Ev Dekorasyonuna Katkı Sağlayacak 5 Kendin Yap Fikri

Evdekorasyonunakatkısağlayacakkendinyapfikri

Biblolar, vazolar, tablolar, mumluklar ve daha nicesi… Ev dekorasyonu konusunda yardımcı olan pek çok dekoratif ürün bulunuyor. Peki, ev dekorasyonunuza kendin yap fikirleri sayesinde katkı sağlamaya ne dersiniz? Bizce kesinlikle güzel fikir!

Neden “Kendin Yap” Fikirlerini Hayata Geçirmelisiniz?

Biliyoruz, siz de çoğu insan gibi kendin yap dekorasyon fikirleri videolarını beğenerek izliyorsunuz. Yapılan kendin yap projeleri her ne kadar hoşunuza gitse de bazı zamanlarda aradığınız motivasyonu kendinizde bulmakta zorlanabiliyorsunuz. Oysa yaşam alanlarınızda bu fikirlere yer verdiğinizde inanın ki evinizi el yapımı ev dekorasyon ürünleri ile doldurmak isteyeceksiniz!

“Do it yourself” (DIY) olarak da bilinen kendin yap fikirlerini hayata geçirmek aslında edinebileceğiniz bir hobi! Hem evinizde hoş zaman geçirmenizi hem de yaşam alanlarınızı güzelleştirmenizi sağlayan bu projeler, çoğu zaman bütçenizin de dostu. Örneğin herhangi bir mağazada “tasarım” olarak adlandırılabilecek orta sehpaları, meyve kasalarını kullanarak evde yapabilirsiniz. Üstelik, hayal gücünüzü kullanmanıza olanak veren ve yaratıcı fikirleri hayata geçirmenizi sağlayan kendin yap fikirleri sayesinde geri dönüşüme katkı sağlamanız da mümkün. Evinizde uygun fiyatlarla -hatta belki hiç para harcamadan- yapabileceğiniz geri dönüşüm kendin yap fikirlerineAtmayın, Farklı Amaçlarla Kullanın: Evlerde Geri Dönüşüm ve Tasarruf #GüzelFikir” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Evinizde Uygulayabileceğiniz Dekoratif Kendin Yap Fikirleri

Haydi, şimdi kollarınızı sıvayın! Evinizin havasını değiştirecek ve ev dekorasyonuna katkı sağlayacak 5 dekorasyon fikrini paylaşmaya başlıyoruz!

Ağaç dallarından çerçeve

Oturma odanızda şık bir aynaya yer vermek istiyorsunuz ama bu ayna için fazla bütçe ayırmak istemiyorsunuz. İşte, tasarrufunuza katkı sağlayacak bir fikir: Ağaç dallarından çerçeve yapımı! Ağaçlardan dökülmüş olan ince dalları toplayarak evinizdeki aynanın çerçevesine yapıştırabilir ve şık bir tasarım yaratabilirsiniz. Dilerseniz bu fikri fotoğraf çerçeveleri için de değerlendirebilirsiniz. Özellikle evinizde uyguladığınız dekorasyon stili rustik yansımalar taşıyorsa bu fikri kesinlikle uygulamanızı öneririz.

Paletten televizyon ünitesi

Küçük bir eviniz var ve bu nedenle salonunuzda TV ünitesi konumlandırarak alanı daha dar kılmak istemiyorsunuz. Bu durumda televizyonunuzu duvara asma alternatifini değerlendireceksiniz. Peki, bu uygulamayı şık bir şekilde yapmaya ne dersiniz? Paletten televizyon ünitesi yaparak hem uygun fiyatlı hem de şık bir şekilde alanı güzelleştirmeniz mümkün.

Ahşap üzerine fotoğraf basmak

Sevdikleriniz ile bir arada olduğunuz, güzel anılarınızı hatırlatan fotoğraflar… Evet, birbirinden şık çerçevelerin de evinizi güzelleştirmenizde katkısı var ama farklı ve tasarruflu bir uygulama arıyorsanız ahşap üzerine fotoğraf basımı yaşam alanınıza özgünlük katacak kendin yap fikirleri arasında!

Çakıl taşlarından vazo ya da bardak altlığı

Bazen küçük detaylar bile alanı güzelleştirmenize katkı sağlar. İşte, çakıl taşlarından vazo ya da bardak altlığı fikri de bunlardan biri! Topladığınız çakıl taşlarını keçenin üzerine yapıştırarak oluşturacağınız bu dekoratif ürüne salonunuzda, yatak odanızda hatta banyonuzda bile yer verebilirsiniz.

Ampulden dekoratif saksı

Akkor ampulleri kullandıktan sonra çöpe atıyorsunuz. Oysa bu ürünleri geri dönüştürerek şık ve küçük bir saksı yapmanız mümkün! Yaratıcı geri dönüşüm fikirleri arasında yer alan bu uygulamanın çok dikkat çekeceğine emin olabilirsiniz. Bu arada “Bu kadar küçük saksıda bitki nasıl yaşayacak?” diye düşünebilirsiniz. Hemen söyleyelim: Ampulün içerisine yerleştireceğiniz hava bitkisi nem sayesinde bile yaşayabilir!

Evinizin havasını değiştirecek kendin yap fikirlerini uygulamak kesinlikle güzel fikir!