Evinizi Hırsızlardan Korumak İçin Öneriler

Evi Hırsızlardan Korumanın Yolları

Siz de gece yatmadan ya da evden çıkmadan önce kapıları kilitlediğine, pencereleri kapattığına emin olmak için birkaç kez kontrol edenlerden ve değerli eşyasını en akla gelmeyen yere saklamaya çalışanlardan mısınız? Evet, pek çoğumuz bunu yapıyoruz; çünkü hırsızlar korkulu rüyamız! Peki, evden çıktıktan sonra ya da gece uyurken daha rahat olmak ister misiniz? Aklınızın evinizde kalmaması için evi hırsızdan koruma yollarına göz atmanızı öneririz!

Kapı ve Pencerelerinizi Daha Güvenli Hale Getirin

Yapmanız gereken ilk şey, bazen kapıdan bazen de pencerelerden evinize giren hırsızların işlerini zorlaştırmak olmalı. Kapıları kilitlememek ve pencereleri kapatmamak ise hırsızların işlerini kolaylaştırıyor. Yani kesinlikle kapılarınızı kilitlemeli, pencerelerinizi kapatmalısınız. Ayrıca atmanız gereken bir diğer adım ise evinizin kapısını ve pencerelerini daha güvenli hale getirmek! Peki, bunu nasıl gerçekleştirebilirsiniz?

Eviniz eskiyse ve hâlâ eski, tahta kapı kullanıyorsanız öncelikle kapınızı değiştirebilirsiniz. Başarılı bir kilit sistemi olan çelik kapı, hırsızdan korunma yöntemlerinden biridir. Ayrıca kapının, evin içinde kalan kısmına sürgülü kilit takarak da güvenliği artırabilirsiniz. Eğer çelik kapınız varsa ve güvenliğini daha çok artırmak istiyorsanız bu noktada bir çilingirden yardım alabilir, kilit sistemini hırsızlar için daha zor hale getirebilirsiniz.

Ana kapıların dışında, yangın merdivenlerine açılan kapılar da ne yazık ki hırsızların evinize girebileceği noktalardan. Acil durumlarda güvenli bir şekilde evden ayrılmanız için binalarda yer verilen bu kapılar, ekstra güvenlik önlemi alınmadığı takdirde evinizi hırsızlara karşı korumasız bırakabiliyor. Bu sebeple evinizde acil çıkış kapısı bulunuyorsa bu noktanın güvenliği için de bir çilingirden yardım almanızı öneririz.

Hırsızlara karşı alınabilecek önlemlerden bir diğeri ise pencere kilitleri. Pencerelerin iç kısmına takabileceğiniz pencere kilitleri sayesinde hırsızların pencereden girmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca eviniz; zemin, giriş ya da yüksek girişteyse demir parmaklıklar ya da panjur gibi sistemler de güvenliğinizi artırabilir.

Hırsızdan Korunma YollarıAnahtarınızı Kolaylıkla Ulaşılabilecek Yerlere Koymayın

Eşine, ebeveynlerine, çocuklarına anahtar bırakmak için kapı paspasının altına, posta kutusuna ya da kapı önündeki saksılara anahtar koymak pek çok kişinin yaptığı şeylerden biri. Fakat bu durum, tahmin edebileceğiniz üzere hırsızların kolaylıkla evinize girebilmesine neden olabilir. Bu sebeple anahtarınızı bu tarz yerlere koymamalı, herkese özel bir anahtar yaptırmalısınız.

Ev Güvenlik Sistemlerinden Yardım Alın

Ev güvenlik sistemleri de elbette ki evinizi hırsızlardan korumak için öneriler arasında! Güvenlik kamerası ve alarm sistemleri, hırsızları evinizden uzak tutmak için oldukça etkili ürünler. Evinizin yanı sıra yaşadığınız apartmana da güvenlik kameraları taktırarak güvenliği artırabilirsiniz!

Hırsızdan Korunma Yöntemleri

Her İhtimale Karşı Değerli Eşyanızı Kasaya Koyun

Alacağınız önlemler tabii ki önemli, ama ne olur ne olmaz siz yine de değerli eşyanızı koruma altına almayı ihmal etmeyin. Öncelikle altın ve para gibi birikimlerinizi kesinlikle bankada saklamanızı yani evinizde yüklü bir para ya da ziynet eşyası bulundurmamanızı öneririz. Eğer sizin için manevi değeri olan ziynet eşyanız varsa bu takıları saklamak için evinize koyacağınız kasalardan yardım alabilirsiniz.

Evinizdeki değerli eşyanın yanı sıra pahalı elektronikleri de hırsızlıklara karşı güvence altına almak isteyebilirsiniz. Bunun için ise dilerseniz konut sigortası yaptırabilirsiniz.

Hırsızlara karşı gerekli önlemleri alarak daha güvenli bir ev ve iş yeri oluşturmak oldukça önemli! Daha güvenli alanlar için en büyük yardımcılarınız olan kasalar ile alarm ve güvenlik sistemleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!