Banyo ve Mutfaklarınızda Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Öneri

Mutfak Dekorasyonu

Mutfakta ve banyoda kullanacağınız ürünlerle ev hayatınızı daha pratik bir hale getirmeniz mümkün! Nasıl mı?

Evinizi çok sevdiğinizi, elinizde kahveniz ya da çayınızla evinizde zaman geçirdiğinizde huzur bulduğunuzu biliyoruz. Bunun yanında pratik çözümlerle ev hayatınızı kolaylaştırmak istediğinizin de farkındayız. İşte, okulda geçen uzun saatler veya ev işleriyle geçen günler bu düşüncenizi oluşturmuş olabilir ya da zamanı daha verimli kullanmak isteyebilirsiniz. Belki de bunu isteme amacınız sadece evi düzenli tutmak. Amacınız ne olursa olsun, size vereceğimiz 5 öneri sayesinde banyonuzda ve mutfağınızda hayatınızı kolaylaştıracağınıza emin olabilirsiniz. Ayrıca bu önerilerin ev dekorasyonu konusunda da size yardımcı olacağını belirtmeden geçmeyelim.

1. Hareket Ettirilebilir Ürünleri Tercih Edin

Bir bıçak hayal edin… Bu bıçak bir yerde sabit duruyor ve siz sebzeleri bıçağın olduğu yere götürerek doğramak zorunda kalıyorsunuz. Hayal etmesi bile zor, değil mi? İşte, mutfak ve banyo aksesuarları da kimi zaman sizi böyle zorlayabilir. Bu alanlardaki ürünlerin kullanımını daha pratik hale getirmek için hareket ettirilebilir ürünleri tercih edebilirsiniz. Örneğin körüklü makyaj aynası ya da boya göre ayarlanabilen sürgülü duş seti… Ayrıca mutfağınıza monte ettirebileceğiniz oynar başlıklı eviye bataryası da ev hayatının sizin için çok daha kolay hale gelmesini sağlayabilir.

Duş fıskiyesi.

2. Eşyalarınız İçin Daha Çok Alan Yaratın

Banyo ya da mutfakta kullandığınız ürünleri hangi dolapta ya da kavanozda sakladığınızı bilmek oldukça önemli, fakat bazen neyi nereye koyduğunuzu bildiğiniz halde bulmakta zorlanabilirsiniz. Ancak bu alanlarda kullanmak istediğiniz ürünler elinizin altında olmalı, onlara kolaylıkla ulaşabilmelisiniz. Bu sorunu çözmek için yapmanız gereken oldukça basit: Açık bir banyo ve mutfak dekorasyonu! Peki, bu öneriyi hayata geçirmek için nelerden yardım alabilirsiniz? Öncelikle mutfak ve banyonuzda bulunan dolapların sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız mutfak ve banyo rafları monte ettirebilir ya da bu alanlara uygun bir dolap alabilirsiniz. Ayrıca ahşap, metal, kumaş gibi farklı maddelerden üretilmiş saklama kutularını dolaplarınızın üzerine ya da zemine koyarak mutfak ve banyonuzda ekstra alan oluşturabilirsiniz. Bu sayede tüm eşyalarınızın oluşturduğu kalabalığı yok edebilirsiniz.

Mutfakta yerden tasarruf etme yöntemleri.

3. Düzenleyici Ürünlerden Yardım Alın

Düzenli bir alan, hızlı ve pratik olmanızı sağlar. İşte, tam da bu nedenle mutfağınızı ve banyonuzu düzenleyecek ürünlerden yardım almalısınız. Tabaklarınızı ya da yardımcı ürünlerinizi koyacağınız mutfak düzenleme rafları, fincan ve kupalarınızı yerleştireceğiniz bardak asacakları ya da bıçaklarınızı tutturacağınız mıknatıslı bıçaklıklar, hatta buzdolabınızı daha kullanışlı hale getirecek düzenleyici mutfak aksesuarları… Hepsi mutfağınızdaki yaşantınızı kolaylaştıracak ürünler. Bunların yanı sıra mutfakta kullandığınız kavanozları şeffaf seçerek hangi ürünün nerede olduğunu görebilir ve tüm kavanozları açarak zaman kaybetmek zorunda kalmazsınız. Eğer banyonuzu düzenlemek istiyorsanız da duvara monte edilen havluluklardan ve çekmeceli banyo dolaplarından yardım alabilirsiniz.

Mutfak dekorasyonu için pratik portatif raflar.

4. Tercihinizi Işıklı Ürünlerden ve Daha Fazla Işıktan Yana Kullanın

Işık hem alanın daha geniş görünmesine yardımcı olur hem de kullandığınız aydınlatma ürünleri sayesinde evin dekorasyonuna katkı sağlar. Bunun yanında ışık seviyesi azaldıkça pratikliğin de doğru oranda azaldığını net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu nedenle ekstra aydınlatma ürünlerinden yardım alarak ya da ışıklı ürünleri tercih ederek daha pratik alanlar yaratabileceğinizi belirtelim. Örneğin aplikli veya LED’li banyo aynası alabilir ya da banyo aynanızın yanına spotlar takarak bu noktayı ışık sayesinde daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Ayrıca mutfak dolaplarının altına takılan LED şeritler ile mutfağınızı daha şık, mutfak tezgâhlarını ise kullanımı daha kolay bir hale getirmeniz de mümkün.

Banyo dekorasyonu için farklı fikirler

5. Her Alanı Kullanın

Biliyorsunuz, banyodaki havluları düzenli aralıklarla değiştirmek gerekiyor. Banyonuzda yeterli alan olmadığı için banyo dolabı alamıyorsunuz ve gardırobunuzda sakladığınız havluları banyonuza taşımanız gerekiyor. Evet, itiraf edelim ki bu pratik bir şey değil! Fakat banyonuzdaki ufak bir alan sayesinde bile hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Mesela ayaklı havlu sepetleri bu konuda size yardımcı olabilir ya da dolabınızın içerisine yerleştirilen kirli sepetleri sayesinde daha düzenli ve ferah bir görünüm yaratabilirsiniz. Mutfakta ise durum biraz daha farklı… Köşe dolaplar, mutfağınızda yer olsa dahi, bu alanları efektif bir şekilde kullanmanıza engel olabilir. Hareket ettirilebilir köşe raflar ise köşe dolaplarınızı daha düzenli ve kullanışlı hale getiren pratik mutfak eşyalarından sadece biri.

Mutfaktaki dar alanları değerlendirmek için kullanışlı fikirler.

Hayatınızı kolaylaştıracak banyo ve mutfak ürünleri Koçtaş’ta! Daha fazlası için Koçtaş 2018 Banyo-Mutfak kataloğunu incelemeyi unutmayın!