Evinizdeki Etkisini Keşfedin: Duvar Dekorasyonu İçin 6 İpucu

Duvar dekorasyonu için şık fikirler.

Ev dekorasyonu denilince aklınıza sadece birbiriyle uyumlu mobilyalar, halılar ve perdeler mi geliyor? Peki, bu evi duvarları boş düşündüğünüzde gözünüzde nasıl bir şey canlanıyor? Cevabı biz verelim: Eksik! Duvar dekorasyonu yetersiz olan bir evin dekorasyon konusunda gidecek çok yolu olduğunu söyleyebiliriz. Duvar dekorasyonu sayesinde evinizde yakalamak istediğiniz atmosferi yakalayabilir ya da var olanı daha çok güçlendirebilirsiniz. Unutmayın, duvarları güzelleşen bir evin kendisi de güzelleşir! Hadi, şimdi kolları sıvama vakti! Duvar dekorasyonu nasıl olmalı, ihtiyacınız olan ipuçlarını bu yazıda tek tek veriyoruz.

1. Duvar Kâğıdı ve Boyası Aslında Dekorasyon Ürünü

Yeni bir eve taşındığınızda ya da oturmakta olduğunuz evin duvarları kirlendiğinde duvar kâğıdı ya da duvar boyası rengi araştırmaya başlıyorsunuz. Bu araştırma sırasında sadece zevkinize uygun olanları değil, ev dekorasyonunuza uygun olan seçenekleri de değerlendiriyorsanız zaten duvar kâğıtlarının ve boyalarının başlı başına dekorasyona katkı sağlayan ürünler olduğunun farkındasınız demektir. Peki, duvar kâğıdı ya da boyasıyla dekorasyona nasıl katkı sağlayabilirsiniz? Bir duvarınızı farklı renkte boyayabilir ya da sadece bir duvarınızda duvar kâğıdı kullanabilirsiniz. Örneğin televizyonun arkasındaki ya da yatak başucundaki duvarı farklı bir duvar kâğıdıyla kaplamak oldukça popüler. Dilerseniz 3 boyutlu duvar kâğıtlarını kullanarak duvarlarınıza daha fazla dikkat çekici bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Duvar kağıdı seçiminin önemi.

2. Duvarları Renklendirmenin Bir Diğer Yolu: Duvar Sticker’ları

Bulunduğunuz evin duvarlarında boyama ya da duvar kâğıdı yapıştırma gibi köklü bir değişikliğe gitmek istemiyorsanız ama farklılığa kapılarınız açıksa o zaman çare duvar sticker’ları! Duvarınıza kolaylıkla yapışabilen sticker’lar sayesinde odanızın istediğiniz bir bölümünde farklılık yaratabilirsiniz. Tabii farklı desenlerin yanı sıra yazılı sticker’ları da değerlendirebilirsiniz.

Duvar dekorasyonunda kullanılabilecek duvar sticker'ları.

Ürün Kodu: 1000210736

3.  Duvar Dekorasyonu Aynasız Olmaz

Evet, aynaların duvar dekorasyonunda vazgeçilmez ürünlerden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Farklı tarzlara hitap eden tek aynaların yanı sıra duvarda yan yana konumlandırabileceğiniz küçük aynalar da bulunuyor. Bu arada eviniz küçükse ve “Duvarlarımda ayna yerine başka dekorasyon ürünlerine yer veririm.” diye düşünüyorsanız size fikrinizi değiştirebilecek bir şey söyleyelim: Ayna, evinizin daha geniş görünmesini sağlayan bir kahraman! Işığı yansıtıyor, mekanı daha derin gösteriyor ve bulunduğu oda daha genişmiş gibi bir hal alıyor.

Duvar dekorasyonu için aynalar.

4. Anılarınıza Daha Çok Yer Açın

Anıların somut yansımaları olan fotoğraflar, duvar dekorasyonu için olmazsa olmaz. Dekorasyon stilinize ve alanda kullandığınız renklere uygun çerçeveler seçerek anılarınıza duvarlarınızda yer verebilirsiniz. Bu arada duvar dekorasyonunda çerçeve asmanın da sanatın bir dalı olarak görülebileceğini hatırlatalım. Çünkü tercih ettiğiniz asma şekli, duvarınızın havasını anında değiştirebilir. Dilerseniz bu konuda Farklı Çerçeve Asma Şekilleri yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Çerçevelerle duvarları süsleyebilirsiniz.

5. Rengârenk Duvarların Sırrı: Tablolar

Gitmek istediğiniz şehir, sevdiğiniz sanatçı ya da size bambaşka duygular yaşatan bir manzara… Duvarlarınızın tarzınızı yansıtmasına izin vermelisiniz. Bunu yapabilmeniz için de duvar dekorasyon ürünleri arasında yer alan tablolar en büyük yardımcılarınız oluyor. Sadece bir tabloyla duvarınızı renklendirebileceğiniz gibi birden fazla tabloyu da dilediğiniz şekilde asabilirsiniz. Üstelik seçtiğiniz tablolar, uyguladığınız dekorasyon stilini daha güçlü kılmak için de vazgeçilmez. Örneğin çiçeklerin resmedildiği bir tablo sayesinde country stili uyguladığınız salonunuzun dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz puzzle yaparak hem ailenizle güzel vakit geçirebilir hem de bu puzzle’ı tamamladıktan sonra çerçeveletip duvara asabilirsiniz. Bu arada günümüzde saat tasarımları da tabloları aratmıyor. Dilerseniz saatlerden de tablolar gibi faydalanabilirsiniz.

Duvar dekorasyonu için tablolar.

6. Hem İşlevsel Hem Şık: Duvar Rafları

Çerçeveler, tablolar, bitirip çerçevelettiğiniz puzzle, duvar sticker’ları… Sizin için sunduğumuz tüm duvar dekorasyonu fikirlerine sıcak bakıyorsanız evinizin daha sıcak bir atmosfere sahip olacağına eminiz. Peki, duvar dekorasyonunda rafları kullanmaya ne dersiniz? Duvar dekorasyonu örneklerini incelediyseniz fark etmişsinizdir; raflar işlevselliklerine ek olarak dekorasyon amaçlı da kullanılıyorlar. Size farklı renkler ve tarzlar sunan duvar raflarına kitap, dergi ya da mum, çerçeve, biblo gibi dekorasyon ürünlerini yerleştirip duvarlarınıza canlılık katabilirsiniz.

Duvar dekorasyonu için raflar.

Duvar dekorasyonu için ihtiyacınız olan tüm ürünler Koçtaş’ta!