Yeni Trend: Dekorasyonda Mermer Kullanımı

Dekorasyonda Mermer

Son yılların en popüler ev dekorasyonu trendlerinden biri, doğal yansımalara yaşam alanınızda yer vermek. Bu noktada akıllara öncelikle ahşap objeler ya da bitkiler gelse de aslında doğal bir malzeme olan ve estetik açıdan dikkat çeken mermerler de doğanın esintilerini evinize getirebilir. Haydi, gelin şimdi, evde mermer kullanımı ile ilgili popüler uygulamalara göz atalım.

Mermer Sehpa

Görsel Kaynak

Biz mermerleri genellikle banyo ve mutfaklarda, özellikle de tezgâhlarda görmeye alışığız, ama mermerlerin kullanım alanları artık eskisinden çok daha geniş! Mermer masalar ve sehpalar uzun yıllar kullanabileceğiniz ve ev dekorasyonunun şıklığına katkı sağlayacak bir seçim olabilir. Bu arada mermerden üretilmeyen mermer görünümlü mobilyalar da uygun fiyatlı, şık bir seçim olabilir!

Mermer mobilyaların oluşturdukları etki, nasıl tamamlandıklarına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin samimi bir etki oluşturmak istiyorsanız mermerin en iyi tamamlayıcılarından biri olan ahşabı tercih edebilirsiniz. Dilerseniz ahşap objeleri mermer masa ve sehpaların üzerine konumlandırabilir dilerseniz de ahşap iskeletli ürünler tercih edebilirsiniz.

Mermer Dekorasyon

Görsel Kaynak

Daha dikkat çekici bir görsellik yakalamak istiyorsanız, mermeri daha şık kılan metal iskeletli ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu sene özellikle roze altın, altın rengi, pirinç gibi metal renkler dikkat çekiyor. Üstelik metalle buluşmuş mermer mobilyalar, pek çok dekorasyon stiline uyum sağlayabiliyor.

Evde Mermer Kullanımı

Görsel Kaynak

Mermerin soğuk bir görünüme sebep olabildiği doğru. Her ne kadar ahşapla birleştiğinde bu algı kırılsa da daha farklı bir çözüme de ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte, böyle durumlarda çözüm bitkilerden yardım almak! Mermerin bulunduğu alanlarda yeşil tonlarının ağırlıklı olduğu bitkilerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca seramik ya da parlak metal renklerdeki saksılar da bu alanda hoş bir etki yaratabilir.

İç Mekanda Mermer Kullanımı

Görsel Kaynak

Trendlerden uzak kalmak istemiyor ve yaşam alanınızda mermere yer vermek istiyorsanız değerlendirebileceğiniz mobilyalardan bir diğeri ise dresuarlar! Özellikle antrede tercih edilen ve çok da yer kaplamayan dresuarı konumlandıracağınız duvarın arkasına taş görünümlü duvar kâğıdı uygulayarak görünümü tamamlayabilirsiniz. 

Ev Dekorasyonunda Mermer

Görsel Kaynak

Mermer ya da mermer görünümlü rafların da evinizde çok şık duracağından emin olabilirsiniz. Bu noktada şık bir görünüm için dikkat etmeniz gereken şeylerden biri, seçeceğiniz rafın monte işlemini gerçekleştireceğiniz duvarla benzer renkte olması! Ayrıca bu duvara ayna da asabilir ve mermerin görünümünü şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Koçtaş Mermer

İç mekanda mermer kullanımı denildiğinde akıllara ilk gelen elbette ki mutfak tezgahları ve banyolar oluyor. Hiç merak etmeyin; mermer görünümlü tezgahlar ve mermer görünümlü seramikler sayesinde bu uygulamaları yapmak artık çok daha kolay!

Mermer Görünümlü Fayans

Balkon, banyo, belki de antre… Mermerin sunduğu o şık etkiden daha fazla yararlanmak istiyorsanız zeminlerinizi de mermer görünümlü seramiklerle kaplayabilirsiniz! Üstelik yaşam alanınızda uygulamak istediğiniz dekorasyon tarzıyla uyum sağlayacak renk ve desenlerde zemin seramikleri bulmanızın mümkün olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 

Mermer Dekoratif Obje

Sadece mobilya ya da seramiklerde değil, dekoratif objeler sayesinde de mermer trendine evinizde yer verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, evinizde tercih ettiğiniz renk paletine uygun renkteki mermer görünümlü dekoratif objeleri dilediğiniz yere konumlandırmak! Tabii ahşap, metal gibi malzemelerin yoğunlukta olduğu noktalarda bu dekoratif objelerin daha şık durabileceğini hemen not düşelim.

Mermer Banyo Aksesuarı

“Ev dekorasyonunda dev değişiklikler yapmak istemiyorum. Bu durumda mermeri nasıl kullanabilirim?” diyenlerdenseniz bir diğer seçeneğiniz ise mermer görünümlü banyo aksesuarları! Banyoların küçük, ama önemli yardımcıları aksesuarlar sayesinde şık bir dekorasyonu hayata geçirmek daha kolay!

Seramik görünümlü mobilyalar, mutfak tezgahları, dekoratif objeler ve daha fazlası… Hayal ettiğiniz ev dekorasyonuna ulaşmanızı sağlayacak pek çok detay Koçtaş’ta sizi bekliyor!