Country Dekorasyonda Romantik Düşler

Country dekorasyonda Romantik Düşler.

Mevsim ne olursa olsun evinizde her daim ilkbahar atmosferini yaşamak mı istiyorsunuz? Cevabınız “Evet!” ise o halde evinizi country tarz ile dekore edip ilkbaharın sunduğu romantik düşleri yaşayabilirsiniz. Country dekorasyonun bir kategorisi olan Romantik Düşler, ilkbaharın sıcaklığını, samimiyetini ve mutluluğunu evinize yansıtmanızı sağlıyor. Peki, country dekorasyon-Romantik Düşler nasıl uygulanır? Şimdi, size ihtiyacınız olan tüm detayları aktaracağız; fakat öncesinde ana çatımız olan country dekorasyonu daha yakından tanımak ve “Country dekorasyon nedir?” sorusunun cevabını daha detaylı bir şekilde almak istiyorsanız “Nostalji Sevenlerin Gözdesi: Country Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Haydi, başlayalım!

Romantik Düşler’de Renk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Doğayı, kırsal yaşamı yansıtan bir tarz olan country dekorasyonun Romantik Düşler kategorisinde bu etki pastel renkler kullanılarak yaratılıyor. Beyaz, krem rengi, açık pembe ve açık gri gibi renklerin yanı sıra yağ yeşili gibi daha dikkat çekici renkleri de dekoratif olarak kullanabilirsiniz. Romantik Düşler’i uygularken amacınız doğayı naif bir şekilde yansıtmak olmalı. Bu nedenle doğanın sunduğu ve alandaki diğer eşyanızla uyum içerisinde olabilecek pastel renkleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Romantik Düşler’de Mobilya Seçimi

Country dekorasyon ürünleri nostaljiye vurgu yapsalar da oldukça modern görünüşe sahip olan mobilyalar. Beyaz ya da krem renkli ahşap masa, sehpa ve sandalyeleri tercih ederek Romantik Düşler’i uygulamak için ilk adımı atabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahverengi ahşap kullanmak isterseniz dikkatli olun! Kahverengi ahşap mobilyaları yoğun bir şekilde kullanmak, country tarzı ev dekorasyonunun saflığı yansıtan bir kolu olan Romantik Düşler’den uzaklaşmanıza neden olabilir. Eğer bu renge sahip bir ürüne yer vermek istiyorsanız orta sehpanızı kahverengi ahşap tercih edebilir ve koltuklarınızın ahşap ayakları sayesinde bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Evet, adı üstünde Romantik Düşler! İşte, tam da bu sebeple tercih edeceğiniz mobilyalarda pastel renkleri tercih etmeli ve heybetli görünen country tarzı koltuklardan uzak durmalısınız. Tek renk seçeceğiniz country koltuk takımınızı daha renkli kılmak için ise çiçek desenli ya da pastel renklere sahip dekoratif minder ve kırlentleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca koltuk takımınızdan farklı renge sahip bir puf ile alanı renklendirmenin de oldukça sevilen ve uygulanan country dekorasyon fikirleri arasında yer aldığını belirtelim. Örneğin; fon perdeleriniz ile pufunuzu aynı renk seçmek güzel fikir!

Romantik dekorasyon için mobilyalar.

Romantik Düşler’de Duvar Dekorasyonu

Doğayı evinize getirecek en önemli detaylardan biri işte bu: Duvar dekorasyonu! Söz konusu country duvar dekorasyonunu Romantik Düşler ışığında uygulamak ise üzerinde rengârenk çiçeklerin ya da pastel renklere sahip çizgilerin bulunduğu duvar kâğıtlarına ve baktıkça sizi mutlu edecek duvar boyası renklerine merhaba diyebilirsiniz. Duvar dekorasyonunu nasıl yapacağınız ise tamamen sizin zevkinize kalmış! Dilerseniz tüm duvarlarınızın alt yarısını başka, üst yarısını başka renge boyayabilirsiniz. Eğer daha renkli ve sıcak bir duvar dekorasyonu yapmak istiyorsanız bir duvarınızı duvar kâğıdı ile kaplamak da güzel fikir!

Romantik duvar dekorasyonu.

Romantik Düşler’de Tercih Edilebilecek Aydınlatma Ürünleri

Country dekorasyonu uygularken aydınlatma ürünlerini seçmekte zorlanacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat Romantik Düşler, aydınlatma ürünleri konusunda size geniş bir özgürlük alanı tanıyor. Avize, sarkıt, aplik, lambader, masa lambası… İstediğiniz ürünü tercih edebilirsiniz; ama burada önemli olan, tercih ettiğiniz ürünün alanda rustik bir etki yaratması. Üstelik rustik etkiyi sadece ahşap detaylara sahip ürünlerle yaratma zorunluluğu da yok! Örneğin metal, porselen veya kristal detayları taşıyan aydınlatma ürünlerinin formu ve kullanılan kumaşı, Romantik Düşler’i hakkıyla yansıtmanız için yeterli olabilir. Bu arada açık tonların bu dekorasyon stiline uyum sağlama konusunda daha başarılı olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

Romantik dekorasyon aydınlatmaları

Romantik Düşler’de Perde Seçimi

Country dekorasyonu tercih etmek demek, doğa sevginizi yansıtmanız ve evinizde de doğa ile iç içe olmanız demek. Duvar kâğıtlarında olduğu gibi fon perdelerinizde de çiçek desenli ya da tek renkli ürünleri tercih edebilirsiniz. Tüllerinizde ise açık ve desensiz ürünler seçmek, fon perdeler ile bütünlüğü sağlayabilir. Bu arada country dekorasyonda perde ve tüllerinizin uzun olması, istediğiniz etkiyi yakalayabilmeniz için olmazsa olmaz.

Romantik Düşler’de Aksesuar Seçimi

Mobilyaları, duvarları, perdeleri ve aydınlatma ürünlerini, Romantik Düşler’e uygun bir şekilde seçtiniz. Peki ya country tarzı aksesuarlar? Her dekorasyon tarzında olduğu gibi country dekorasyonun Romantik Düşler kategorisinde de aksesuarlar kullanımının önemi büyük. Pudra veya pembe tonlarındaki vazolarla mumlukların evinizi renklendireceği kesin. Bunun yanında ahşap ve doğayı yansıtan panolar veya tablolar, kuş ya da kelebek gibi hayvan bibloları da kullanabilecekleriniz arasında. Dilerseniz ahşap görünümlü sepetlere de evinizde yer verebilirsiniz. Son olarak country dekorasyonun en güzel ve doğal aksesuarının bitkiler olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Romantik Düşler'de aksesuar seçimi.

Romantik Düşler’de Zemin ve Halı Seçimi

Şimdi sıra zeminde ve açık bir şekilde söyleyebiliriz ki zeminde tercih edeceğiniz ürünler, dekorasyon için çok önemli! Örneğin ahşap görünüme sahip laminat parkeler evinizin doğal ve yenilenmiş görünmesinin anahtarı! Peki, country tarzı halı modelleri nasıl olmalı? Halı seçiminde de pastel tonlarla sahip ürünlere yönelebilirsiniz. Dilerseniz çiçek desenli, dilerseniz de renk geçişlerinin hafif olduğu pamuk halıları değerlendirebilirsiniz. Fakat alanda çiçek kullanımınız yoğunsa çiçeksiz bir halı veya kilim seçmek en güzeli!

Doğanın saflığını Romantik Düşler sayesinde evinize taşımak güzel fikir!

Romantik Düşler’i uygulayabilmeniz için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!