Evcil Hayvanı Olan Evler İçin Olmazsa Olmaz Ürünler

Evcil Hayvan Malzemeleri

Yaşam alanlarınızı küçük dostlarımızla paylaşmayı seviyor, hatta onların evlerinizin neşesi olduğunu düşünüyorsunuz. Çok haklısınız! Sabah yatağınıza gelip sizin uyandıran bir köpeğiniz ya da siz işten eve geldiğinizde sizi kapıda karşılayan bir kediniz olmasa evinizde bu keyifli enerjiyi yaşayamazdınız. Fakat evde evcil hayvan beslemek elbette bundan çok daha fazlası anlamına geliyor. Örneğin sorumluluğunu üstlendiğiniz sevimli dostunuzun güvenliğini sağlamak ve evinizin temizliğine daha fazla önem vermek, yapmanız gerekenden bazıları. O halde sizin yükünüzü biraz hafifletelim ve ana ihtiyaçlar dışında kalan, evcil hayvanı olan evler için olmazsa olmaz 6 ürünü sıralayalım.

1. Özel Fırçalı Süpürge

Küçük dostunuzu ne kadar çok sevseniz de dökülen tüylerden şikâyetçi olduğunuzu biliyoruz. Üstelik dökülen tüyleri temizlemek de her zaman kolay olmuyor, farkındayız. Fakat evcil hayvanı olan evlerde temizlik yapmak için bazı özel ipuçlarını bilirseniz yaşadığınız zorlukları aşmanız mümkün olur. Mesela evcil hayvan tüylerini toplama konusunda oldukça başarılı olan özel fırçalı süpürgeleri tercih edebilirsiniz.

Özel fırçalı elektrik süpürgelerinin yanı sıra HEPA filtreli süpürgeler de verimli bir temizlik yapmanız için size yardımcı olabilir. HEPA filtreli süpürgeler, çektikleri tozları yeniden havaya salmama konusunda oldukça başarılılar. Evcil hayvanınızın tüylerinde toplanan ve silkelendiklerinde evinize dağılan tozlar bu sayede yok olabilir.

Evcil hayvanla temizlik ipuçları elbette bu saydıklarımızla kısıtlı değil. Eğer küçük dostunuzla paylaştığınız evinizi nasıl temizlemeniz gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız varsa “Evde Evcil Hayvan Besleyenler İçin Temizlik Önerileri” yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca evde kullanılan temizlik ürünlerinin de dikkat etmeniz gereken noktalardan biri olduğunu hatırlatalım. Özellikle zeminlerde kullanılan kimyasal içerikli temizlik ürünleri kurumadıklarında kediniz ya da köpeğiniz tarafından yalanabilir. Bu nedenle doğal içeriği bulunan ürünler tercih edebilirsiniz. Dilerseniz “Hem Ekonomik Hem Sağlıklı: Evde Doğal Temizlik Ürünleri Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyarak doğal temizlik ürünleri nasıl yapılır, öğrenebilirsiniz.

Evcil Hayvan Sahipleri İçin Elektrikli Süpürge

2.Kedi ve Köpek Tüy Fırçası

Kedinizin ve köpeğinizin tüylerinin evinize daha az yayılmasını istiyorsanız çare, dökülen tüyleri küçük dostunuzun üzerindeyken toplamak. Elbette kedi ve köpek tüy fırçalarından bahsediyoruz. Olmazsa olmaz evcil hayvan ürünleri içerisinde yer alan tüy toplama fırçası yerine tüy toplayıcı eldivenler de tercih edebilirsiniz.

Kedi Tarağı

3.Tüy Toplayıcı

Her ne kadar kaliteli bir temizlik yapsanız da giysilerinizde küçük dostlarınızın tüyleri kalabilir. Giysilerinizdeki tüyleri temizlemek için ise oldukça uygun fiyatlı ürünler olan rulo tüy toplayıcılardan yardım alabilirsiniz.

4.Evcil Hayvan Tüylerini Arındırıcı Çamaşır Makinesi ve Kurutma Makinesi

Eğer sık sık rulo tüy toplayıcı ile giysilerinizi temizlemek istemiyor, daha kesin bir çözüm yolu arıyorsanız elbiselerinizdeki evcil hayvan tüylerini arındıran özel fonksiyonlara sahip çamaşır ve kurutma makinelerinden edinebilirsiniz.

5.Poşet Kapatıcı

Evcil hayvanınızın mamasının poşeti açık olduğunda mamalar bayatlayabilir ve aynı zamanda mama, evinizin kötü kokmasına neden olabilir. Bazı mama paketleri açılıp kapatılabilir yani kilitli yapıda olsa da çoğu mama ambalajı ne yazık ki bu yapıda değildir. Fakat poşet kapatıcı ürünler sayesinde mama ambalajlarını kapatmanız mümkün. Ambalajın üzerine gelip çekerek ilerlettiğinizde poşeti kapatan bu ürünler, hayatınızı pratikleştirecek.

6.Sineklik

Pek çoğumuzun aklına ilk gelenlerden biri olmasa da sineklikler de aslında evcil hayvan ev ürünleri arasında yer alıyor. Küçük dostunuzun alt kattaki evlerden kaçma, üst kattaki evlerden ise düşme ihtimalini ortadan kaldıran sinekliklerin isteğinize ve kullanımınıza uygun olan modellerini seçebilirsiniz. “Rahat Bir Yaz İçin: Sineklik Nasıl Takılır?” başlıklı yazımızdan sineklik çeşitleri ve montajı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sineklik

Aman Unutmayın: Kedi ve Köpek Yatakları

Evde hayvan beslemek elbette çok güzel, fakat küçük dostunuz için evinizde özel bir alan kurmanız da şart. Kedi ve köpek yatakları ile kulübeleri bu özel alanı yaratmanız için size yardımcı olabilir. Bu arada küçük dostunuza özel bir nokta oluşturmak için daha tasarruflu bir çözüm arıyorsanız eski armut pufları atmak yerine bu ürünlerden alan yaratabilirsiniz. Özellikle kedilerin armut pufları çok sevdiğini söyleyebiliriz.

Küçük dostunuz ile paylaştığınız evde ihtiyaç duyacağınız tüm evcil hayvan malzemeleri ve temizlik ürünleri Koçtaş’ta!

Bu arada pek çok evcil hayvan sahibinin korkulu rüyası olan pirelere karşı çözüm üretebilmek için “Evcil Hayvanınızı ve Evinizi Koruyun: Pireden Kurtulma ve Korunma Yöntemleri” yazımızı da okumanızı öneririz.