Ev Temizliğini Kolaylaştıran Basit Dekorasyon Önerileri

Temizliği Kolaylaştıran Dekorasyon Önerileri

Evinizi zevkiniz ve dekorasyon trendleri doğrultusunda dizayn etmek, keyifli ve aynı zamanda huzur bulabileceğiniz bir yaşam alanı kurgulamak için olmazsa olmaz. Peki, şimdi vereceğimiz öneriler doğrultusunda hem evinizi şık bir şekilde dekore etmeye hem de ev temizliğini daha pratik bir hale getirmeye ne dersiniz? İşte, ev temizliğini kolaylaştıran dekorasyon ipuçları:

Depolama Çözümlerinden Yardım Alın

Dağınık bir alanı temizlemek demek, daha fazla zaman ve efor demek! Eğer verimli ve pratik bir temizlik yapmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey, ev düzeni sağlamak. Bunu yapabilmenin en kolay yolu ise elbette depolama çözümlerinden ve saklama kutularından yardım almak. Yaşam alanınızın dekorasyon stiline uyum sağlayabilecek tasarımlarda ve ihtiyacınız olan büyüklükte saklama kutusu ya da sepet bulmakta hiç zorlanmayacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

Evi Düzenlemek İçin Öneriler

Kapaklı Dolapları Tercih Edin

İtiraf edelim; son yıllarda oldukça popüler olan dekoratif rafları ve açık dolaplı giyinme odalarını biz de çok seviyoruz, ama kapaksız bir alan demek daha sık toz almak demek! Bu nedenle giyinme odası, mutfak, banyo, hatta balkon gibi alanlarda yer vermek istediğiniz dolapları kapaklı tercih etmeniz, temizliği kolaylaştıracak öneriler arasında!

Ev Dekorasyonunda Minimalizmi Uygulayın

Söz konusu kolay temizlik için dekorasyon önerileri olur da minimalizmden söz etmemek olur mu? Az eşyayla ev dekore etme sanatı olarak görebileceğimiz minimalizmde, ihtiyaç olmayan ürünlere evinizde yer vermemek ve sadece ihtiyaç duyulan ürünlerle evi dizayn etmek gerekiyor. Az eşya da temizlik işlerini daha pratik bir şekilde yapmanıza olanak tanıyor.

Eğer evinizdeki dekorasyon stiliniz minimalizm değilse de endişelenmeyin. Aslında minimalizmi hayata geçirmek oldukça kolay. Örneğin konsolunuzun üzerinde yer verdiğiniz -ve aslında uzun süredir fazlalık olduğunu bildiğiniz, ama bir türlü kaldırmaya kıyamadığınız- dekoratif ürünleri kaldırarak minimalizmi uygulamaya başlayabilirsiniz.

Gardırobunuzda duran ve yıllardır giymediğiniz giysileri de kıyafet atık konteynırlarına atabilirsiniz. Kullanmadığınız elektronik aletler ve diğer eşyayı da elden çıkarmak bu süreçte yapabileceklerinizden.

Kolay Temizlik İçin Dekorasyon

Beğenmediğiniz Mutfak Seramiklerini Yapışkanlı Folyo ile Kaplayın

Mutfağınızın seramikleri sizi pek yansıtmamasına rağmen yeni seramik döşemenin pek mümkün olmayacağını mı düşünüyorsunuz? Üstelik ocağınızdan sıçrayan yağ ve yemek artıklarını, seramiklerin eskiyen derzlerinden temizlemek de zor mu geliyor?

Hem dekorasyon hem de temizlik konusunda size yardımcı olacak bir fikrimiz var: Seramiklerinizi yapışkan folyo ile kaplayın! Bu sayede eski seramiklerde sıklıkla karşılaşılan bir sorun olan derz aralarının zor temizlenmesine de şık bir çözüm bulmuş olursunuz.

Seçiminizi Yıkanabilir Kilimlerden Yana Kullanın

Halıların dekorasyona katkısının yanı sıra ses ve ısı izolasyonu sağlama görevleri de bulunuyor. Fakat özellikle antre ve koridor gibi noktalarda kaymaz ve çamaşır makinesinde yıkanabilir kilimleri tercih ederek temizliği daha kolay hale getirebilirsiniz. Ayrıca yaz aylarında salon, yatak odası gibi alanlarda da yıkanabilir kilimlere yer vermek bizce #güzelfikir!

Pratik Temizlik İçin Dekorasyon

Şık Koltuk Örtülerinden Yardım Alın

Biliyorsunuz, koltukları da temizlemek şart! Tozlanan ya da kirlenen koltuklarınızı süpürmek ve silmek bir çözüm olsa da koltuklarınızı temizleme aralığınızı uzun tutmak için koltuk örtülerinden yardım alabilirsiniz. Ev temizliğini kolaylaştıracak fikirler arasında yer alan koltuk örtüsü kullanımı, özellikle evcil hayvan sahipleri için temizlik süresini kısaltan bir çözüm.

Bunun yanı sıra içerisinde bulunduğumuz süreçte gündemimiz korona virüsü… “Koronavirüse Karşı Temizlik: Ev Nasıl Dezenfekte Edilir?” yazımızda da bahsettiğimiz gibi bu dönemde koltuklarınızın temizliğini de aksatmamanız gerekiyor. Yıkanabilir koltuk örtüleri ise ev dezenfeksiyonu konusunda sizin işinizi kolaylaştırabilecek ürünler!

Dekorasyon önerileri doğrultusunda temiz ve düzenli bir eve sahip olmak için size yardımcı olacak fikirleri sıraladık. Şimdi, bu pratik bilgiler sayesinde virüslerden arınmış, pırıl pırıl evlere daha zahmetsiz bir şekilde ulaşma zamanı!