Çocuğunuzu Hayal Ettiği Meslek ile Buluşturacak Kendin Yap Fikirleri

Çocuklar İçin Kendin Yap Fikirleri

İster 20’li yaşlarınızın başında ister 50’li yaşlarınızın sonunda olun, çocukluk yıllarına hissedilen özlem hep aynı; yaşın bir önemi yok! Mahalle arkadaşlarınız, oynadığınız oyunlar, çizgi film saatini bekleyişiniz, ilkokul maceralarınız… Hepsinin çok özel olduğunun farkındayız. Peki, çocukken hayalinizdeki meslek neydi, hatırlıyor musunuz? 

Hayalleri gerçekleştirmek sadece yetişkinlik döneminde değil, çocuklukta da oldukça önemli. Çocuğunuza bunu hatırlayarak yaklaşmanızda elbette fayda var. Bu konuda ise oyunlar hayalleri gerçekleştirmek için faydalı araçlar! Çocuğunuza, hayalindeki meslek ile ilgili oyuncaklar alabileceğiniz gibi kendin yap çocuk oyuncakları ile de onun hayal ettiği mesleği şimdiden deneyimlemeye başlamasını sağlayabilirsiniz.

Üstelik koronavirüs nedeniyle evde olduğumuz bu dönemde çeşitli etkinlikler sayesinde çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmek de #güzelfikir! Yani “Çocuklar İçin Evde Aktivite Önerileri” yazımızdaki önerilerimize ek olarak çocukların hayallerindeki meslekleri oyun haline dönüştürmesini sağlayacak kendin yap fikirlerini de birlikte hayata geçirebilir ve güzel zaman geçirebilirsiniz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920’de sadece bizim çocuklarımıza değil, tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığımız kendin yap fikirlerini sizlerle paylaşmak isteriz. Böylece çocuklarımızın gelecekte yapmak istedikleri mesleklere ulaşmaları konusunda bizim de bir katkımız olsun!

Kıyafetsiz Astronot Olmaz: Astronot Kıyafeti Nasıl Yapılır?

Farklı yerleri, kültürleri, tatları keşfetmek her zaman cezbedici. Fakat çocukluk döneminde keşif heyecanı daha fazla! Çocuklarımız bu dönemde dünyayı tanımaya çalışsalar da akıllarında farklı gezegenler de var! Uzayın gizemi her yaşta bizi şaşırtsa da çocukların hayallerinde daha çok yer alıyor. Hangimiz çocukluğumuzda astronot olma fikrini şöyle bir düşünmedik ki?

Eğer çocuğunuzun hayali astronot olmaksa onun astronot gibi hissetmesini sağlamalısınız! Kendin yap astronot kıyafeti ise 23 Nisan Çocuk Bayramı için ona verebileceğiniz, hayallerinin kapılarını aramasını sağlayacak en güzel hediyelerden biri. O halde evde astronot kıyafeti nasıl yapılır, anlatalım!

Astronot Kıyafeti Nasıl Yapılır

Yazıp Çizmeyi Sevenlere: Hobi Boyası ile Yazı Tahtası Nasıl Oluşturulur?

Öğretmenler bir nevi ikinci anne veya baba. Belki de çocukların öğretmen olmak istemelerinin ana nedenlerinden biri, ebeveynlerinin sonrasında öğretmenlerini idol olarak görmeleri ve onlar gibi olmak istemeleri. Secretcv.com’un yaptığı araştırma da bizi doğruluyor. Bu araştırmaya göre çocukların %21’i öğretmen olmak istiyor.

Öğretmenliğin olmazsa olmazı elbette yazı tahtaları. Çocuğunuza beyaz, ayaklı ve taşınabilir bir yazı tahtası almak da bir seçenek ama onu daha özgür kılmak ve oda dekorasyonuna katkı sağlamak varken niye bunu tercih edesiniz ki?

Tahta boyaları sayesinde çocuğunuzun odasının bir duvarını yazı tahtası haline getirebilirsiniz. Çocuğunuzun bu fikri çok seveceğinden ve yaşıtları ile burada bol bol vakit geçireceğinden şüpheniz olmasın! Bu arada bu fikri, ressam olmak isteyen çocuğunuzun odasına da uygulayabileceğinizi belirtelim. Böylece onun özgürce resim yapmasına olanak vermiş olacaksınız. Peki, evde yazı tahtası nasıl yapılır?

Çocuklar İçin Yazı Tahtası Nasıl Yapılır

Sanatçılara Minik Sahneler Yaratın: Platform Nasıl Yapılır?

Müziksiz ve danssız bir hayat düşünebiliyor musunuz? Hayal etmesi bile zor! Çocuklar da belki bu nedenle belki de göz önünde olmayı sevdikleri için müzisyen, şarkıcı ya da dansçı olmak istiyorlar. Oyun alanlarında bu meslekleri gerçekleştiriyormuş gibi hissetmeleri için ise onlara sahne olacak bir platforma ihtiyaçları var. Hiç merak etmeyin; çocuğunuzun sahnesi olacak platformu yapmak oldukça kolay.

Eğer çocuğunuz müzisyen olmak istiyorsa yapacağınız platformun yanı sıra onun müzik eğitimi, dansçı olmak istiyorsa da dans eğitimi almasını sağlayabilirsiniz. Bu hem sosyalleşmeleri hem de öz güvenlerinin gelişmesi için önemli.

Çocuklar İçin Dans Platformu Nasıl Yapılır

Doktorlar Burada mı: Oyuncak Sedye Nasıl Yapılır?

Pek çok çocuğun sahip olduğu bir şey, doktor oyuncak seti. Ama hayatın her alanında olduğu gibi, çocuklarımızın oyunlarında da detaylar önemli çünkü geniş bir hayal gücü için detaylar olmazsa olmaz! Peki, çocuklarınızın hastalarını tedavi edebilmeleri için oldukça basit ve geri dönüşüme katkı sağlayan bir sedye yapmaya ne dersiniz? Sedyenin yanı sıra bir doktorun hastalarını iyileştirmesi için ilaçlara ihtiyaç olduğunu da unutmamak gerek. Yapımı oldukça kolay renkli ilaç kutuları ve sedye sayesinde çocuğunuzun oyunları daha gerçekçi ve keyifli olacak!

Doktor Olmak İsteyen Çocuklar Sedye Nasıl Yapılır

Uçmayı ve Keşfetmeyi Hayal Edenlere: Uçak Nasıl Yapılır?

Çocukluk, dünyayı tanıma çağıdır desek yanılmış olmayız. Zaten sordukları sorular da çocukların keşif merakının bir yansıması değil mi? İşte, hem bu keşif isteği hem de havalı bir meslek olması, pilotluğun çocukluk çağında en çok hayal edilen meslekler arasında yer almasını sağlıyor. Eğer sizin çocuğunuz da pilot olmak istiyorsa ona mükemmel bir uçak yapabilirsiniz? Peki, çocuklar için kartondan kolay uçak nasıl yapılır?

Çocuklar İçin Uçak Nasıl Yapılır

Kahraman Olmak İsteyenlere: İtfaiyeci Kostümü Nasıl Yapılır?

Belki çocukken siz itfaiyeci olmak isterdiniz, belki de bir arkadaşınız… Evet, itfaiyecilik de çocukların hayal ettiği meslekler arasında yer alıyor. Eğer sizin de çocuğunuz izlediği filmlerden etkilenip itfaiyeci olmak istiyorsa 23 Nisan’da ona mükemmel bir hediye vermeye ne dersiniz? İşte, “İtfaiyeci kostümü nasıl yapılır?” sorusunun cevabı!

İtfaiyeci Kostümü Nasıl Yapılır

Çocuklarımızın hayallerine ulaşması dileğiyle.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!