Evinizin Konfor Alanı: Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Oturma odası dekorasyonu nasıl yapılır?

İşten eve gelmeyi iple çekiyorsunuz ya da uzun bir seyahatin ardından evinizi özlüyorsunuz. Eve gelip heyecanla izlediğiniz dizinin bir bölümünü izlemek veya sizi farklı dünyalara götüren kitabınızdan birkaç sayfa okumak bazen en büyük keyfiniz oluyor. Oturma odaları da bunun gibi pek çok aktiviteyi gerçekleştirmenizi sağlayan keyifli alanlar oluyor.

Yaşanılan evin büyük olması durumunda bir odayı salon, bir odayı da oturma odası olarak kullanmak mümkün. Bu seçenek tercih edildiğinde salon genellikle misafir ağırlanan, oturma odası ise konforlu bir şekilde zaman geçirilen alan oluyor. Peki; country, modern ya da klasik dekorasyon tarzlarından birine karar verdikten sonra, hayal ettiğiniz gibi konforlu bir alan yaratabilmeniz için oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Renk Paletine Karar Verin

Modern oturma odası ya da country oturma odası… Hiç fark etmez. Oturma odanızı hangi ev dekorasyonu stiliyle dizayn etmek isterseniz isteyin, evinizin diğer alanlarında olduğu gibi öncelikle renk paletine karar vermelisiniz. Peki, oturma odası ne renk olmalı? Açık yeşil, açık mavi gibi rahatlatıcı renklerle oturma odanızı dekore etmeniz bu konforlu alan için uygun olabilir, ama siyah ve beyazın da son yılların oturma odası dekoru yeni trendleri arasında yer aldığını unutmamalısınız. Eğer kontrast oranını daha az tutmak isterseniz gri, kahverengi gibi renklerin beyaz renk ile muhteşem bir uyum yakaladığını söyleyebiliriz. Örneğin oturma odanız için gri tonlarında bir koltuk takımı alabilir ve duvarlarda ya da diğer mobilyalarda ağırlıklı olarak beyaz rengi kullanabilirsiniz.Üstelik duvarlarınızı boyamak için yaz mevsimini beklemek zorunda olmadığınızı da hatırlatalım. Bu, duvar boyası hakkında bilinen yanlışlardan biridir. Su bazlı boyalar sayesinde her mevsimde, kokusuz bir şekilde evinizi boyayabilirsiniz. Ayrıca Koçtaş’ta bulunan boya makineleri sayesinde, istediğiniz rengi yaklaşık 5 dakika içerisinde hazırlatabilirsiniz!

Önceliğiniz Konforlu ve Az Mobilya Olsun

Oturma odasında mobilya seçimi oldukça önemli. Ne de olsa oturma odaları evin en rahat alanlarından biri olmalı, değil mi? Bu doğrultuda seçeceğiniz koltuk ve kanepelerde konfor, tasarımdan önce gelmeli. Bunun yanı sıra oturma odası olarak seçilen odaların genelde salondan daha küçük olduğunu hatırlatmakta fayda var. Hem konforlu bir alan oluşturmak hem de küçük oturma odalarına daha genişmiş izlenimi vermek için az mobilya kullanabilir, diğer bir deyişle ev dekorasyonunda oldukça popüler olan minimalist dekorasyonu benimseyebilirsiniz. Hantal görünümlü olmayan, küçük boyutlu oturma odası takımları, özellikle küçük oturma odası dekorasyonu için tercih edilebilecek ürünler.

Oturma odası için konforlu mobilya önerileri

Işığın Sihrinden Yararlanın

Söz konusu “bir alanı dekore etmek” olduğunda elbette ki aydınlatma olmadan olmaz! Evinizin diğer alanlarında olduğu gibi oturma odası dekorasyonunda da amacınız gün ışığından maksimum derecede yararlanmak olmalı.

Sade oturma odası dekorasyonunun konforlu ve aynı zamanda kullanımınız için daha geniş bir alan sunabileceğinden bahsetmiştik. Seçeceğiniz aydınlatma ürünleri de alandan tasarruf etmenizi sağlayacak seçenekler olabilir. Örneğin tavan aydınlatmasının yanı sıra ek bir aydınlatma seçeneğine daha ihtiyaç duyuyorsanız tercihinizi apliklerden ya da abajurlardan yana kullanabilirsiniz. Buna ek olarak televizyon ünitesi kullanıyorsanız ünitenin televizyona yer verdiğiniz bölümünden LED şeritler geçirebilir ve derinlik algısını bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

Duvarlarınızı Renklendirin

Koltuk takımını seçtiniz, uygun olan aydınlatma ürünlerini belirlediniz… Peki, konforun ön planda olduğu bu alanı renklendirmeye ne dersiniz? Duvar dekorasyonu sayesinde alanı dikkat çekici kılabilirsiniz. Dilerseniz bir duvarda duvar kâğıdı uygulaması yapabilir ya da bir duvarı farklı bir renkte boyayabilirsiniz. Eğer çok hareketli bir duvar kâğıdı tercih ettiyseniz duvar dekorasyonu ürünlerinde sadelikten yana olabilirsiniz. Tercihinizi sade bir renkten yana kullanıyorsanız da daha renkli tablolar veya çerçeveler tercih edebilirsiniz.

Oturma odanızın duvarını renklendirin

Size Yardımcı Olabilecek Eşyayı Es Geçmeyin

Evet, oturma odası düzenlemesi yaparken az eşyayı tercih etmeniz gerektiğinden bahsetmiştik; ama bu, alanda sadece oturma odası koltuk takımına, televizyon ünitesine, bir orta sehpaya yer vereceksiniz anlamına gelmiyor. Odanızda depolama alanına da ihtiyacınız olacaktır. Bu doğrultuda oturma odanızda şık şifonyerlere ya da dresuarlara yer verebilirsiniz. Dilerseniz de duvarlarınızda dekoratif rafları değerlendirebilirsiniz. Bu arada dekorasyon demişken duvar dekorasyonunun yanı sıra biblo, mumluk gibi dekoratif objelerden yardım almayı da ihmal etmemelisiniz. Ne de olsa oturma odası dekorasyon ürünleri olmadan alan biraz eksik kalır!

Oturma odası dekorasyonu fikirlerini hayata geçirmenizi sağlayacak tüm ürünler Koçtaş’ta!