Evcil Hayvanlı Evler İçin Ev Dekorasyonu Önerileri

Evcil Hayvanlı Evler

Eğer bir evcil hayvan ile aynı evi paylaşıyorsanız onun bakım ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalıştığınızdan eminiz. Fakat küçük dostunuzun güvenliği ve mutluluğu için aslında bundan daha fazlasını yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Evet, evcil hayvan sahiplerinin uygulaması önerilen ev dekorasyonuyla ilgili fikirlerden bahsediyoruz. Üstelik bu önerileri hayata geçirerek evde yer verdiğiniz ürünlerin daha uzun ömürlü olmasını da sağlayabilirsiniz.

O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve yaşam alanlarınızı evcil hayvanlarınız için uygun hale getirmenizi sağlayacak fikirleri sıralayalım. İşte, evcil hayvan dostu dekorasyon önerileri:

Koltuk Seçiminde Kumaş ve Ana Malzeme Doğrultusunda Karar Vermelisiniz

Kedi ve köpekle aynı evi paylaşıyorsanız evde kullandığınız eşyayı da bunu düşünerek seçmelisiniz. Sizin olduğu kadar küçük dostlarınızın da dinlenme alanı haline gelen koltukları seçerken ilk dikkat etmeniz gereken unsur ise elbette ki kumaş!

Küçük dostlarınız istemeden de olsa kadife, keten, deri gibi kumaşlara zarar verebilir. Kanvas kumaş çeşidi ise oldukça dayanıklıdır. Kumaşın yanı sıra koltukların yapıldığı ana malzeme de oldukça önemli. Örneğin ahşap, rattan dokular kemirilebilir. Bu nedenle tercihinizi metal ayaklı mobilyalardan yana kullanabilirsiniz.

Evcil Hayvan İçin Dekorasyon Önerileri

Zemin Dekorasyonunda Tercih Ettiğiniz Ürünler de Önemli

Ahşap parkeler evcil hayvanlı evlerde pek uygun olmayabilir. Özellikle cilalı parkeler, küçük dostunuzun kaymasına sebep olabilir ve bunun yanı sıra parkeler çizilebilir. Eğer imkanınız varsa zeminlerde laminant parke ya da seramikleri tercih edebilirsiniz. Zeminlerinizde ahşap parkeler varsa ve bu parkeleri değiştirmek gibi bir şansınız yoksa kaymaz, çamaşır makinesinde kolaylıkla temizlenebilecek kilimlere evinizde yer verebilirsiniz.

Dostlarınızın Güvenliği İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evinizin daha şık görünmesi için yardım aldığınız ürünleri de ince eleyip sık dokumanız gerekir. Mesela evinizde doğal bir yansıma oluşturmak için yardım aldığınız devetabanı, aloe vera, kasımpatı gibi bazı bitkiler küçük dostlarımız için zararlı olabilir. Evdeki evcil hayvanlarınızı korumak için uzak durmanız gereken bitkiler hakkında daha detaylı bilgi almak için ise “Bitkilere Dikkat: Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İçin Zararlı Bitkiler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz

Biblo, mumluk, konsolun üzerinde duran çerçeveler… Eminiz ki hepsi evinizde çok güzel duruyor ve ulaşmak istediğiniz atmosferi oluşturuyorlardır. Fakat evinizi güzelleştirmek için tercih edeceğiniz bu ürünler evcil hayvanlarınıza zarar verebilir. Hayır, elbette ki evinizde dekoratif objelere yer vermemeniz gerektiğini söylemiyoruz. Sadece onları konumlandırırken dikkatli olmalısınız. Örneğin biblo, mumluk gibi objeleri çift taraflı bantlar sayesinde bir zemine sabitleyebilir, çerçeveleri duvarlara asabilirsiniz. Küçük boyutlu ürünlerin yanı sıra televizyon gibi düşmesi muhtemel elektronik eşyayı da kesinlikle sabitlemenizi öneririz.

Kediler İçin Dekorasyon

Küçük Dostlarınızı Mutlu Edecek Dekorasyon Önerileri

Evcil hayvan için dekorasyon önerilerine küçük dostunuzu mutlu edecek fikirler de dâhil! Peki, can dostlarınız için ideal alanlar kurgulamak adına hangi fikirlerden yararlanabilirsiniz?

  • Evde evcil hayvan varsa onları mutlu edebilecek ürünlerden biri kesinlikle küçük kedi ve köpek evleri. Eğer köpeğiniz büyükse yani ona uygun bir evi yaşam alanınıza konumlandırmakta zorlanıyorsanız daha az yer kaplayacak bir diğer seçenek olan ve zemine ya da koltuğun üzerine konumlandırılabilen köpek yataklarından da yardım alabilirsiniz.
  • Kediler de hamağı en az bizim kadar seviyor! Eğer evde orta sehpanız varsa bir poları sehpa bacaklarına bağlayabilir ve sehpanın altında kediniz için mükemmel bir hamak yaratabilirsiniz. Üstelik bu poların, evinizin renk paletine uygun, desenli bir kumaştan olması alanda bütünlüğü yakalamanızı sağlayabilir. Ayrıca her bir sehpa ayağını da jüt iple çevreleyip kedi tırmık tahtası oluşturabilirsiniz.
  • Son yıllarda çocuk odalarında sıkça yer verilen çadırlar, küçük dostlarınız için de uygun alanlar olabilir. Küçük boyutlu çadırlar, evcil hayvanınızı mutlu ederken ev dekorasyonunuza da katkı sağlayabilir.
  • Biliyorsunuz, kediler yüksek yerlere çıkmayı sever. O halde onlar için duvarınıza birkaç raf yerleştirmeye ne dersiniz? Tabii ki bu rafların üzerinde, kedinizin güvenliği için herhangi bir dekoratif objeye yer vermemeniz gerektiğini hatırlatalım.

Evcil Hayvan Ürünleri

Hem dostunuzun mutluluğu ve güvenliği hem de evdeki eşyanızı daha uzun süre kullanabilmeniz için evi, evcil hayvanınıza uygun bir şekilde oluşturmak #güzelfikir! Bu arada temizliğin de evde önemli olduğunu hatırlatalım. “Evde Evcil Hayvan Besleyenler İçin Temizlik Önerileri” başlıklı yazımızdan bu konuda yararlanabilirsiniz.