Evinizin Duvarlarında Anılarınıza Yer Açın! Farklı Çerçeve Asma Şekilleri

Çevreçesiz asma

Geçmişte yaşadığınız anları çok özleseniz de ne yazık ki geriye dönüp aynı zamanları bir daha yaşama şansınız yok. Fotoğraflar da işte tam olarak bu yüzden önemli. Baktıkça yaşanılan o özel anları hatırlatan, yüzlerde çiçekler açtıran fotoğrafları bilgisayarlardan ya da dijital depo alanlarından çıkarma zamanı sizce de gelmedi mi? Hadi açın klasörleri ve en özel anlarınızın somut kanıtı olan fotoğrafları seçin, bir fotoğrafçıya gidip bastırın. Ardından da Koçtaş’tan evinizin tarzına uygun olduğunu düşündüğünüz fotoğraf çerçevelerini seçin. Anılarınızı duvara asarak evinizde geçirdiğiniz anları daha mutlu kılmaya hazırlanın!

Evet, fotoğrafların geçmişi canlandırma gibi bir özellikleri var ama bunun yanında fotoğraf çerçevelerinin evinizin dekorasyonu açısından da önemli bir yeri var. Farklı çerçeve asma modelleri ile evinizi daha hoş hale getirmeniz ise oldukça kolay. “Aklımda birkaç model var ama sizden de fikir alsak hiç fena olmaz.” ya da “Evimin duvarlarında fotoğraf çerçeveleri asılı ama değişiklik arıyorum.” diyorsanız güzel haber: Biz de tam bu yüzden buradayız! Çerçeve asma fikirleri ile tarzınızı yansıtmanız için 4 farklı stili sizinle buluşturacağız.

Hadi, başlayalım!

Tek Tip Sevenlere

Düzen sizin için olmazsa olmaz bir şeyse bu çerçeve asma stilini çok seveceğinizden eminiz. Burada önemli olan çerçeveleri yan yana ve alt alta, hizalı bir şekilde asmak. Tüm çerçeveler aynı boyutta olduğunda daha hoş bir görüntü elde edebileceğiniz bu asma şeklinde fotoğrafların arasında hemen hemen aynı mesafe olması da düzen vurgusunun ne kadar önemli olduğunu gösterecek nitelikte. Bu arada bu çerçeve asma modelini uygulamak için fotoğraf çerçevesi sayısı kesinlikle dokuz olmalı diye bir şey yok. Dört çerçeve ile de kare şekli oluşturabilir ve bu stili uygulayabilirsiniz.

 

 

Farklı Çerçeve Modellerini Bir Araya Getirmeyi Tercih Edenlere

Birbirinden farklı çerçeveleri sevip aldıysanız ya da daha önceden aldığınız çerçeveler farklıysa ve değiştirmek istemiyorsanız bu çerçeve asma şeklini tercih edebilirsiniz. Aynı ya da benzer tarzdaki çerçeveleri alt alta asarak kullanabileceğiniz bu çerçeve asma stili evinize oldukça hoş bir hava katacak.

 

 

Detayları Vurgulamaktan Hoşlananlara

Fotoğraf çerçevelerinizin boyutları farklı olabilir ve bu, çerçevelerinizle güzel bir kompozisyon oluşturmanız için bir engel değil. Yapmanız gereken oldukça basit: Daha küçük olan çerçevelerinizi yan yana asın. Bu çerçevelerin sağına ve soluna da daha büyük olan çerçeveleri yerleştirin. Çerçeveleri asacağınız alanı farklı renk bir boyayla boyayarak ya da duvar kâğıdıyla kaplayarak duvardaki dekorasyon vurgusunu daha çok artırabilirsiniz.

*

*

Farklılıktan Güç Bulanlara

“Daha farklı bir stil evimin tarzına daha uygun olur. Hem farklı alanları kullanmanın da hoş olabileceğini düşünüyorum.” diyenlerdenseniz bu çerçeve asma fikri tam size uygun! Özellikle evinizde farklı stilleri buluşturan yani eklektik dekorasyonu benimseyenlerdenseniz kesinlikle bu çerçeve asma şeklini kullanmalısınız! Bu stili uygulamak ise diğer modellerden çok daha kolay çünkü burada kural yok! Çerçeveleri dilediğiniz gibi asın ve duvar raflarınız varsa birkaç çerçeve de oraya yerleştirin. İşte, bu kadar kolay!

Bonus: Çerçevesiz de Fotoğraf Asılır

Evinizde daha farklı bir stil denemek istiyorsanız son yılların trendi olan fotoğraf asma iplerini kullanarak fotoğraflarınızı duvara asabilirsiniz. Fotoğraf asma ipi olarak bilinen ve çok ince bir halat gibi görünen bu ipi duvara biraz esnek bir şekilde asın. Ardından küçük mandallardan yardım alarak fotoğraflarınızı ipe yerleştirin. Bu fotoğraf asma fikri hem ekonomik hem de genç odalarında ya da ofislerde oldukça kullanışlı.

Çerçeveleri Asmak İçin Ne Kullanabilirsiniz?

Çivi, fotoğrafları asmak için çokça kullanılan bir hırdavat malzemesi olsa da duvarınıza zarar verdiğini düşünebilir ve kullanmaya çok sıcak bakmayabilirsiniz. Böyle durumlarda çift taraflı çerçeve asma bandı gibi yardımcı ürünleri kullanabilirsiniz.

Güzel Ev Hareketi Başladı! Çerçeveler ile Anı Köşesi Nasıl Yapılır? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.