Evinizin Tadını Çıkarın: Evde Yapılabilecek Hobiler

Evde Yapılacak Hobiler

Boş zamanınızı verimli geçirmek ve bu anlardan keyif almak, hobiler sayesinde mümkün olabiliyor. Tabii bir de hobilerinizi, en huzurlu olduğunuz yerde, yaşam alanınızda yapabilirseniz her şey mükemmel!

Hangi Hobi Sana Göre? Hobi Bulma Testi ile Cevabı Hemen Öğren! adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Enstrüman çalmak, dil öğrenmek, film izlemek, kitap okumak, kağıt katlama sanatı olan origami evde yapılabilen hobilerden; fakat biz şimdi evde yaparken hem güzel zaman geçirebileceğiniz hem de ev dekorasyonuna katkı sağlayabileceğiniz hobilerden bahsedeceğiz. Çünkü evinizi tasarruflu bir şekilde yenilerken keyifli zaman geçirmek en güzeli! İşte, bu doğrultuda “Evde hobi olarak ne yapabilirim?” sorusuna verdiğimiz cevaplar:

Evinizi Renklendirmenin En Keyifli Yolu: Obje Boyama

Birkaç yıl önce pek çok insanın boyama kitapları alıp onları boyadığını yani bunu hobi edindiğini fark etmişsinizdir. Hatta belki siz de onlardan birisiniz. Peki; hem boyama yapıp hem de evinizde hoş, belki de kullanışlı dekoratif ürünlere yer vermeye ne dersiniz? Hobi boyaları bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Hobi boyaları sayesinde ahşap, cam, tuval, taş, metal, plastik, hatta duvar üzerinde bile çalışabilirsiniz. Zemine uygun bir şekilde seçeceğiniz hobi boyaları yardımıyla istediğiniz deseni ya da rengi uygulayabilirsiniz. Ayrıca uygulama yapacağınız alanı tek renk boyayabileceğiniz gibi farklı renklerle farklı desenler de oluşturabilirsiniz.

Mesela son dönemlerin popüler uygulaması dekoratif taş boyama tam bu dediğimize uygun bir çalışma alanını. Oldukça kolay ve bir o kadar da zevkli olan taş boyama sanatı ile ilgili detaylara “Şık Bir Kendin Yap Fikri: Doğal Taş ile Tablo Yapımı” başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Konu boyama ve yüzeyler üzerine bir şeyler çizme olunca “Ama benim bu konuda yeteneğim yok.” diye düşünebilirsiniz. Hiç çekinmeyin; çünkü bir modelin çıktısını alıp ana hatlarının iç kısımlarını kestikten sonra kağıdı yüzey üzerine yapıştırabilir ve kolaylıkla uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Tabii bir şeyler çizmeden boyama yapmayı da tercih edebilirsiniz. Tepsi, kutu, askılık, hatta sehpa gibi boyanabilir ahşap objeleri renklendirerek güzel zaman geçirmek ve bu ürünlere evinizde yer vererek alana hareket katmak bizce de çok güzel fikir!

Evde Yapılacak Hobiler

Sıcak ve Samimi Evlere Açılan Kapı: Ahşap Oymacılığı

Evde hobi fikirleri konusunda daha farklı seçeneklere açıksanız ve uzmanlaşabileceğiniz bir hobi arayışındaysanız size önerimiz ahşap oymacılığı! Elektrikli hobi aletleri sayesinde bu uğraş ile evinizde yer verebileceğiniz birbirinden güzel tablolar yapabilirsiniz. Hatta bu tablolar, özel günlerde sevdiklerinizi mutlu edebilecek hediyeler bile olabilirler. Ne dersiniz? 

Tabii bu arada dilerseniz ahşap oymacılığının ardından, üzerinde çalıştığınız ahşapları da hobi boyaları ile boyayabilirsiniz.

Hobi Çeşitleri

İhtiyaçları Tasarruflu Bir Şekilde Karşılamanın Sırrı: Kendin Yap Fikirleri

Videolarını izlemekten çok keyif aldığınızı biliyoruz, ama iş yapmaya gelince “Acaba yapabilir miyim?” diye düşünüp mesafeli davrandığınızı tahmin edebiliyoruz. Merak etmeyin; size uygun kendin yap fikirlerini bulmanız mümkün! Kendin yap fikirlerini gerçekleştirmek hem çok eğlenceli hem de tasarruflu bir ev yenileme imkânı sunuyor.

Örneğin kendin yap projeleri sayesinde masa lambasından kitaplığa, mumluktan saksıya kadar ihtiyacınız olan pek çok ürünü yapabilirsiniz. İlham alacağınız fikirler için ise Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u ve Koçtaş YouTube kanalını takip etmeniz yeterli!

Kendin Yap Geri Dönüşüm

Evde Hobi Köşesi Oluşturmak #GüzelFikir

Hobi malzemelerinizi aldınız, sizin için belki de büyük bir tutku haline gelecek hobiniz için kolları sıvadınız. Peki, hobinize odaklanmak için özel bir alan yaratmaya ve bu sayede yaşam alanınızı daha düzenli kılmaya ne dersiniz? İster balkonda, ister çalışma odasında… Videomuzda önerdiğimiz hobi köşesi fikrini evinizin uygun bir alanında oluşturabilirsiniz.

Pratik hobi fikirlerini sizin için sıraladık. İhtiyacınız olan hobi boyaları ve diğer hobi ürünlerini Koçtaş’ta bulabilirsiniz.