Ev Hayatınızı Daha Kolay Hale Getirmenizi Sağlayacak İpuçları

Ev Hayatınızı Kolaylaştıracak Pratik Bilgiler

Eğer çalışıyorsanız ya da okuyorsanız gününüzün çoğu işte, okulda geçiyor demektir. Fakat evde de yapılması gereken bir sürü iş var. Tahmin edebiliyoruz; temizlik, yemek, ütü derken evdeki zamanınızın çoğunu ev işleriyle geçirdiğinizden şikâyet etmek kaçınılmaz oluyor. Peki, vereceğimiz ipuçları sayesinde ev hayatınızı daha kolay hale getirmeye ne dersiniz? İşte, ev hayatını kolaylaştıracak pratik bilgiler ve öneriler:

Az Eşya Eşittir Kolay Temizlik

Modern, klasik, country… Evinizi hangi dekorasyon tarzında dekore edeceğiniz tamamen size kalmış, fakat az mobilya ile ev dekorasyonu yapmanın ev temizliği konusunda size yardımcı olabileceği de bir gerçek. Evinizi mümkün olduğunca minimal bir şekilde dekore ederek ev temizliği için ayırdığınız zamanı aza indirebilir ve ev hayatınızı daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz “Ev Temizliğini Kolaylaştıran Basit Dekorasyon Önerileri” yazımızdaki püf noktalar sayesinde temizliği daha pratik hale getirebilirsiniz.

Ev Hayatını Kolaylaştıran Fikirler

Size Zaman Kazandıracak Ürünleri Tercih Edin

Zamanınız değerli ve onu ne kadar iyi kullanırsanız kendinize, ailenize ya da arkadaşlarınıza o kadar çok zaman ayırabilirsiniz. Size zaman kazandırma konusunda yardımcı olabilecek ürünleri tercih etmek ise bu doğrultuda oldukça faydalı.

Örneğin çamaşır makinesi kullanıyorsanız yıkanan çamaşırları çıkarıp asmak için de belli bir zamana ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Fakat çamaşır makinesi yerine kurutmalı çamaşır makinesi alarak ya da harici bir kurutma makinesi alarak hem zamandan hem de evinizde çamaşır astığınız alandan tasarruf edebilirsiniz. Bunun yanı sıra mikrodalga fırınlar da mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltabilir. Ayrıca duvarlarda silinebilir boyalar ya da duvar kâğıtları kullanmak da temizliğinizi kolay kılacağı gibi duvarlarınızı yenileme süresini daha çok uzatarak aile bütçenize katkı sağlayabilir.

Ev Yaşamını Kolaylaştıracak Öneriler

Ütüye Daha Az Zaman Ayırın

İster öğrenci ister çalışan olun, ütüden kaçış yok! Fakat birkaç ufak ipucunu bilir ve uygularsanız ütüye ayırdığınız süreyi azaltabilir ve ev hayatınızı daha kolay hale getirebilirsiniz. Peki, ama nasıl?

Eğer kurutma makinesi kullanıyorsanız çamaşırlarınızı ütü kolaylığı sağlayan programlarda kurutabilirsiniz. Fakat makinenizde bu programlar yoksa ütü yaparken çamaşırlarınızı nemlendirebilirsiniz. Kurutma makineniz yoksa çamaşırlarınızı düzgün bir şekilde asarak ütü ihtiyacını minimuma indirebilirsiniz. Ayrıca çamaşırlarınızı hafif nemli haldeyken toplayıp ütü yapabilirsiniz. Nem, kırışıklıkları açmayı ve ütü yapmayı daha kolay bir hale getirir.

Ev Hayatı İçin Pratik Bilgiler

Her Şeyi Ait Olduğu Yere Koyun, Dağınıklığı Toplamak İçin Beklemeyin

Evet, günleriniz yorucu geçiyor; ama daha çok yorulmamanız ve kendinize zaman ayırmanız için düzenli olmanız şart. Ufak bir dağınıklık olsa bile hemen ufak harekete geçerek dağınıklığı yok etmelisiniz, çünkü o dağınıklık siz farkında bile olmadan dağ gibi büyüyebilir. Örneğin kirli bardağı eviyeye koymak yerine bulaşık makinesine yerleştirmek size zaman kazandırır. Bu sayede mutfağı toplamanız daha kısa sürer.

Her şeyi olması gereken alana koymak da dağınıklığı engellemek için yapabilecekleriniz arasında. Mesela aslında yatak odanızda olması gereken ama salonda duran bir nesneyi hemen yerine koymalısınız. Diğer bir deyişle evde kendinize kurallar koymalı ve bu kurallara uyarak hayatınızı kolaylaştırmalısınız. Dilerseniz alanları daha düzenli kılmak için mutfak sepeti, dekoratif sepet, saklama kutusu gibi yardımcı ürünleri de kullanabilirsiniz.

Evde Zaman Kazandıracak Fikirler

Yemeklerinizi Bir Günlük Yapmayın

Yemek yapmayı sevseniz bile yoğun bir günün ardından eve geldiğinizde bu sizi zorlayabilir. O nedenle yemeklerinizi birkaç günlük yapmak ve bu sayede mutfakta geçen zamanınızı azaltmak ev hayatını kolaylaştıran fikirler arasında. Ayrıca derin dondurucuda depoladığınız besinler de pratik bir şekilde yemek yapmanız için en büyük yardımcılarınız.

Yazlık besinlerle kışa hazırlanmak için “Kışlıkları Yazdan Hazırlamak Güzel Fikir: Derin Dondurucuda Hangi Besin Nasıl Saklanır?” yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Pratik Ev Hayatı

Evdeki Kötü Kokulara Karşı Önleminizi Alın

Ev hayatını daha pratik kılmak konusunda hem dekorasyon hem de temizlik ve yaşam alanı düzenleme yöntemleri size yardımcı. Fakat bazı durumlarda bundan daha fazlasına ihtiyacınız olabilir. Örneğin yemek kokuları, rutubet kokusu, hatta çöp kokusunu yok etmek için zaman harcayabilirsiniz. Hiç merak etmeyin; bu konularda önleminizi önceden alır ve ne yapmanız gerektiğini bilirseniz tüm sorunlarınızı pratik bir şekilde çözebilirsiniz. İhtiyacınız olan ipuçlarına göz atmak için “İstenmeyen Kokulara Elveda: Evdeki Kötü Kokuları Nasıl Yok Edebilirsiniz?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Evinizde hayatınızı kolaylaştıracak başlıca önerileri sizinle paylaştık. Evdeki yaşamınızı daha konforlu hale getirecek diğer önerilerimiz için Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u takip etmenizi öneririz!