizlik sonrasında ise balkonun tadını çıkarma vakti!