Alternatifiniz Bol: Dar Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Dar Balkon Dekorasyonu

Bir balkonunuzun olması, açık havanın tadını evde konforlu bir şekilde çıkarabileceğiniz anlamına geliyor. Fakat özellikle yeni binalardaki balkonların dar ya da küçük olmasından pek çok kişinin şikâyet ettiğini biliyoruz. Merak etmeyin; bu bir sorun değil! Size fikir verecek dar balkon tasarımlarına göz atarak ihtiyacınız olan ilhamı bulabilir ve keyifle vakit geçirebileceğiniz bir alan kurgulayabilirsiniz!

Küçük Balkon Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Balkonda keyif yapmak için balkon mobilyaları olmazsa olmaz! Dar ve küçük balkonlar için en kullanışlı alternatifler ise açılır-kapanır masa ve sandalyeler. Bu sayede balkonda zaman geçirmek istediğinizde masa ve sandalyeleri hemen açabilir, dilediğinizde de katlayıp alanda yer açabilir ve balkonunuzu farklı bir amaçla kullanabilirsiniz.

Dar Balkon Dekorları

Görsel Kaynak

Açık renk kullanımı, balkon dekorasyonu yaparken önerilenler arasında! Bu sayede alanı olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Ayrıca son zamanların popüler seçenekleri tek kişilik salıncak koltuklar da dar balkonlarda şık bir oturma alanı oluşturmanıza yardımcı olabilir!

Dar Balkon Dekorasyon Fikirleri

Görsel Kaynak

Eğer balkonunuz çok dar ve küçükse bu durumda sandalye ya da berjerleri duvara yaslayarak kullanabilir ve böylece orta alanı daha geniş kılabilirsiniz. Katlanabilir, balkon demirliklerine ya da duvarlarına monte edilebilir masalar ise yer tasarrufu sağlarken size konforlu bir oturma alanı sunabilir. Hatta dilerseniz İç Mimar Berna ile çektiğimiz video sayesinde balkon demirliklerinize monte edebileceğiniz masanızı kendiniz yapabilirsiniz!

Dar Balkon Dekorasyonu Örnekleri
Görsel Kaynak

Balkonlarda depolama alanına da ihtiyaç var! Depolama alanı olarak kullanacağınız dayanıklı bir dolabın üzerine minderler koyarak bir taşta iki kuş vurabilirsiniz. Ayrıca raflar, saklama kutuları ya da sepetler de balkon dekorasyonuna renk katacak ve depolama alanı ihtiyacınızı giderecek ürünler olabilir.

Dar Balkonlar İçin Çözümler

Görsel Kaynak

Balkonda rustik bir etki yakalamak ve tasarruflu bir dekorasyon yapmak için paletlerden yardım alabilirsiniz. Paletle oluşturacağınız şık bir koltuk keyif köşeniz olacak! Dilerseniz “Ekolojik Tasarıma Göz Kırpın: Paletle Ev Dekorasyonu” yazımızdan paletten koltuk yapımı hakkındaki tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Balkon Mobilyaları

Görsel Kaynak

L koltuk olarak bilinen köşe koltuklar sadece salonlarda değil, dar balkonlarda da kurtarıcı! Bir de zeminleri yer karoları ile döşediniz mi sade şıklığa ulaştınız demektir!

Dar Balkon Dekoru Fikirleri

Görsel Kaynak

Eğer bir oturma grubu ya da berjer istemiyorsanız balkonunuzda güzel bir kafe ortamı yaratabilirsiniz. Uzun ve yüksek bir masayı camın önüne konumlandırarak yüksek sandalyelerle bu alanı oluşturmanız mümkün! Tabii duvarlarda dekorasyon ürünlerine yer vermeyi unutmamak lazım.

Dar Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Görsel Kaynak

Evden çalışıyorsanız ve havadar bir çalışma ortamına ihtiyaç duyuyorsanız kapalı balkonunuzun bir köşesini çalışma/hobi alanı, diğer köşesini oturma alanı olarak kurgulamak da güzel fikir!

Dar Balkon Dizaynı

Görsel Kaynak 

Balkonları süslemeyi unutmamak lazım! Bitkileri sergilemek için özel bir alan oluşturmak, yılın dekorasyon trendlerinden. Dilerseniz kasaları raf olarak kullanabilir, bitkilerinizi kasalara yerleştirebilirsiniz. Eğer alandan tasarruf etmenizi sağlayacak bir fikir arıyorsanız paleti duvara monte edip asılabilir saksılarla alanı renkli hale getirebilirsiniz. İhtiyacınız olan ilham ise videomuzda!

Küçük Balkon Çözümleri

Küçük balkon dekorasyonu kendin yap fikirleri de balkonunuzu daha kullanışlı ve şık kılabilir. Mesela panel ve halat yardımıyla oluşturabileceğiniz bu kendin yap rafta sukulentleriniz muhteşem durabilir. Dilerseniz bu rafı, bardaklarınızı koymak için de kullanabilirsiniz.

Ayrıca tüm dar balkon dekorasyonu örneklerine ek olarak Kapalı Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri adlı yazımızdan merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz!

Dar balkon dekorasyonu örneklerini paylaştık. Alacağınız ilhamla sunduğumuz örneklerden daha muhteşem alanlar yaratacağınıza eminiz. Balkonunuzu dekore ederken ihtiyacınız olan tüm balkon ürünleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!