4 Bahçe Dekorasyonu Kendin Yap Fikri

Doğanın insan üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bir gerçek. Evinizde doğa ile buluşmanızı ve huzurlu, mutlu zaman geçirmenizi sağlayan alan ise elbette ki bahçeleriniz! Siz de bahçenizde zaman geçirmekten zevk alıyorsanız ve bahçe dekorasyonu konusunda kollarınızı sıvayıp yaşam alanınızın bu noktasını daha şık ve aynı zamanda kullanışlı kılmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü bu içerikte bahçesini güzelleştirmek isteyenler için bahçe kendin yap fikirlerini sunacağız.

Haydi, başlayalım!

  • Tasarruflu Trendden Yararlanın: Paletten Bahçe Mobilyası

Ev dekorasyonu denildiğinde akıllara ilk gelen ürün gruplarından birisi elbette ki mobilyalar. Aslında iç mekân tasarımında oldukça önemli olan mobilyalar, dış mekânları dizayn ederken de oldukça mühim. Yani bahçe mobilyaları, bahçenizi konforlu ve şık kılmak için olmazsa olmaz.

Son yıllarda doğal yansımalar oldukça popüler ve bu trendi mobilyalarda da görmek mümkün. Üstelik paletler ile yapabileceğiniz mobilyalar sayesinde sadece trendleri hayata geçirmekle kalmayıp şık mobilyalara da sahip olabilirsiniz. Peki, konforlu bir bahçeye sahip olma konusunda size yardımcı olacak paletten koltuk nasıl yapılır?

  • Aynı boyuttaki iki paleti üst üste koyun. Dilerseniz düz gönye ve akülü vidalama sayesinde bu iki paleti birleştirebilirsiniz.
  • Paletleri duvara yaslayın.
  • Palet ile aynı boyutta olan minderleri paletlerin üzerine koyun ve alanı dekoratif minderler ile renklendirin. El becerisi ile kendi bahçenizin mobilyasını yapmak işte bu kadar kolay!

Dilerseniz “Ekolojik Tasarıma Göz Kırpın: Paletle Ev Dekorasyonu” yazımızı inceleyip paletle sehpa, raf ve yatak yapımı hakkındaki detaylara da ulaşabilirsiniz.

bahce-dekorasyoni-paletten-koltuk-yapma
  • Bahçenizde Eğlenceli Zaman Geçirin: Salıncak

Yetişkin ya da çocuk; kimse salıncağa hayır diyemez! Eğer bahçenizde büyük, kalın dallara sahip bir ağaç varsa hiç düşünmeyin ve bahçe dekorasyonu diy (do it yourself) fikirlerinden biri olan salıncak yapımı için kollarınızı sıvayın! Şimdi, salıncak yapımı adımlarını sıralayalım.

  • Yeterli genişlikteki ahşap bir plakayı zımparalayın. Dilerseniz hobi boyaları ile plakayı renklendirebilir ve daha dikkat çekici bir salıncak da oluşturabilirsiniz.
  • Plakanın dört yanını matkap ile delin. Açtığınız deliklerin kullanacağınız halatın çapına uygun olmasına dikkat edin.
  • 2 halatı ağacın dalına geçirin. Halatı geçirdikten sonra düğüm atarak halatı ağaca sağlıklı bir şekilde sabitleyebileceğinizi hatırlatalım.
  • Ardından halatın uçlarını, matkap ile deldiğiniz yerlerden geçirin. Plakanın altından halatı düğümleyin.
  • Son olarak, plaka yerine eski bir ahşap sandalye kullanabileceğinizi ve geri dönüşüme katkı sağlayabileceğinizi de belirtelim. Eğer sandalyeden salıncak yapımı fikrini hayata geçirmek istiyorsanız sandalyenin ayaklarını çıkarmanız gerektiğini hatırlatalım.
bahce-dekorasyoni-salincak
  • Bahçe Kapınızı ya da Çardağınızı Renklendirin: Rüzgâr Çanı

Güzel bir bahçeye sahip olmak için kullanmadığınız eski eşyayı ya da evinizde fazlalık yapan ürünleri değerlendirmek kesinlikle #güzelfikir! Anahtar, boncuk, deniz kabukları, hatta bahçenizdeki ağaçlardan dökülmüş ince dallar… Kendin yap bahçe ve balkon fikirleri arasında yer alan rüzgâr çanı sayesinde bu alanlarda son derece hoş bir aksesuara sahip olabilirsiniz. Şimdi, rüzgâr çanı nasıl yapılır, anlatalım.

  • Dalı testere ile istediğiniz boyutta kesin, gerekli ise zımparalayın.
  • Misina ipe, rüzgâr çanında yer vermek istediğiniz eski anahtar, deniz kabukları ya da eski kolyelerinizde bulunan boncuk gibi ürünleri geçirin. Dilerseniz süslemede kullanacağınız ürünleri hobi boyası ile boyayabilirsiniz.
  • Misina ipi dala asın ve bağlayın. Misina sıklığını dilediğiniz gibi oluşturabilir ve rüzgâr çanını bahçe kapısı ya da çardak girişi gibi alanlara konumlandırabilirsiniz.
bahce-dekorasyoni-ruzgar-cani
  • Alanı Daha Doğal ve Renkli Kılmanın Yolu: Kendin Yap Saksılar

Kabul edelim ki bitkiler, en doğal dekoratif aksesuarlar! Peki, özellikle balkon ve bahçe dekorasyonunda kendilerine sıkça yer bulan bitkileri daha göz alıcı şekilde sergilemeye ne dersiniz? Eğer kendin yap projelerinden yararlanıp bitkilerinize hoş saksılar yapmak istiyorsanız birbirinden güzel öneriler için “Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saksı Fikri” yazımıza göz atabilirsiniz. Çizmeden, tenekeden, şişeden, çimentodan, hatta yumurta kabuğundan saksı nasıl yapılır; bu içerikte uzun uzun anlattık.

bahce-dekorasyoni-saksilar

Bahçenizi farklı kılacak kendin yap dekorasyon fikirlerini paylaştık. Fakat alanı güzelleştirmek için düzenin de önemli olduğunu unutmamak gerek! “Güzel Bir Bahçe Dekorasyonu İçin Kolları Sıvayın: Bahçe Düzenleme Fikirleri” içeriğimizi okuyarak bahçenizi düzenli kılmak için ihtiyacınız olan önerilere ulaşabilirsiniz.