Gardırop Nasıl Düzenlenir? Gardırop Temizliği Nasıl Yapılır?

Gardırop Nasıl Temizlenir

Evinizin görünen kısımları kadar direkt olarak görülmeyen noktalarının da temizliği ve düzeni sizin için önemli, biliyoruz. Tam da bu nedenle gardırobunuz düzensiz olduğunda rahatsız olduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Peki; gardırop nasıl temizlenir, nasıl düzenlenir ve gardırop düzenlemek için hangi ürünlerden yardım alabilirsiniz? İşte, temiz ve düzenli bir dolap için yararlanabileceğiniz püf noktaları:

Gardırop Temizliği Nasıl Olmalı?

Dolaplarınızı düzenlemeden önce güzel bir temizlik şart! Gardırop temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları paylaşmadan önce bu temizliği daha pratik bir şekilde yapabilmek için mevsim değişikliklerini değerlendirebileceğinizi belirtelim. Mevsimlik giysileri çıkarıp mevsimi olmayan giysileri kaldırırken dolabınızı boşaltacağınız için bu durum, temizlik için mükemmel bir olanak sağlar! Bu arada dilerseniz “Yazlık-Kışlık Giysiler Nasıl Kaldırılır, Saklanır?” başlıklı yazımızdan da bu aşamada yardım alabilirsiniz.

  • Gardırop içi temizliğine, tüm giysilerinizi ve varsa ev tekstil ürünlerini dolaptan çıkarmakla başlayın. Bu sayede dolaptaki tozların giysilerinize geçişini minimuma indirebilir ya da giysilerinizin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.
  • Bütün giysileri dolaptan çıkardıktan sonra elbise dolabı temizliğine üst raflardan altlara doğru olacak şekilde başlayabilirsiniz. Temizliği üstten alta yapmak, tozların yerinin değişmesi nedeniyle alt rafların yeniden tozlanmasını engeller.
  • Gelelim merak edilen soruya: Dolap içi neyle silinir? Hem mobilyaya hem de giysilere zarar vermemek için kimyasal temizlik ürünleri ile gardırop temizliği yapmaktan kaçınmanızı öneririz. İçerisine az miktarda Arap sabunu koyarak hazırladığınız temizlik suyu ya da beyaz sabun ile yıkadığınız bir temizlik bezi bu konuda size yardımcı olabilir. Bu arada temizlik bezi olarak da mobilyaya zarar vermeyecek mikrofiber bezlerden yararlanabilirsiniz.
  • Temizlik bezinin çok ıslak olmamasına dikkat etmelisiniz. Hafif nemli bir bezle silme işlemini yapabilirsiniz. Dolabın tavanı, rafları iç yan duvarları, tabanı, hatta askılık bölümleri… Her yeri iyice sildiğinizden emin olmalısınız.
  • Silme işleminin ardından kuru ve temiz bir bezle dolap içinde ıslaklık kalmayacak şekilde kurulama işlemini yapmalısınız. Bu sayede küf, kötü koku gibi mobilyanıza ya da giysilerinize zarar verebilecek şeylerin önüne geçebilirsiniz.
  • Elbise dolabının iç temizliğini bitirdikten sonra dış temizliğini de üstten alta doğru aynı şekilde yapabilirsiniz.

Şimdi, gardırop düzeni için kolları sıvama vakti geldi!

Gardırop Nasıl Temizlenir

Gardırop Düzenleme Nasıl Yapılır?

Gardırobun düzeni kadar temizliği de önemli! Sizin de böyle düşündüğünüzü biliyoruz. O halde şimdi, gardırop düzenleme tüyolarını sıralayalım!

  • Öncelikle küçük bir giysi detoksu ile başlamanızı öneriyoruz. Artık giymediğiniz giysileri ihtiyaç sahiplerine verebilir, mobil uygulamalar üzerinden satabilir ya da giyilemeyecek durumda olanları giysi geri dönüşüm konteynerlarına atabilirsiniz. Gardırop düzenlemeden önce yapacağınız bu uygulama hem dolabınızın daha kolay düzenlemesine hem de yer tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.
  • Ardından pantolon, tişört, gömlek gibi farklı kategorileri ayırabilir ve sık giydiğiniz ürünleri kolay ulaşılabilir bir noktaya koyabilirsiniz. Bu sayede dolabınızın kolaylıkla dağılmasını da engellemiş olabilirsiniz.
  • Hangi kıyafetlerinizi katlamak, hangilerini asmak istediğiniz hem size hem de dolabın hacmine göre belirlenebilir. Gardıroplarda ek depolama alanları oluşturmak ve düzenli bir gardıroba ulaşmak için düzenleyici ürünlerden yardım alabilirsiniz.
  • Askılar, düzenleme kutuları, gözlü raflar, vakumlu poşetler… Yararlanabileceğiniz dolap düzenleme aparatları o kadar fazla ki… Şimdi, “Kıyafet dolabı nasıl yerleştirilir?” sorusuna dolap içi düzenleyiciler doğrultusunda cevap verelim.

Gardırop Düzenleme

Düzen, Yer Tasarrufu, Pratiklik Onlardan Sorulur: Dolap İçi Düzenleyiciler

Şimdi, hakkını vermek için pratik dolap düzenleme fikirlerini hayata geçirme zamanı! Dolap içi düzenleyiciler işinizi çok kolaylaştıracak. Peki, gardırop düzeni oluşturmak için ihtiyacınız olan ürünler neler?

  • Askılar (elbise, şal-kravat askısı)
  • Çekmece düzenleme kutusu
  • Kumaş kutu ya da karton kutu
  • Elbise kılıfı
  • Vakumlu torba
  • 5 gözlü bez raf
  • Ayakkabı kutusu

Öncelikle askıya asmak istediğiniz giysilere karar verin ve askıya taktıktan sonra dolabınıza yerleştirin. Eğer önemli kıyafetleriniz varsa (takım elbise, abiye gibi) elbise kılıflarına geçirip gardıroba yerleştirmeniz daha doğru olacaktır.

Şal, kravat gibi aksesuarların daha düzenli bir şekilde dolapta yer alması için üretilen özel askılardan yardım alabilirsiniz.

Çekmecelerde yer vereceğiniz çorap ya da iç çamaşırlarının düzenlenmesi için ise bölmeli çekmece düzenleme kutuları olmazsa olmaz!

Özellikle “Kıyafetlerim dolaba sığmıyor.” diyorsanız ve yastık, yorgan ya da mevsimi olmayan giysilerinize de gardıropta yer verecekseniz vakumlu poşetler sayesinde yerden tasarruf edebilirsiniz. Dolap içinde düzeni sağlamak için ise vakumladığınız ürünleri bez ya da karton saklama kutularına yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu saklama kutularını; şapka, spor kıyafetleri gibi giyeceklere özel alan oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

Eğer gardırobunuz ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda küçük geliyorsa 5 gözlü bez raflar sayesinde kendinize ekstra alan yaratabilirsiniz. Bu arada ayakkabılarınıza da gardıropta yer vermeyi düşünüyorsanız hijyen açısından ayakkabı kutusunun olmazsa olmaz olduğunu unutmamalısınız!

Gardırop Düzenleme Tüyoları

Düzenli bir gardırop için ihtiyacınız olan dolap içi düzenleyiciler Koçtaş’ta sizi bekliyor!