Güzel Ev Hareketi Başladı! Merdiven Raf Nasıl Yapılır?

El yapımı kütüphane.

“Evinizi güzelleştirmeniz için bir güzel fikir yeter!” dedik, güzel ev hareketini başlattık. Peki, kullanmadığınız ahşap merdivenden hoş bir raf yaparak evinizi güzelleştirmeye ne dersiniz? Yapmanız gerekenler oldukça basit: Sizinle paylaştığımız adımları izleyerek ihtiyacınız olmayan merdiveni değerlendirebilir ve evinizi güzelleştirebilirsiniz!

İhtiyacınız Olanlar

  1. Merdiven
  2. Merdiveninize uygun farklı boyutlarda ahşap raflar
  3. Ahşap vidası ve dübel
  4. Akülü vidalama
  5. Süslemek için tealight mum ve saksı

evinize ev yapimi cozumler

Haydi, şimdi, evinizi güzelleştirecek merdiven rafa nasıl kavuşacağınızı anlatalım!1.

1. Öncelikle Hazırlık Yapın

Merdiven raf, evinizin havasını anında değiştirecek olan dekoratif ve kullanışlı bir ürün. Merdiven rafın yapılış aşaması oldukça kolay, bundan emin olabilirsiniz. Fakat kolları sıvamadan önce ihtiyacınız olan tüm malzemelere sahip olduğunuza emin olmalısınız.

Ahşap merdivenin üzerine yerleştireceğiniz rafları farklı boyutlarda seçerek merdivenin tasarımı ile uyum sağlayabilecek bir merdiven raf yapabilirsiniz. Bu arada ihtiyacınız olan rafları Koçtaş’tan ya da bir marangozdan edinebilirsiniz.

Merdivenden kitaplık yapmak.

2. Şimdi Merdiven Rafı Yapma Vakti

Merdiven rafı, ister kitaplık ister kişisel eşyalarınızı koyabileceğiniz bir alan olarak kullanabilirsiniz.

İlk olarak merdiveninizi açık konuma getirmelisiniz. Ardından farklı boyuttaki rafları; en küçüğü en üst basamağa, en büyüğü en alt basamağa gelecek şekilde, yani üstten başlayarak kısadan uzuna doğru yerleştirmelisiniz. Rafları, merdiven basamaklarına ortalı bir şekilde yerleştirdiğinize emin olmalısınız. Dilerseniz bir metre yardımıyla merdivene yerleştirdiğiniz rafların sağ ve sol kısmını ölçerek ortalayıp ortalamadığınızı anlayabilirsiniz.

Ortalanmış bir şekilde yerleştirdiğiniz rafları, merdiven basamaklarına akülü vidalama aleti ile sabitlemelisiniz.

Bu rafı dilerseniz zemine yerleştirebilir, dilerseniz de duvara monte edebilirsiniz. Eğer rafı duvara monte etmek isterseniz merdivenin ayaklarının boyutuna uygun bir rafı, merdivene vida ile sabitlemelisiniz. Ardından merdiven rafını sabitleyicilerle duvara tutturabilirsiniz.

Merdiven raf nasıl yapılır?

3. Son Dokunuşları Yapma Zamanı

Evinizi güzelleştirecek rafınız hazır! Şimdi, rafınızın üzerine yerleştirmek istediğiniz kitaplarınızı, dergilerinizi, çerçevelerinizi, saksı içerisindeki küçük bitkilerinizi ve tealight mumlarınızı yerleştirebilirsiniz.

Merdiven kitaplık nasıl yapılır?

İşte, evinizde küçük bir hareketle büyük bir değişim yapmak bu kadar kolay!

Güzel fikirler için güzel çözümler Koçtaş’ta sizi bekliyor.