Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gardırop Seçimi

Severek aldığınız giysilerin evi olan ve genellikle yatak odalarında yer alan gardıroplar evinizin en önemli mobilyalarından. Bu nedenle gardırop seçerken de uzun süre kullanacağınızı ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Peki; gardırop alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, sonradan pişman olmamak için hangi sorulara cevap aranmalı? Şimdi, gardırop seçimi hakkında merak ettiğiniz detayları paylaşmaya başlayalım.

Gardırop Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

İhtiyaçlarınız, odanızın büyüklüğü, alanda hayata geçireceğiniz dekorasyon stili… Giysi dolabı seçimi sırasında incelemeniz gereken pek çok kriter var! Hazırsanız o unsurları, adım adım inceleyelim!

Odanızın Büyüklüğünü Ölçerek İşe Başlayın

Depolama alanlarına her daim ihtiyaç olsa da elbette odanıza sığmayacak bir gardırop almak istemezsiniz. Tabii ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalacak küçüklükte bir gardırop almayı da kimse istemez! Bu nedenle yatak odanızda gardırobu konumlandırmayı planladığınız alanın ölçülerini alarak işe başlamak olmazsa olmaz.

Bazı yeni evlerin yatak odalarının küçük olması nedeniyle gardıroplara, giyinme odası olarak oluşturulacak başka bir odada yer verilebiliyor. Eğer siz de gardırobunuzu giyinme odasında konumlandıracaksanız yatak odası yerine giyinme odanızın ölçüsünü almalısınız. Hatta dilerseniz “Düzen Önemli: Giyinme Odası Nasıl Olmalı?” yazımızdan bu aşamada yardım alabilirsiniz.

Satın alma aşamasında “Giyinme ya da yatak odasında gardırop nereye konmalı?” sorusunu kendinize sorabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken iki nokta var: Gardırobunuzun pencereyi kapatıp doğal ışık kaynağınızı tamamen kesmemesine ve dolabın oda kapısının tam arkasında olmamasına özen göstermelisiniz.

Gardırop Modelleri

Gardırobunuz Sürgülü mü, Menteşe Kapaklı mı Olsun?

Ölçüleri aldıktan sonraki aşamada gardırop modelleri arasından seçim yapmak var. Peki, sürgülü dolap mı, kapaklı dolap mı size göre? Buna nasıl karar vereceksiniz?

Bu sorunun cevabını, gardırobu konumlandırmak istediğiniz alan verebilir. Örneğin dar bir alanınız varsa kapılı gardıropların kapakları açıldığında alanı daha çok daraltabilir. Bu nedenle eğer küçük bir odanız varsa sizin için daha kullanışlı ve yer tasarrufu sağlayan bir seçenek olan sürgülü gardıropların ideal olduğunu söyleyebiliriz.

Gardırop Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhtiyaçlarınızı Göz Önünde Bulundurun

Gardırop denildiğinde çoğumuzun aklına giyecekleri koyduğumuz dolap gelse de yeterli depolama alanı olmadığında gardıroplara havlu, nevresim gibi ev tekstili ürünleri de koyulabiliyor. Bu nedenle almak istediğiniz gardırobun, ihtiyacınızı karşılayacak büyüklükte olmasının yanı sıra sizin için yeterli sayıda rafı ve çekmecesi olmasına, askılık boyunun giyecekleriniz için ideal olmasına da özen göstermelisiniz.

Ayrıca gardırop düzenleyici ürünleri konumlandırmanızı sağlayacak alanlara sahip olan gardıroplar, düzenleme konusunda size daha çok yardımcı olabilir. Bu arada düzenli bir alan için “Gardırop Nasıl Düzenlenir? Gardırop Temizliği Nasıl Yapılır?” yazımızı da kesinlikle okumanızı öneririz.

Küçük odaya sahip olan herkes için birden fazla ihtiyaca cevap verip bu sayede yer tasarrufu sağlayan ürünlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Eğer odada bir boy aynası olmasını istiyorsanız kapaklarında ayna bulunan gardıropları tercih edebilirsiniz. Ayrıca aynanın, odanın derinlik algısını artıran ve bu sayede alanı daha geniş gösterip ev dekorasyonu konusunda sıklıkla yararlanılan bir süper kahraman olduğunu da unutmamak lazım! Yani aynalı gardırop tercih ederseniz odanızı olduğundan daha geniş göstermeniz de mümkün!

Sürgülü Gardırop Mu Kapaklı Gardırop Mu

Renk Seçimini Dekorasyonunuzun Yanı Sıra İhtiyaçlarınız Doğrultusunda Yapın

Gardırop seçerken genellikle yatak odasında bulunan mobilyaların renkleri tercih ediliyor. Oysa farklı renkler tercih ederek alanın daha şık bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Mesela kapakları farklı renklerde olan ve alana hareket katan gardıroplar son yılların trendleri arasında yer alıyor. Buna ek olarak eğer odanız küçükse hem aynalı hem de açık renkli ürünleri tercih edebilirsiniz.

Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peki Ya İstediğiniz Gibi Bir Gardırop Bulamazsanız?

Eğer Koçtaş’taysanız böyle bir ihtimal yok, bunu baştan söyleyelim! Çünkü Koçtaş’ta farklı modellerde, farklı kapak sayılı, değişik yükseklik ve genişlikte gardırop seçenekleri mevcut!

NEX’in size özel gardıropları sayesinde gardırobunuzu istediğiniz büyüklükte ve renklerde, menteşe kapaklı ya da sürgülü, çekmeceli, askılıklı yaptırabilirsiniz. Gardırop fiyatlarının ise tercih ettiğiniz özelliklere göre değişiklik gösterebileceğini belirtmeden geçmeyelim. Üstelik NEX sayesinde gardırobunuz, dekorasyonunuzun bir parçası da olabilir. Nasıl mı? NEX gardıropların tuğla desenli kapakları, duvarlarda çok sevdiğiniz o taş etkisini odanıza başarılı bir şekilde taşıyor! Siz sadece seçin, gerisini NEX’e bırakın! Gardırobunuz geldikten sonra ise gardırop düzenleme sanatı için kolları sıvama vakti!

Koçtaş Gardırop Modelleri

Son Bir Öneri: Gardırobunuzun İçini Işıklandırmayı Unutmayın

Odanız ne kadar iyi aydınlatılsa da dolaplar kapalı alanlar oldukları için karanlık kalabilirler. Bu nedenle gardırobun içerisini de aydınlatmak, aradığınızı kolaylıkla bulmanız konusunda size yardımcı olabilir. Üstelik bunu yapmak da oldukça kolay! İhtiyacınız olan sadece bir LED şerit ya da dolabınıza monte edebileceğiniz bir LED ışıldak!

Gardırop alırken nelere dikkat edilmeli, anlattık. İhtiyacınıza ve tarzınıza uygun gardırop modelleri için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın!