Düzenli Mutfak Onlardan Sorulur: Mutfak Aksesuarları

Mutfakta düzeni sağlayan eşyalar.

O mis kokulu kekler, tadına doyum olmaz yemekler, içinizi ısıtan ya da sizi ferahlatan içecekler… İşte hepsi tam olarak buradan, mutfaktan çıkıyor! Salon, yatak odası gibi evinizin diğer alanlarında gösterdiğiniz özeni mutfak dekorasyonu için de gösterdiğinizi biliyoruz. Bu itinaya rağmen mutfağınızın dekorasyon anlamında hala sizi memnun edecek düzeyde olmadığını düşünüyorsanız belki de nedeni mutfağınızın istediğiniz seviyede düzenli olmamasıdır! O halde, mutfak aksesuarlarından yardım almaya hazır olun! Mutfak düzenini sağlamak konusunda oldukça başarılı olan mutfak aksesuarları, sizi o istediğiniz mutfağa adım adım yaklaştıracak!

İşte, kahramanınız olacak mutfak düzenleyici ürünler:

İster Tezgâh Üstünde İster Dolap İçinde: Raflar

Tabaklar, kadehler, tencere kapakları hatta baharatlıklar… Tezgâh üstünde ya da dolap içinde olsun hiç fark etmez düzensiz duran mutfak eşyaları ulaşmak istediğiniz mutfak görünümünden sizi uzaklaştırıyor. O nedenle bu mutfak raflarını, baharat düzenleyicilerini mutfak düzeninin püf noktalarından biri olarak görebilirsiniz. Bu rafların bazılarının duvara asılabilecek şekilde tasarlandığını da belirtelim. Örneğin; baharatlık düzenleyiciler duvara asıldıklarında mutfak dekorasyonunu tamamlayıcı bir unsur olabiliyor.

Portatif ve pratik mutfak rafları.

 

Tabaklarınızı ya da diğer mutfak ürünlerinizi koyabileceğiniz köprü raf, tavalarınızın zarar görmesini engellemenin yanında daha düzenli bir mutfak için yardımcı olan tava rafı ve daha fazlası… Mutfağınızı düzenli ve şık kalacak mutfak rafı ve sepetleri Koçtaş’ta.

En Büyük Yardımcılarınız: Saklama Kapları

Alışverişten geldiniz; dizi film izlerken yemek için aldığınız kuru yemişlerin ambalajlarını açtınız. Oysa bu durum kuru yemişlerin bayatlamasına neden olabileceği gibi dolabınızın içerisinde ya da mutfağınızda dağınık bir görüntüye de neden olabilir. Saklama kapları ise böyle durumlarda hem düzenli olmanıza yardımcı oluyor hem de yiyecekleri daha uzun süre tüketmek için size imkân sunuyor. Bu arada kalan yemekleri aktarıp buzdolabına koymak için saklama kapları vazgeçilmez!

Her Şey Elinizin Altında: Askılıklar

Mutfakta düzenleme nasıl yapılır?” sorusunu kendisine soran herkesin aklına gelen ilk cevaplardan biri de elbette ki askılıklar. Havlu kâğıtlar, mutfak önlüğü, rende, bıçak gibi pek çok mutfak ürününü koyabileceğiniz bu askılıklar, sık kullandığınız eşyalarınızın elinizin altında olmasını sağlarken size daha düzenli bir mutfak vadediyor.

Mutfak aksesuarları ile mutfak düzeni sağlanabilir.

Küçük ama Etkili: Sabunluk ve Süngerlikler

Küçük detaylar birleştiklerinde mükemmeli oluşturabilirler. Bu nedenle küçük detayları es geçmemelisiniz. Mutfağınızda ufacık bir yer kaplayacak olan sabunluk ve süngerlikler, zevkinize uygun hoş tasarımlarıyla mutfağınızın düzenine katkı sağlamaya hazır!

Pratik mutfak eşyaları.

Temiz Bulaşıklar Düzeni Hak Eder: Bulaşıklık

Temiz çatal bıçaklarınızı kaşıklığınıza dizdiniz… Peki ya, az oldukları için elinizde yıkamayı tercih ettiğiniz bulaşıklar? Tezgâhınızın üzerine konumlandırabileceğiniz bulaşıklık sayesinde, yıkama sonrasında bile mutfağınızda düzenli bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bu arada misafirlerinizin geleceği zaman, kullanacağınız mutfak eşyalarını buraya koyarak tabakların, bardakların elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz.

Sebzelerinizin Yeri Belli: Sebzelik

Aldığınız ve oda sıcaklığında saklayabileceğiniz sebzeler meyveler niye poşetlerde, mutfağınızın olmadık alanlarında durup dekorasyonunuza gölge düşürsün ki? Raflı sebzelikler sayesinde patates, soğan, sarımsak, muz gibi farklı meyve ve sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Çöpleriniz Göz Önünde Olmasın: Dolap İçi Çöp Kovası

“Çöpün birikmesini de göz önünde olmasını da sevmiyorum.” diyorsanız tam size göre bir çözümümüz var: Dolap içi çöp kovaları! Bu kovalar sayesinde çöplerinizi küçük bir alanda toplayıp atabilirsiniz. Çöp kovasının mutfağınızın gözle görülür bir yerinde olmaması, mutfak dekorasyonunuzun daha hoş görünmesine yardımcı olur.

Düzenli mutfaklar için tezgah altı çöp kovası.

Hem Mutfakta Hem Sofrada Düzen: Sosluklar

Buzdolabınızın yan raflarında ketçap, mayonez gibi soslarınız için yeterli alan bulamıyorsanız çare, sos düzenleyiciler! Soslarınızı yan yana koyabileceğiniz bu sosluklar, buzdolabında düzen sağlamanın yanı sıra sosları sofraya getirdiğinizde de şık bir görüntü yaratıyor.

Hem mutfağınızı düzenlemenize hem de daha şık bir hale getirmenize yardımcı olan mutfak aksesuarları Koçtaş’ta sizi bekliyor.