Gözler Onların Üzerinde: LED Filament Ampuller

LED Filament Ampuller

Artık pek çoğumuzun ampullerden beklentisi sadece aydınlatma ihtiyacına cevap vermelerinden çok daha fazlası! Yoksa siz de alacağınız ampulden enerji tasarrufu konusunda başarılı olmasını ve bunun yanında ev dekorasyonuna katkı sağlamasını isteyenlerden misiniz? O halde hem şık hem de bütçe dostu olan ve son yıllarda dikkat çeken LED filament ampuller ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir. Şimdi, LED filament ampulleri yakından tanıyalım.

LED Filament Ampul Nedir?

İsminden de anlaşıldığı gibi bu ampuller LED teknolojisi ile üretiliyor. Tasarruf sağlama özellikleriyle bilinen mikro LED’lerin çizgisel filament şekline getirilmesiyle oluşan bir ampul çeşidi olan LED filament ampullerin en dikkat çeken yönlerinden biri ise tasarımları! Tercih edildiği alanda nostaljik, dikkat çekici ve şık bir görünüm sağlayan filament ampuller son yılların gözdelerinden.

LED Filament Ampulün Avantajları Nelerdir?

  • Daha az enerji tüketimi LED filament ampullerin en büyük avantajlarından biri. Bunu daha net anlayabilmek için aydınlatma gücünü belirten lümen değerine ve tüketilen enerji miktarına bakmak yeterli. Örneğin 1600 lümen ışık miktarını üretebilmek için akkor ampuller 100 W, LED ampuller ise 18-23 W enerji harcıyor. 45W’lık akkor ampullerin gücüne ise 4W gücündeki bir LED filament ampul ulaşabiliyor.
  • Ampul değiştirmenin zahmetinden kurtulmak istiyorsanız da çare LED filament aydınlatıcılar! Akkor ampullerin yaklaşık 1 yıl olan ömrüne karşılık LED ampuller 10 yıla kadar kullanım sağlayabiliyor. LED filament ampul özellikleri arasında yer alan bu uzun ömürlülük, bu aydınlatma ürünlerinin fiyat olarak da oldukça tasarruflu olabileceğini vurguluyor.
  • Uzun ömürlü, enerji tasarruflu… Filament ampullerin artıları sadece bunlar değil. Filament ampuller tasarımları sayesinde de ev dekorasyonuna katkı sağlıyor. Geniş model yelpazesine sahip olan LED filament ampuller sayesinde avize, sarkıt, aplik gibi aydınlatma ürünlerinin şıklığını katlamanız işten bile değil!

LED Filament Ampul Özellikleri

LED Filament Ampul Nasıl Seçilir?

Ampul seçiminde doğru tercih yapmak, alanın ideal düzeyde aydınlatılmasının yanı sıra enerji tasarrufuna da katkı sağlayabilir. Peki, LED filament ampul seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Tasarım

Bahsettiğimiz gibi bu ampulleri diğer ampul seçeneklerinden farklı kılan ve en dikkat çeken yönlerinden biri hiç kuşkusuz tasarımları! Klasik, küre, mum, damla, hatta yıldız… LED filament ampul modelleri o kadar geniş ki… Dolayısıyla ampul seçiminde öncelikle ev dekorasyonunuza uygun bir model belirleyerek doğru seçim için ilk adımı atabilirsiniz.

  • Lümen Gücü

Hangi odanız için ampul alacaksınız ve bu alanın ne kadar aydınlatılmaya ihtiyacı var? Watt, tüketilen enerji miktarını; lümen ise aydınlatma gücünü belirtiyor. Bu nedenle alanın aydınlatma ihtiyacını lümen değerine bakarak belirlemelisiniz. Örneğin 75 W değerinde kullandığınız akkor ampulün aydınlatma değeri karşılığı LED filament ampullerde 1055 lümendir. Dilerseniz bu konuda en doğru kararı verebilmek için satış danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

  • Renk Sıcaklığı

Alanda beyaz mı, yoksa sarı bir aydınlatma mı istiyorsunuz? Renk sıcaklığı doğrultusunda seçim yapabilmek için ampullerin Kelvin değerini inceleyebilirsiniz. Kelvin değeri yükseldikçe sarı tonlar azalır, beyaz tonlar artar. Örneğin 2700K sarı tonların baskın olduğu bir değerken 4100K beyaz rengin baskın olduğu bir değerdir.

  • Enerji Sınıfı

Hem aile bütçesini hem de doğayı korumak için tasarruf önemli! Hiç merak etmeyin; LED filament ampuller tasarruf konusunda oldukça başarılı. Tasarruf oranını artırmak için yapmanız gereken ise oldukça basit: Almak istediğiniz ampulün dâhil olduğu enerji sınıfını incelemelisiniz. A++ ya da A+ gibi yüksek enerji sınıfları, az enerji tüketir ve bu da daha düşük meblağda elektrik faturaları anlamına gelir.

LED Filament Ampul Nasıl Seçilir

Aydınlatma ihtiyacınızı en şık ve tasarruflu şekilde karşılayacak olan LED filament ampul modelleri Koçtaş’ta! Göz atmayı unutmayın.