Keyifli Bir Tatil İçin: Çocukla Tatil ve Araba Yolculuğu İçin Öneriler

Çocukla Araba Yolculuğu

Tüm yılın yorgunluğunu geride bırakacağınız o dönem için geri sayım başladı: Tatile gidiyorsunuz! Eğer bir çocuğunuz varsa ve yolculuğa onunla çıkacaksanız bu durumda heyecanla karışık “Eyvah! Yolculuk nasıl geçecek acaba?” diye düşünmeniz de çok olağan. Merak etmeyin şimdi, çocuklarla araba yolculuğu tüyolarını ve tatili daha keyifli geçirmeniz için ihtiyacınız olan ipuçlarını sunacağız. Bu arada “Haydi Tatile! Yazın Arabayla Uzun Yola Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda size yardımcı olabilir.

Haydi, şimdi çocukla tatil ve araba yolculuğu için önerilerimizi maddeler halinde paylaşmaya başlayalım.

Çocuğunuzun Güvenliğini Sağlamak İçin Hazırlıklarınız Eksiksiz Olmalı

Çocukla seyahat etmeyi planlıyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken konu elbette ki güvenlik! Yola çıkmadan önce çocukla güvenli seyahat için gerekli koşulları yerine getirmenizi sağlayacak ürünleri kontrol etmeli ve güvenliği tehdit edecek davranışlardan kaçınmalısınız. Şimdi, çocukla güvenli araba yolculuğu konusundaki ipuçlarına göz atalım.

  • 13 kg’dan hafif çocuklar için bebek koltuğu, 9 ila 18 kg arasındaki çocuklar için çocuk araç koltuğu ve 15 kg üzeri çocuklar için araç içi yükseltici koltukların kullanılması zorunludur. Ayrıca çocuk emniyet kemerlerinin takılı olması da güvenlik için es geçmemeniz gereken kurallardan biri.
  • Çocuğunuzu kucağınıza oturtmak ya da 12 yaşından küçük bir çocuğun ön koltuğa oturmasına izin vermek oldukça tehlikeli ve yasaktır. Ayrıca 135 cm’den uzun olan çocuklar, çocuk sistemleri olmaksızın sadece emniyet kemeri takarak arka koltukta seyahat edebilirler.
  • 1 yaşına kadar bebekleri taşıyan bebek koltuklarının aracın arkasına bakılacak şekilde konumlandırılması gerekir. Bu, herhangi bir fren ya da çarpışma durumunda bebeğin hassas olan boyun ve kafa bölgesinin daha az zarar görmesine yardımcı olabilir.
  • Kapılarda çocuk kilitlerinin aktif halde olduğundan emin olmalısınız.

Çocukla Güvenli Araba Yolculuğu

Çocukla Araba Yolculuğu İçin Öneriler

Çocuğunuzla tatile çıkacağınız o gün geldi, gerekli güvenlik önlemlerini aldınız. Peki, çocuğunuzun keyifli bir yolculuk yapması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Bazı çocukları yol tutabilir ve bu durum kusmaya neden olabilir. Eğer çocuğunuzun böyle bir sorunu varsa seyahat öncesinde çocuğunuzun doktoru ile görüşebilir, önerisi doğrultusunda mide bulantısını gideren ilaçlar kullanabilirsiniz. Ayrıca kusma torbaları da aracınızda bulunmalı.
  • Çocuğunuzun düzen sevdiğini yani rutininin dışına çıkmaktan pek hoşlanmadığını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bu nedenle yolculuklarda yemek saatlerini aksatmamalı. Mümkün olduğunca çocuğunuzun uyku saatleri dışında yolculuk yapmalısınız. Mesela gece yolculuğu çocuklarla yolculuk yapmak için uygun olmayabilir. Eğer uzun bir yolculuk yapacaksanız ve gece saatlerinde de yolda olacaksanız bu durumda gece bir otelde, pansiyonda konaklamanız sağlıklı olabilir.
  • Çocuğunuza, rahat kıyafetler giydirdiğinize emin olmalısınız. Ayrıca yolculukta terlemesi ya da üzerine bir şey dökmesi de olası. Bu nedenle yolculuk sırasında üzerini değiştirebileceğiniz yedek kıyafetler için de ayrı bir çanta yapmanız sağlıklı olabilir.
  • Çocuğunuzun canı sıkıldığında yolculuk sizin için zor bir hal alabilir. Bu nedenle onun keyifli zaman geçirmesini sağlayan oyuncakların hepsini bir anda vermektense, bir oyuncakla oynayıp sıkıldığında başka bir oyuncağı ona vermek daha sağlıklı olabilir. Ayrıca çocuğunuz ile oyun oynamanız, onunla ilgilenmeniz keyifli bir yolculuğun anahtarlarından!
  • Camlara güneşlik takmak, çocuğunuzun konforlu bir seyahat gerçekleştirmesini sağlayacak ipuçlarından biri. Bu sayede araç içerisindeyken güneş ışınlarından olumsuz bir şekilde etkilenmesini önleyebilirsiniz.
  • Sizin gibi çocuğunuz da yolculuk sırasında molaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle yolculuk esnasında en fazla 2 saatte bir mola vermeye özen gösterin. Ayrıca çocuğunuzun beslenmesini ve gerekli ise altını değiştirme işlemini bu molalarda gerçekleştirmeniz onun ve dolayısıyla sizin daha konforlu bir şekilde yolculuk yapmanızı sağlar.

Çocuklarla Araba Yolculuğu Tüyoları

Çocukla Tatili Kolaylaştıracak İpuçları

Biliyorsunuz ki çocukla tatile çıkmak sadece yolculukla sınırlı değil. Peki, tatilinizin daha keyifli geçmesi için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

  • Çocuk bu, düşerek kalkarak büyüdüğü gerçeği gibi sık bir şekilde hastalanabildiği gerçeğini de kabul etmek gerekiyor. Bu nedenle yanınızda ateş düşürücüler, öksürük şurubu, ağrı kesici gibi doktor tavsiyesi ile kullandığınız ilaçları götürmelisiniz. Eğer ciddi bir durum ile karşı karşıyaysanız otelin doktoru ile görüşebilir ya da en yakın hastaneye gidebilirsiniz.
  • Çocuğunuz bir zaman sonra tek başına oynamaktan sıkılabilir ve yaşıtları ile zaman geçirmek isteyebilir. Çocuklu ailelerin tercih ettiği otellerde konaklamak bu açıdan tatilin çocuğunuz için daha keyifli geçmesini sağlayabilir.
  • Çocuğunuzun yetişkinlere göre güneş yanıkları ya da güneş çarpması karşısında daha hassas olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle yüksek faktörlü, çocuklar için üretilmiş güneş kremleri, şapka ve gözlük ile koruma sağlamalısınız. Ayrıca özellikle 11.00- 15.00 saatleri arasında güneşin altında oynamasına izin vermemeli, gölge alanlarda zaman geçirmesini sağlamalısınız.
  • Sivrisineklere karşı da koruma sağlamak şart! Sivrisinek kovucu spreyler ya da lavanta yağı, limon yağı gibi doğal çözümler bu konuda size yardımcı olabilir.
  • Eğer çocuğunuz çok küçükse kanguru, puset ya da bebek arabası gibi çözümleri es geçmemeli ve tatilde kullanmak üzere yanınıza almalısınız.
  • Sadece otel tatili yapmayacaksanız yani gittiğiniz şehirde farklı noktaları keşfedecekseniz gezeceğiniz yerler listesine çocuğunuzun ilgisini çekecek parkları, müzeleri eklemeyi de unutmayın.

Çocukla Tatil

Yolculuğa çıkmadan önce ihtiyacınız olan ürünler için Koçtaş’a uğramak #güzelfikir! Konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmanıza yardımcı olacak oto malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.