Elektrikli Isıtıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.

Evinizde ya da ofisinizde ısı sistemi yoksa ya da ısıtma sistemi, sıcaklığı istediğiniz düzeye getiremiyorsa prizde yer açın; elektrikli ısıtıcılar en büyük yardımcınız olmaya geliyor! Bazen ana ısıtıcı bazen de yardımcı olarak kullanılan elektrikli ısıtıcılar, kış mevsiminin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Farklı tipleri bulunan elektrikli ısıtıcılar içerisinden kullanım amacınıza uygun olanı seçtiğinizde hem daha sıcak bir alana kavuşmak hem de tasarruf yapabilmek mümkün hale geliyor. Peki, elektrikli ısıtıcı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hangi elektrikli ısıtıcı tipi ihtiyacınızı karşılayabilir?

Elektrikli Isıtıcıyı Nerede Kullanmak İstediğiniz Önemli

Elektrikli ısıtıcı almaya karar verdiniz ama hangi elektrikli ısıtıcıyı seçeceğinize karar veremiyorsunuz. Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki en iyi elektrikli ısıtıcı, alana ve kullanım ihtiyaçlarına uygun olarak seçilmiş ısıtıcıdır. Örneğin amacınız çok kısa sürede bir alanı ısıtmaksa, ısıtma işlemi uzun zaman alan ısıtıcı tiplerini tercih etmemelisiniz. Sizin için doğru elektrikli ısıtıcıya ise ısıtıcı çeşitlerini tanıyarak karar verebilirsiniz.

Açık Bir Alan İçin Elektrikli Isıtıcı Alacaksanız

Bir mekân sahibisiniz, açık alandaki müşterilerinizi soğuk havadan korunması için bir çözüm arıyorsunuz ya da yarı açık bir balkonunuz var ve kış mevsiminde balkonda oturabilmek için bir elektrikli ısıtıcı almak istiyorsunuz. Ne için istediğiniz hiç fark etmez! Eğer tamamen açık, yarı açık bir alan gibi ısı kaybı çok olabilecek bir yer için elektrikli ısıtıcı almak istiyorsanız tercihiniz infrared ısıtıcılardan yana olmalı. “Infrared ısıtıcı nedir?” diye sorarsanız hemen cevabını verelim. Infrared ısıtıcılar, ısıyı yansıttıkları ışık yoluyla iletir ve direkt olarak bu ışığın etki ettiği kişiyi ya da objeyi ısıtır; ışığın ulaşmadığı bölgelerde etkili olmaz. Gittiğiniz kafe ve restoranlarda infrared ısıtıcı görmenizin nedeni de işte tam olarak bu. Tüm açık alan ısıtılamayacağından sadece misafirlerin üşümesinin engellenmesi amaçlanıyor.

Elektrikli ısıtıcı seçimi.

Kapalı Bir Alan İçin Elektrikli Isıtıcı Alacaksanız

Evinizde ya da ofisinizde bir ısıtma sistemi yoksa ya da olan ısıyı daha üst seviyeye taşımak istiyorsanız kullanabileceğiniz pek çok elektrikli ısıtıcı çeşidi var. Üstelik bu elektrikli ısıtıcılar infrared ısıtıcıların aksine daha geniş bir alana etki ediyor. Yani belirli bir objeyi ya da kişiyi değil, tüm alanı ısıtabiliyorsunuz. Şimdi evinizde ya da ofisinizde kullanmak için alabileceğiniz elektrikli ısıtıcılara yakından bakalım.

Radyatör seçerken dikkat edilmesi gerekenler.

Yağlı radyatörler: Kalorifer peteğini andıran ama elektrikli olması ve içerisine yağ olması nedeniyle normal radyatörlerden ayrılan yağlı radyatörler, en çok tercih edilen türlerden biri. Çalıştırıldıkları alanı yavaş yavaş ısıtan yağlı radyatörlerin sundukları sıcaklık, cam ya da kapı açılması gibi etkenler olmazsa uzun süre devam edebiliyor.

Konvektör ısıtıcılar: Özel ayakları sayesinde farklı alanlarda yer alabilmenin yanı sıra duvara sabitlenebilme avantajı da sunan konvektör ısıtıcılar, alttan aldıkları ve ortamda bulunan soğuk havayı rezistanslarından geçirerek üst kısımdan sıcak hava olarak üflüyor. Toz havalandırmadıkları için toz alerjisi ya da astım hastası olan kişiler tarafından bu tip elektrikli ısıtıcı tercih ediliyor. Ayrıca konvektör ısıtıcıların bulundukları ortamı çok çabuk ısıtması, daha büyük alanları ısıtmak isteyenler için oldukça ideal bir şeçim.

Fanlı ısıtıcılar: Fanları sayesinde sıcak hava üfleyerek bulundukları ortamın sıcaklığını yükseltmek için kullanılan fanlı ısıtıcılar, genellikle ana ısıtıcı olarak değil yardımcı ısıtıcı olarak kullanılıyor. Büyük alanlar için yeterli olmayan fanlı ısıtıcıları banyo, çocuk odası gibi alanlarda ek bir seçenek olarak kullanabilirsiniz.

Alacağınız Elektrikli Isıtıcıda Hangi Ek Özellikleri Aramalısınız?

Kullanacağınız alana göre hangi elektrikli ısıtıcının size uygun olduğunu buldunuz. Peki, elektrikli soba alırken nelere dikkat etmeli konusunda oldukça önemli olan ek özellikler nelerdir?

Elektrikli ısıtıcı seçerken önemli noktalar.

  • Elektrikli ısıtıcınızın stand by moduna sahip olması enerji tasarrufu yapmanızı ve ortamın istenilen sıcaklığın üstüne çıkmamasını sağlar. Stand by modu ise ortamın ideal sıcaklığa geldiğinde elektrikli ısıtıcınızın kendi kendine durmasını ve ortam soğuduğunda yeniden çalışmasını sağlayan teknolojidir. Elektrikli ısıtıcıyı kendiniz kapatıp açtığınızda gerçekleşen fazla enerji tüketimi stand by modunda oluşmaz.
  • “Ya ısıtıcı yere düşerse?” sorusu tüm kullanıcıların en büyük korkularından biri. Fakat devrilme emniyetine sahip elektrikli ısıtıcıları tercih ederek bu sorununuzu çözüme kavuşturabilirsiniz. Devrilme emniyeti olan ısıtıcılar düştüklerinde çalışmayı otomatik olarak durdurur ve bu sayede istenmeyen bir durumla karşılaşılmasını engeller.
  • Eğer evde çocuk varsa sivri köşeleri bulunan ısıtıcılardan uzak durmalı ya da monte edilebilen elektrikli ısıtıcı seçeneklerinden birini tercih etmelisiniz.

Alana uygun elektrikli ısıtıcıyı seçtikten sonra kıştan korkmanıza gerek yok! İhtiyacınıza uygun elektrikli ısıtıcılar Koçtaş’ta sizi bekliyor. Ayrıca, “Isıtıcı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” videomuzu da izleyerek, bu konuda daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.