Genç Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genç odası dekorasyonu

Eğer çocuğunuzun arkadaşlarıyla daha fazla zaman geçirmekten hoşlandığını fark ediyorsanız ve oyuncakların yerini hobiler aldıysa artık onun genç odasına terfi etme vakti vakti çoktan gelmiş demektir! Yaz tatili dönemi ya da ara tatiller ise çocuğunuzun odasını yenilemek için mükemmel dönemler! Bu dönemleri değerlendirmekte fayda var!

Çocuğunuz için her zaman en iyisini istediğinizin farkındayız. O nedenle şimdi, çocuğunuzun keyifle zaman geçirebileceği ve onun özel alanı olacak genç odası dekorasyonu nasıl yapılır, anlatalım.

Çocuğunuzun Fikri Belki de En Önemli Nokta

Kendi evinizi düşünün… Sizin zevkinize göre dekore edilmiş bir ev mi, yoksa hiç sizi yansıtmayan bir ev mi tercih ederdiniz? Tercihiniz elbette ki sizi yansıtan ev dekorasyonundan yana olacaktır. İşte, çocuğunuz da bunu istiyor! Çocuğunuz, onu yansıtan bir alanda kendini daha iyi hissedebilir ve özgüveni bu durumdan olumlu bir şekilde etkilenebilir. Bu nedenle “Genç odası nasıl olmalı?” sorusunun en önemli cevabı, kesinlikle çocuğunuzun zevki doğrultusunda dekore edilmiş bir alanda saklı.

Genç odası

Amacınız Çok Amaçlı Bir Alan Yaratmak Olsun

Ergenlik dönemine girmiş bir çocuğunuz varsa onun çokça yalnız kalmak istediğini fark etmişsinizdir. Çocuğunuzun kendi başına kalacağı yer ise hiç kuşkusuz ki odası olacak! Yani çocuğunuz odasını sadece yatak odası olarak kullanmayacak. Bu nedenle çok amaçlı bir alan oluşturmak, ilgi alanları doğrultusunda bir oda yaratmak bir diğer deyişle odayı kişiselleştirmek kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir öneri. Örneğin çocuğunuz kitap okumayı seviyorsa ona rahat bir kanepe ya da berjer ile bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz. Eğer çocuğunuz bir müzik aleti çalıyorsa bu enstrümana odada yer verebilirsiniz. Buna ek olarak ders çalışma alanı oluşturmak da mühim.

Odanın Büyüklüğüne Uygun Çözümler Üretin

Salon, çocuk odası, mutfak, hatta banyo… Hangi alanın dekorasyonunu yaparsanız yapın alanın genişliği, dekorasyon konusunda en etkili unsurlardan biri. Eğer küçük odalar için genç odası dekorasyon fikirlerini inceleyip bu doğrultuda bir öneri arıyorsanız hemen size yardımcı olalım: Çok amaçlı genç odası takımları size bu yardımcı olabilir. Örneğin ranza görünümlü, üzerinde yatak, altında çalışma masası ya da gardırop bulunan mobilyalar, yerden tasarruf etmenizi sağlayabilir. Diyelim ki dar alanlar için genç odası takımlarını incelediniz. Evinize ve çocuğunuzun zevkine uygun bir seçeneği tercih ettiniz, fakat yine de ek depolama alanına ihtiyacınız var. Bu gibi durumlarda da dekoratif rafları tercih ederek tasarruflu bir şekilde ek depolama alanına ulaşabilirsiniz. Alacağınız kitaplık dışında eğer genç odası dekorasyonuna dikkat çekici kitaplık fikirleri ile hareket katmak ve yerden tasarruf etmek isterseniz “Kendin Yap Kitaplık Fikirleri” yazımızdaki dekorasyon önerilerimize göz atmanızda fayda var. Hatta aşağıdaki “Uçan Kitaplık” videomuz da bir başka genç odası dekorasyonu kendin yap fikriyle bu konuda size yardımcı olabilir.

https://youtu.be/sWzXGJXbQ9k

 

Uykusunun Verimli Olacağı Bir Oda Yerleşimi Belirleyin

Evet, odanın yerleşimini, alan doğrultusunda yapacaksınız. Fakat bu aşamada çocuğunuzun uykuya olan ihtiyacını da unutmamalısınız. Yatak odasını doğru bir şekilde yerleştirmenin, çocuğunuzun uyku kalitesindeki etkisi büyük. Eğer genç odası yerleştirme modelleri hakkında fikir almak istiyorsanız “Güzel Bir Uyku İçin 5 Yatak Odası Dekorasyon Önerisi” yazımızı okuyabilirsiniz. Buna artı olarak sağlıklı bir uyku için odadaki ışık oranının da çok önemli olduğunu unutmamalı ve perde seçiminde az ışık alan ürünleri tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Genç odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Dersler Aksamasın: Çalışma Alanı Dekorasyonuna Dikkat!

Genç odası dekorasyonu fikirleri” dediğimizde aklınıza farklı farklı uygulamalar gelebilir; ama nasıl bir oda düşünürseniz düşünün, bu alanda kesinlikle çalışma masalarına yer olduğuna eminiz! Genç odalarının olmazsa olmazı olan çalışma alanları elbette çok önemli, ama burayı nasıl düzenlediğiniz ve nasıl aydınlattığınız da bir o kadar çok önemli.

  • Kalabalık çoğu zaman dağınık görünümlü bir alan oluşturuyor. Bu nedenle çalışma alanının olabildiğince sade bir şekilde dekore edildiğine emin olmalısınız.
  • Çalışma masasının çocuğunuzun ihtiyacını karşılayacak büyüklükte olması, verimli bir çalışma alanı için olmazsa olmaz.
  • Oturulduğunda göğüs kafesi ve bel arasında kalan çalışma masası idealdir. Çalışma masasına konforlu ve doğru bir şekilde oturabilmek yani göğüs kafesi ve bel aralığını yakalabilmek için ise ayarlanabilir sandalyelerden yardım alabilirsiniz.

Bu doğrultuda “Verimli Bir Çalışma Alanı Oluşturmak İçin 4 İpucu” yazımızdaki önerilerden yararlanarak çocuğunuzun ders çalışabilmesi için güzel bir alan yaratabilirsiniz. Bu arada çalışma masası aydınlatmasının olmazsa olmazı olan masa lambalarının işlevsel yanlarına artı olarak, dekorasyona da katkıları olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Genç odası çalışma masası

Renkli Alanlar, Bol Bol Dekoratif Ürünler!

Onlar genç! Kendilerine ait bu alanda rengârenk bir dekorasyon uygulamayı istemek hakları! Birbirinden güzel duvar kâğıtları seçenekleri ya da renkli duvar boyaları ile bu renkli alanı oluşturmak için önemli bir adım atabilirsiniz. Hatta dilerseniz, son yılın trendlerinden biri olan geometrik desenli duvar boyama uygulamasını genç odasında hayata geçirebilirsiniz. Bu trendin de çocuğunuzun odasına çok yakışacağına eminiz!

https://youtu.be/a4iSmKe5RmA

Mobilya seçiminde de renkli mobilyalar tercih edilebilir! Rengârenk genç odası modellerini bulmakta hiç zorlanmayacaksınız! Genç kız ve erkek odalarında tercih edilebilecek renkler, çocuğunuzun zevkine göre değişiklik gösterse de oda küçükse açık renkli alternatifleri değerlendirmekte fayda var. Örneğin beyaz genç odası dekorasyonu, alanı daha geniş gösterebilme gücüne sahip. Tabii bu, odanın her noktasında beyaz kullanmalısınız anlamına gelmiyor. Beyaz renkten yardım alabilir ve farklı renklerle alanı hareketli kılabilirsiniz. Ne de olsa beyazın yakışmadığı renk yok! Bu arada, odada yer vereceğiniz renkler konusunda kararsızlık yaşıyorsanız “Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri: Odalara ve Trendlere Göre Renk Kullanımı Rehberi” yazımızdan yararlanabileceğinizi hatırlatalım!

Alana Hareket Katacak Genç Odası Dekorasyon Ürünleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Odayı hareketli kılmak için sadece kullandığınız renkler yeterli değil! Dekoratif objeler bu konuda size fazlasıyla yardımcı olabilir. Tablolar, çerçeveler, dekoratif aynalar, biblolar, mumluklar… Çocuğunuzun zevkine ve oda dekorasyonuna uygun ürünler tercih edebilirsiniz. Dilerseniz aşağıdaki videolarımız, genç odasını güzelleştirme konusunda size yardımcı olabilir.

https://youtu.be/ZFDvUiC1ru8
https://youtu.be/ji_YG68ZFZU

Bu tatil döneminde çocuğunuzu yeni odasıyla buluşturmak #güzelfikir! Çocuğunuzun keyifle zaman geçirmesini sağlayacak bir genç odası dizaynı için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!