Balkonunuza ve Bahçenize Renk Katacak 7 Ürün

Balkon Bahçeciliği Önerileri

Kış aylarında bu sıcak günleri hasretle andığınızı, çok özlediğinizi biliyoruz. Artık havalar güzel, içiniz mevsimden aldığınız güç sayesinde huzur dolu! Sıcak günlere ve güzel havalara olan özleminizi gidermek için evinizin balkonunda ya da bahçesinde keyif yapmak #güzelfikir! Hatta belki bu söylediğimizi yaptınız bile! Peki; bahçenize ya da balkonunuza renk katacak, bu alanların daha şık olmasını sağlayacak ürünlerden yardım aldınız mı? Bu öneriye “Hayır.” diyemeyeceğinizi biliyoruz. İşte, karşınızda balkon dekorasyonu ve bahçe dekorasyonu için kullanabileceğiniz birbirinden güzel ve işlevsel 7 ürün:

Balkon mobilyaları

1. Rattan Mobilyalar

Evin Keyif Alanı: Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” ve “Huzura Yer Açın: Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi bahçe oturma grubu ve balkon mobilyaları, dekorasyona büyük katkı sağlayan ürünler. Ancak alanınıza ve zevkinize uygun olarak pek çok seçenek sunan balkon ve bahçe mobilyaları arasından seçim yapmakta zorlandığınızın farkındayız. Ee, karar vermenize yardımcı olmak ve balkon dekorasyonu fikirleri konusunda sizi yönlendirmek de bizim görevimiz. Bahçe ya da balkon oturma grubu için tercihinizi yılın trendlerinden biri olan ve bulunduğu ortamın şıklık katsayısını artıran rattan mobilyalardan yana kullanabilirsiniz. Farklı renklere sahip, el örmesi ya da plastik malzeme seçenekleri bulunan rattan ürünleri bütçeniz doğrultusunda seçebilirsiniz. Üstelik el örmesi rattan mobilyaların sunduğu şıklığı, sonbahar ve kış mevsiminde iç mekâna da taşıyabilirsiniz.

2. Salıncak

Belki biraz şekerleme yapmak, belki heyecanla okuduğunuz kitabı bitirmek, belki de sadece günün yorgunluğunu atmak için… Hem küçüklerin hem de büyüklerin vazgeçilmezlerinden olan bahçe salıncağı, balkonunuz genişse değerlendirebileceğiniz bir alternatif. Metal ya da ahşap iskelet seçenekleri olan salıncaklar, farklı ölçülerde ve tasarımlarda sunuluyor. Böylece alanınıza uygun ürünü bulmak ve balkon, teras ya da bahçeyi güzelleştirme konusunda hiç zorlanmıyorsunuz!

Bahçe salıncakları

3. Şemsiye

Bahçenizi, balkonunuzu değiştirmeye bir şemsiye bile yeter! Rengârenk alternatifleri bulunan şemsiyeler sayesinde alanı farklı kılabilir, güneşten rahatsız olma durumunun önüne geçebilir hatta balkon ve bahçe ürünlerini hava koşullarının olumsuz etkilerinden bir nebze koruyabilirsiniz. Eğer balkonunuz ya da bahçeniz çok esiyorsa tavsiyemiz, ağırlığı bulunan bir ürün almanız.

Bahçe şemsiyesi

4. Aydınlatma Ürünleri

Balkon ve bahçe keyfi yapmanın günü-saati olmayacağını düşünüyoruz. Peki, gün battıktan sonra ne yapacaksınız? Cevap basit: Bahçe aydınlatma ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Direk, aplik, sarkıt ya da güneş enerjili ve elektrikli LED aydınlatma ürünleri… Seçim sizin! Fakat hem bulunduğu ortamda romantik bir etki yaratan hem de bu sezonun trendleri arasında yer alan halatlı metal fenerler ve mumluklar kesinlikle değerlendirmeniz gereken bahçe ve balkon dekorasyon ürünleri arasında! Dilerseniz açık hava aydınlatma ürünü seçiminde “Açık Havanın Tadını Çıkarın: Bahçe Aydınlatması İçin Pratik Öneriler” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Bahçe aydınlatma ürünleri

5. Paletler

İsterseniz saksılarınızı sabitlemek için raf görevi görecek, isterseniz de üst üste yerleştirip minderler yerleştirdiğinizde koltuk olacak paletler… Bahçenizde ya da balkonunuzda ekolojik rüzgârların esmesini sağlayacak paletler, alanınızı hem efektif hem de şık bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. Diğer bir deyişle paletler, balkon ve bahçe kendin yap fikirleri için yardım alabileceğiniz ürünlerden biri.

Bahçe dekorasyonu

6. Yer Döşemesi

Balkonunuzun ve bahçenizin her yerini güzelleştirebilmeniz mümkün ve buna zeminler de dâhil! Ahşap ve iç içe geçmeli yer karoları sayesinde balkonunuzun ya da bahçenizin istediğiniz bölümlerini kaplayabilir, şık ve düzenli bir alan oluşturabilirsiniz. Üstelik bu işlem sırasında hiç zorlanmayacaksınız. İç içe geçen yer karoları kolaylıkla monte edilebiliyor. Ayrıca söz konusu bahçe ise masa ve sandalyeleri de bu yer karolarının üzerine yerleştirerek dikkat çekici bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Balkon yer döşemesi

7. Çitler ve Paravanlar

Bahçenizin sınırlarını belirlerken ya da alanın gizliliğini sağlarken yararlanabileceğiniz çitler ve paravanlar da alana renk katacak ürünler arasında bulunuyor. Yaprak bahçe çitleri alana doğal bir görünüm sunarken istediğiniz gizli alana da sizi ulaştırıyor. Bahçelerde sıklıkla kullanılan çözümlerden biri olan paravanları ise ahşap seçip saksılar ile süsleyerek bahçenizin dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz. Yani çitler ve paravanlar sayesinde evinize dâhil açık hava alanların mahremiyetini sağlarken bahçe ve balkonu güzelleştirmek de mümkün!

Bahçe çitleri

Bonus: Saksılar

Bitkilerinizin evi olan saksılar da balkon ve bahçe dekorasyon ürünleri arasında! Evinizin her odasında olduğu gibi balkonu güzelleştirmenin yollarından biri de hiç kuşkusuz ki saksılardan ve içerisindeki rengârenk bitkilerden yardım almak. Eğer geniş bir alanınız varsa ve büyük bitkiler yetiştiriyorsanız zemine konumlandırılabilen büyük saksıları, eğer yeterli alanınız yoksa balkon demirliklerine monte edilebilen ya da raflara yerleştirilebilen ve yer tasarrufu sağlayan saksıları satın alabilirsiniz. Dilerseniz “Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saksı Fikri” sayesinde tasarruflu bir şekilde saksılar yapabilir ve kendin yap projeleri sayesinde keyifli zaman da geçirebilirsiniz.

bahçe saksıları

Birbirinden kullanışlı ve şık ürünlerle balkonu ve bahçeyi renkli ve şık kılmak #güzelfikir!