İlham Arayanlara: Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri

Çalışma Odası Nasıl Düzenlenir

Çalışma odasının düzenli olması ve nasıl dekore edildiği, çalışma verimi ile doğrudan bağlantılı! “Verimli Bir Çalışma Alanı Oluşturmak İçin 4 İpucu” yazımızda çalışma ortamınızı oluştururken dikkat etmeniz gerekenleri uzun uzun anlatmıştık. Bu yazımızda ise konumuz, çalışma masasında düzen. İşte, “Çalışma masası nasıl düzenlenmeli?” sorusunun cevabı niteliğinde çalışma masası düzenleme örnekleri:

Çalışma Masası Düzeni Fikirleri

Görsel Kaynak

Üst modülü olan çalışma masaları, depolama ihtiyacınıza cevap verme konusunda oldukça faydalı ürünler. Fakat çalışma masanızın üst modülü yoksa da hiç üzülmeyin; çünkü dekoratif raflar var! Evin her alanında depolama alanı ihtiyacına şık bir şekilde cevap veren rafları kitaplık olarak kullanabilir ya da kırtasiye ürünlerini buraya yerleştirebilirsiniz.

Çalışma Masası Düzeni

Görsel Kaynak

Raflar özellikle çalışma odanız yoksa ve herhangi bir odanızın kısıtlı bir bölümünü çalışma alanı olarak kurgulayacaksanız, diğer bir deyişle yerden tasarruf etmeye ihtiyacınız varsa size yardımcı olabilir. Hatta raflarda saklama kutularına ve sepetlere yer vererek alanı daha da düzenli kılmanız mümkün!

Çalışma Masası Düzenleme Önerileri

Görsel Kaynak

Eğer dolaplı bir çalışma masanız varsa ama ek depolama alanına sahip olmak istiyorsanız bu durumda masanızın yanına dekoratif sepetler monte edebilirsiniz. Bu hem çalışma alanına hareket katacak hem de alanı düzenlemenizi sağlayacak bir fikir.

Çalışma Masası Düzenleme

Görsel Kaynak

Çalışma masasını organize etmek için ahşap plakaları da değerlendirebilirsiniz. Kalemliğinizi ve küçük not defterlerinizi konumlandıracağınız minik bir sepeti, plaka üzerine monte edebilirsiniz. Bu plakayı dilerseniz masanızın üzerine koyabilir, dilerseniz duvara asabilirsiniz.

Çalışma Masası Düzenleme Örnekleri

Görsel Kaynak

Çalışma masasının olmazsa olmazlarından biri elbette kalemlikler! Peki, geri dönüşümle şık bir kalemlik yapmaya ne dersiniz? Tuvalet kâğıdı rulolarını atmayıp karton bir saklama kutusunun içerisine yapıştırarak düzenli ve şık bir kalemlik oluşturabilirsiniz.

Çalışma Masası Kendin Yap Düzenleme

Görsel Kaynak

Elbette kalemlerin her zaman elinizin altında olması gerek; fakat eğer kalemleriniz fazlaysa onları masa üzerine konumlandırmak, alanın kalabalık görünmesine neden olabilir. O halde siz de bir çalışma masası düzenleyici yapımı için kolları sıvayın! Bir ahşap plakanın üzerine kalemliklerinizi monte edebilir ve bu plakayı duvara asarak yerden tasarruf edebileceğiniz bir dekorasyon fikrini hayata geçirebilirsiniz.

Kendin yap çalışma masası dekorasyon fikirlerini seviyorsanız bu video tam size göre! Klasörden raf yapımı, kartondan sepet yapımı ve tenekeden kalemlik yapımı sayesinde çalışma masalarının düzenlenmesi artık çok daha kolay! Aynı zamanda bu fikirleri evinizin dilediğiniz alanı için uygulayabileceğinizi de not düşelim.

Çalışma Odası Kendin Yap

Çalışma masanızda daha az not defterine yer vermek ve bu sayede alanı daha düzenli kılmak için yapabileceğiniz bir diğer şey de not tahtasından yardım almak olabilir. Merak etmeyin; küçük bir çerçeve bile bu konuda size yardımcı olabilir. Yapmanız gereken sadece çerçevenin cam bölümünü tahta boyası ile boyamak! Küçük tahtanızı isterseniz masanın üzerine konumlandırabilir, isterseniz de duvara asabilirsiniz.

2. Dönemde Notlarını Düzeltmek İsteyenlere: Çalışma Odası Nasıl Dekore Edilir? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Size ilham olmasını umduğumuz düzenleme fikirlerini sıraladık. Dilerseniz “Düzen Önemli: Kendin Yap Çalışma Masası Düzenleme Fikirleri” yazımıza da göz atarak daha fazla öneriye ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.