Evde Kaliteli Zaman Geçirme Yolları

Evde Kaliteli Zaman Geçirmek

Sevdiklerimizle buluşup sosyalleşmeyi, tek başına ya da arkadaşlarımızla etkinliklere katılmayı, dışarıya çıkıp güzel havanın tadını çıkarmayı hepimiz seviyoruz. Fakat ne yazık ki gündemimizde tüm dünyayı saran ve oldukça büyük bir risk teşkil eden corona virüsü var. Bu süreci olabildiğince sosyal mesafeye ve hijyene önem vererek yaşam alanlarımızda geçirmek önemli. Dilerseniz corona virüsünden korunma yöntemlerini öğrenmek için “Hava Yoluyla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tabii bu durum böyle olunca hepimiz, evde boş vakit değerlendirme konusunda neler yapabileceğimizi düşünür olduk. Merak etmeyin; bu konuda size yardımcı olmak için buradayız! İşte, evde geçirdiğiniz süreci verimli hale getirmeniz ve psikolojik olarak da kendinizi iyi hissetmeniz için ihtiyacınız olan evde yapılacak aktiviteler:

Başka Dünyalara Yolculuk: Film veya Dizi İzleyin

Listenize aldığınız ne zamandır izlenmeyi bekleyen filmler ve dizileri izlemenin şimdi tam zamanı! Evde keyifli zaman geçirme yollarından biri olan dizi ve filmler sayesinde yepyeni dünyalara yolculuk yapacağınıza şüpheniz olmasın. Eğer evde vakit geçirmek için film ve dizilerin evrenine dalmak istiyor, ama ne izleyeceğinizi bilmiyorsanız işte, sizin için derlediğimiz dizi ve film önerileri:

  • Dirk Gently’s Holistic Detective Agency (Dizi): Gizemli bir olay sonrasında ortaya çıkan bir dedektif ve yeni arkadaşının dâhil olduğu macera hem şaşırtıcı hem de eğlenceli. 2 sezonluk dizinin başrollerini Elijah Wood ve Samuel Barnett paylaşıyor. Bu arada dizinin Douglas Adams’ın kitabından uyarlandığını da not düşelim. 
  • The Good Place (Dizi): Yanlışlıkla cennete düşmüş bir kadın ve bu sırrı saklamak için çabaladığı süreçte başına gelenleri aktaran The Good Place oldukça eğlenceli, çocuğunuzla kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir dizi.
  • The Sinner (Dizi): Her sezon farklı bir olayı konu alan The Sinner, gizemli olayların aydınlanmasına şahit olacağınız, oldukça sürükleyici bir dizi.
  • Bates Motel (Dizi): Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı kült filmi “The Psycho”da (Sapık) yaşananlardan öncesini anlatan 5 sezonluk dizi, kaliteli zaman geçirmek için oldukça uygun.
  • The Crown (Dizi): Kraliçe II. Elizabeth’in hayatının dönüm noktalarını anlatan bu dizi, Netflix’in en beğenilen dizilerinden biri. Tarihi seviyor ve gizli sayfalarını aralamak istiyorsanız patlamış mısırlarınızı hazırlayın ve The Crown’ı izlemeye başlayın!
  • I Don’t Feel at Home in This World Anymore (Film): Bir hırsızlık olayının ardından yaşanan bir tanışma ve değişen hayatlar… Oldukça eğlenceli ve bir o kadar da hüzünlü bu filmi çok seveceğinize eminiz.
  • The Invention of Lying (Film): Yalanın olmadığı bir dünyada, yaşadıklarından dolayı yalan söylemeyi keşfeden bir adam… Oldukça eğlenceli ve düşündürücü bu filmi izlemek, “Evde nasıl zaman geçer?” sorusunun cevaplarından.
  • The Conjuring (Film): Korku filmi sever misiniz? O halde yakın dönemin en beğenilen filmlerinden The Conjuring’i kesinlikle izlemenizi öneririz. Hatta filmi beğenirseniz devam filmlerini de listenize alabilirsiniz.
  • A Quiet Place (Film): Sese duyarlı canavarlar tarafından istila edilen dünya ve çocuklarıyla birlikte hayatta kalmaya çalışan bir aile… Son dönemlerin en beğenilen gerilim filmlerinden biri olan bu yapımda kaliteli vakit geçireceğiniz garanti.
  • Kelebekler (Film): Babalarının ölümü nedeniyle bir araya gelmiş üç kardeşin hikâyesini absürt bir şekilde aktaran ve yönetmenliğini Tolga Karaçelik’in yaptığı bu film, akşam yemeğinin ardından ışıklarınızı kapatıp izleyebileceğiniz bir yapım.

Evde Keyifli Zaman Geçirme Yolları

Kişisel Gelişimin Olmazsa Olmazı: Kitap Okuyun

Boş vaktinizin keyifli geçmesi ve gelişiminize katkı sağlamak için yapabileceklerinizden bir diğeri elbette kitap okumak. İşte, sevebileceğiniz kitap önerilerimiz:

  • Kan ve Gül – Alper Canıgüz: Eşinden boşanan bir adam, yaşadığı tuhaf bir olaydan sonra geçmişle ilgili soru işaretlerinin tam ortasına düşüyor. Alper Canıgüz’ün eğlenceli kaleminden çıkan Kan ve Gül’ü okurken çok güleceğinize ve aynı zamanda şaşıracağınıza emin olun.
  • Siddharth – Hermann Hesse: Mutluluğu arayan bir adamın iç dünyasına çıktığı yolculuğu anlatan bu kısa roman, Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Hermann Hesse tarafından yazılmış.
  • Sadist – Stephen King: Korku ve gerilim romanlarının usta kalemi Stephen King’in, kaza sonrasında bir hayranı tarafından kurtarılan adamın başına gelenleri anlattığı bu kitap oldukça sürükleyici. Ayrıca bu kitabın filmi olduğunu da belirtelim. İzlemek isterseniz adı Misery (Ölüm Kitabı).
  • 21 Yüzyıl İçin 21 Ders – Yuval Noah Harari: Tarihin usta kalemi Harari’nin yakın geleceği anlattığı üçüncü kitabı, bugüne ve geleceğe farklı bir perspektifle bakmanızı sağlayacak.
  • Tüfek, Mikrop ve Çelik – Jared Diamond: İnsanlık tarihini ve “Neden Avrupalılar Amerika’yı keşfetti de Amerikalılar Avrupa’yı keşfe çıkamadılar?” gibi pek çok soruyu cevaplayarak anlatan bu kitap oldukça şaşırtıcı detaylarla dolu.

Evde Boş Vakit Değerlendirme

Yeni Gibi: Mobilyalarınızı Yenileyin 

Eskiyen ve ne zamandır yenilemek istediğiniz masanız, farklı bir tasarım kazandırmak istediğiniz dolaplarınız… “Evde boş zamanlarımı nasıl değerlendirebilirim?” sorusunun cevaplarından biri hiç kuşkusuz yaşam alanınızı güzelleştirmek! Yapmanız gereken ise sadece bir hobi boyası ya da yapışkanlı folyo alıp uygulamayı gerçekleştirmek!

Evde Yapılacak Aktiviteler

Zaman Su Gibi Geçsin: Kutu Oyunları Oynayın

Evde geçirilen zamanı eğlenceli kılmanın yollarından biri kutu oyunları oynamak! Zevkiniz doğrultusunda sevdiğiniz bir kutu oyununu alıp evde geçirdiğiniz zamanı kendiniz ve aileniz için daha keyifli kılabilirsiniz.

Ev Dekorasyonuna Katkı: Puzzle Yapın

Hem evde güzel vakit geçirmek hem de ev dekorasyonuna katkı sağlamak ister misiniz? Bunu kim istemez ki! Ev dekorasyonunuza ve zevkinize uygun bir puzzle alabilir ve ailece puzzle yaparak evde geçirdiğiniz zamanı verimli kılabilirsiniz. Puzzle’ı tamamladıktan sonra çerçeveletip uygun bir duvarınıza da asabilirsiniz.

Müzik Ruhun Gıdası: Müzikle İlgilenin

Pek çoğumuzun çalmayı öğrenmek istediği, ama zamansızlıktan üzerine düşemediği bir enstrüman vardır. İşte, evde geçirilen zamanın bir kısmını o enstrümana ayırmanın tam zamanı. Online eğitimler ve videolar sayesinde enstrüman çalmayı öğrenebilir ve adım adım hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada bir enstrümanınız yoksa da merak etmeyin! GarageBand gibi mobil uygulamalar sayesinde, müzik hakkında pek bilginiz olmasa da kendi bestelerinizi yapıp eğlenebilirsiniz.

Evde Ne Yapılır

Evinizi Güzelleştirin: Yeni Hobiler Edinin

Evde zaman geçirmek için uğraşlar arıyorsanız güzel bir önerimiz daha var: Evinizi güzelleştirecek hobiler edinin! Obje boyamadan ahşap oymacılığına kadar pek çok yeni hobi edinebilir, hatta oluşturduğunuz objeleri mobil uygulamalardan satarak bir gelir modeli bile oluşturabilirsiniz. Evde keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak hobiler hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Evinizin Tadını Çıkarın: Evde Yapılabilecek Hobiler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Boyanabilir objeler, hobi boyaları ve daha fazlası Koçtaş’ta sizi bekliyor!