Ona Özel Bir Alan Yaratın: Çocuk Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Bazen sadece odanıza gitmek ve orada vakit geçirmek istediğiniz oluyor mu? Eminiz ki oluyordur. Çocuklarınızın da zaman zaman bunu istediğine emin olabilirsiniz. Yani onlara özel bir alan yaratmanız şart! Eve gelen arkadaşlarıyla daha keyifli bir şekilde oyun oynayabilmesi, daha verimli bir şekilde ders çalışabilmesi için çocuğunuzun kendine ait bir odasının olması büyük önem taşıyor. Hatta “Çocuğunuzun Odasını Sahiplenmesini Sağlayacak 5 Öneri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi bir odaya sahip olan çocukların öz güvenleri daha yüksek, bireyselliğe verdikleri önem daha büyük oluyor. Eğer siz de çocuğunuz için bir oda oluşturmayı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılır konusunda ihtiyacınız olan detaylara bu yazıda yer veriyoruz.

Alanın Boyutuna Uygun Çözümlerden Yararlanın

Çocuk odası olarak ayırdığınız oda küçük olabilir; ama bu, çocuk odasında ihtiyaç olan mobilyalara yer veremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Çünkü artık alan ne kadar küçük olursa olsun ihtiyacı karşılayacak çocuk odası modelleri sunuluyor. Örneğin iki çocuğunuz aynı odada kalıyorsa ve çocuklarınızın giysilerine yer bulmakta zorlanıyorsanız dolaplı ranzaları, çalışma masası için yeterli yeriniz yoksa da çalışma masalı ranzaları seçebilirsiniz.

Çocuk odasında kitaplık elbette olmazsa olmaz. Üstelik çocuğunuzun seveceği pek çok kitaplık modeli de mevcut. Dilerseniz ayaklı, dilerseniz de duvara monte kitaplık modellerine yer verebilirsiniz. Ayrıca “Kendin Yap Kitaplık Fikirleri” yazımızda yer verdiğimiz öneriler, alandan tasarruf etmenize yardımcı olabilecek yani küçük çocuk odası dekorasyon fikirleri için son derece uygun! Sizin beğeninize ve çocuğunuzun beğenisine göre karar verin; alanı kullanışlı ve daha şık hale getirin.

Çocuk Odası Dekorasyonu Önerileri

Sevdiği Şeyleri Merkeze Koyun, Detay Olmaktan Çıksınlar

Seçtiğiniz ev dekorasyonu stili sizin zevkinizi yansıtıyor ve bu tarz doğrultusunda sevdiğiniz ürünlere yer veriyorsunuz. Çocuğunuzun kendi odasında da sevdiği şeyleri görmeye hakkı var. Sevdiği çizgi film karakterleri, sevdiği renkler ya da hayranlık duyduğu bir kitap… Çocuğunuzun istediği bir konu ışığında tema belirleyip çocuk odası dekorasyonunu oluşturabilirsiniz.

Seçtiğiniz temayı; çocuk odası perde modellerinden çocuk odası duvar kâğıtlarına, halılardan çocuk odası dekorasyon ürünlerine, hatta nevresim takımlarına kadar pek çok alanda yansıtabilirsiniz. Hatta bu temaya çocuk odasının giriş kapısında bile yer verebilir, sticker gibi çocuk duvar odası süsleri sayesinde o neşeli atmosferin daha odaya girmeden hissedilmesini sağlayabilirsiniz. Çocuk odası bu! Ne kadar renkli, o kadar iyi! Fakat çalışma masasında olabildiğince sade bir dekorasyon yapmaya özen göstermelisiniz. Kalabalık bir alan, çocuğunuzun dikkatinin dağılmasına neden olabilir. Dilerseniz çalışma alanını düzenlerken “Verimli Bir Çalışma Alanı Oluşturmak İçin 4 İpucu” yazımızdan da yardım alabilirsiniz.

Daha Eğlenceli Odalar: Çocuk Odası Süsleme Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuk Odası Dekorasyonu Fikirileri

Aydınlatma Konusuna Ekstra Önem Verin

Avizeler, sarkıtlar, çalışma lambaları, abajurlar, sensörlü aplikler… Çoğu çocuk karanlıktan hoşlanmaz ve aydınlık bir ortama ihtiyaç duyar. Bu aydınlığı rengârenk tasarımlı ürünler ile sunmak ise en tatlısı! Çocuk odası aydınlatma ürünleri sayesinde alanı aydınlatırken çocuk odası dekorasyonuna da katkı sağlayabilirsiniz. “Çocuk odası aydınlatması nasıl olmalı?” ve “Çocuk odasında hangi aydınlatma ürünleri nerede kullanılabilir?” gibi soruların cevaplarını ise “Farklı Bir Dünya, Farklı Bir Aydınlatma: Çocuk Odası Aydınlatmaları” yazımızda bulabilirsiniz.

Çocuk Odası Aydınlatması

Duvar Dekorasyonu Yapmayı Bir Etkinliğe Dönüştürün

Çocuk odası eğlenceli bir alan! İşte, tam da bu nedenle çocuk odası dekorasyonu yaparken eğlenmek de önemli. Evin her odasında olduğu gibi çocuk odasında da duvar dekorasyonu alana renk katıyor. Çocuk odası duvar kâğıtları, duvarları renklendirmek için mükemmel seçenekler olsa da çocuk odası duvarının dekorasyonunu yaparken eğlenmek de mümkün. Nasıl mı? Elbette hobi boyaları sayesinde. Örneğin yazmayı-çizmeyi seven bir çocuğunuz varsa bir duvarı, chalkboard boyası ile boyayabilir ya da damga rulo damgaları sayesinde çocuğunuzun odasını güzelleştirirken eğlenmesini de sağlayabilirsiniz. Diğer bir alternatif ise geometrik duvar boyama uygulamasını hayata geçirmek. Videomuzu izleyerek geometrik duvar boyasını nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Güvenliği Es Geçmeyin

Çocuk bu; düşe kalka büyür… Bunu göz ardı etmeyerek çocuk odasında güvenliğe önem vermelisiniz. Örneğin alanda ihtiyaç olmayan mobilyalara yer vermemeli ve olabildiğince ferah bir alan oluşturmalısınız. Bu sayede hem çocuğunuz oyun oynamak için daha geniş bir alana sahip olur hem de zarar görme ihtimali düşer. Köşesi sivri mobilyalara kenar koruyucu yerleştirmek ve eğer çok küçük çocuğunuz varsa kapaklı priz kullanmak da çocuk güvenliği için yapmanız gerekenler arasında. Bu arada mobilyaları duvara ya da zemine sabitlemek de oluşabilecek kazaları engellemenizi sağlar. Çocuklarınızın oyuncaklara takılıp düşme olasılığını en aza indirmek ve odanın daha düzenli olmasını sağlamak için ise saklama kutularından yardım almak #güzelfikir! “Çocuklar İçin Evi Güvenli Hale Getirme Yolları” yazımızdan, güvenli bir çocuk odası dekoru yaparken yararlanabilirsiniz.

Çocuğunuz Küçükse Montessori Yatak Odası Dekorasyonunu Değerlendirebilirsiniz

Çocuğunuz büyüyor ve siz de odasında değişiklik yapmayı planlıyorsunuz. O halde size oldukça eğitici ve öğretici bir trendden bahsedelim: Montessori çocuk odası dekorasyonu! Çocuğunuzun kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve sorumluluklarını üstlenebilmesi gibi çocuk gelişiminde önemli olan konular doğrultusunda oluşturulmuş bu felsefede yatak, depolama alanı, oyun alanı gibi tüm noktalar, çocuğunuzun kolaylıkla ulaşabileceği boyutlarda oluyor. Kulağa hoş geliyor, değil mi? “Çocuk Odaları Artık Daha Renkli: Montessori Yatak” yazımız sayesinde bu trend hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Montessori Yatak

Testi Çözün, Çocuk Odasına En Uygun Dekorasyon Önerilerini Verelim adlı yazımızı okuyarak çocuk odası dekorasyon fikirlerine ulaşabilirsiniz.

Çocuk odası nasıl düzenlenir, çocuk odasını daha renkli hale getirmek için neler yapılabilir anlattık! Çocuk odasını dekore ederken ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!