Hep Gözde: Siyah-Beyaz Ev Dekorasyonu İçin İpuçları

Siyah beyazevdekorasyonuileilgilibilinmesigerekenler

En sıradan renkler sıralamasında zirvede yer alsalar da en dikkat çekici renkler de kesinlikle onlar! Elbette siyah ve beyazdan bahsediyoruz. Giyimde bolca kombinlenen bu iki renk, ev dekorasyonunda da sık sık bir araya getirilen seçeneklerden. Fakat 2019 ev dekorasyonu trendlerinde, özellikle banyo dekorasyonunda siyahın ön planda olması, evdeki diğer alanları da etkileyecek gibi görünüyor. Bu nedenle aslında hep gözde olan, ama bu yıl daha çok ön plana çıkacak olan siyah beyaz ev dekorasyonu hakkında detayları paylaşmanın tam sırası! Haydi; o halde “Siyah beyaz ev dekorasyonu nasıl yapılır?” ve “Siyah beyaz ev kombinlerinde nelere dikkat edilmeli?” gibi soruların yanıtlarını paylaşalım.

Sadece Siyah ve Beyaz Kullanmalısınız Diye Bir Kural Yok

Siyah beyaz salon dekorasyonu, yatak odası dekorasyonu ya da oturma odası dekorasyonu… Bu renkleri evinizin her odasında uygulayabileceğinizden kuşkunuz olmasın! Fakat konu “siyah beyaz dekorasyon” olunca başka renk kullanılamayacak gibi bir algı oluşabilir ve bu, evinizi dekore ederken kendinizi sınırlanmış gibi hissetmenize neden olabilir. Oysa kontrast oluşturmak ve dikkat çekici bir ev dekorasyonu yapmak için ideal renkler olan siyah ve beyaz pek çok renk ile şık bir şekilde bir araya getirilebilir.

Siyah-beyaz salon dekorasyonu

Peki, evinizi daha hareketli ve renkli kılmak için yardım alabileceğiniz renkler hangileridir? Siyah beyaz kırmızı ev dekorasyonu oldukça popüler olsa da sarı, mor, pembe, altın ve gümüş gibi renkler de alana hareket katmak için kullanabileceğiniz diğer seçenekler. Örneğin siyah beyaz mobilyalar ile döşediğiniz evinize gümüş rengi aydınlatma ürünleri alabilir ya da bu renkte dekoratif ürünleri tercih edebilirsiniz. Yani yoğunluğu siyah ve beyaz üzerine kursanız da farklı renklerden yardım almaktan çekinmeyin!

Mobilyalarınız Kadar Duvarlarınız da Önemli

Elbette bu renklerle evinizi dekore ederken seçtiğiniz mobilyalar oldukça önemli. Fakat duvarlarınızın yarattığı etki de en az mobilyalarınız kadar değerli. Peki, duvar dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken noktalar neler?

Eğer mobilyalarınız beyazsa duvarınızı siyaha boyamayı düşünebilir ya da siyah beyaz duvar kâğıtlarını tercih edebilirsiniz. Fakat alanınız küçükse bu durumda duvarlarda siyah tercih etmek, alanın daha dar olduğu izleniminin oluşmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda da duvarları siyaha boyayabilir ve beyaz renk ağırlıklı tablolar ya da aynalar ile duvarları süsleyebilirsiniz. Beyaz tablolar; duvarların siyah olması nedeniyle oluşabilecek sıkıcı algıyı kırabilir, aynalar ise alanı daha geniş gösterebilir. Eğer mobilyalarınız siyahsa duvarlarınızda beyaz rengi tercih edebilirsiniz. Beyaz rengin sıkıcı durabileceğini düşünüyorsanız duvarlarınızı taş desenli beyaz duvar kâğıtlarıyla süsleyebilir, siyah beyaz resim ve fotoğraflarla alanı hareketli kılabilirsiniz.

Siyah-beyaz duvar dekorasyonu

Bazı Noktalarda İki Rengi Buluşturmak #GüzelFikir

Mobilyalarınız sadece siyah ya da sadece beyaz olabilir, ama bu iki rengi farklı şekillerde kullanmak da siyah beyaz ev dekoru yaparken yararlanabileceğiniz bir ipucu. Mesela koltuklarınız beyazsa kol kısımlarını siyah yapabilirsiniz. Zeminlerde tek renk tercih etmek yerine her iki rengi de birleştiren geometrik desenli halı ve kilimleri tercih edebilirsiniz. Bu kullanımda sınırların dışına çıkmak serbest! Mesela salonda ya da oturma odasında kanepe ve berjerlerde birbirine yakışan iki rengi tercih etmek, son yıllarda hemen hemen her eve girmiş bir trend. Siz bu trendi, farklı mobilyalarda farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Örneğin yemek odasında siyah ahşap bir masa tercih ettiniz diyelim. Sandalyeleri beyaz ya da siyah tercih etmek yerine bazılarını siyah, bazılarını ise beyaz tercih edebilirsiniz.

Mutfaklarda ve Banyolarda da Siyah Beyaz Dekorasyon Gözde

Siyah ve beyazı buluşturan çift renk dolaplar uzun zamandır popülerliğinden hiçbir şey kaybetmedi ve kaybedecek gibi de gözükmüyor! Mutfak dolaplarınızı siyah ve beyaz renklerde tercih edebilir; siyah kilimler ve siyah beyaz mutfak aksesuarları ile alanı destekleyerek bu dekorasyonu muhteşem bir şekilde evinizle buluşturabilirsiniz. Ayrıca ankastre mutfak setleri de siyah beyaz dekorasyonu uygulamanız konusunda en büyük yardımcılarınızdan olabilir!

Siyah-beyaz mutfak dekorasyonu

“Banyoda siyah kullanılmaz.” demeyin; 2019 ev dekorasyonu trendleri, siyah rengin artık banyolarda da hüküm süreceğini söylüyor! Banyo dolaplarının yanı sıra, banyo aksesuarları, tekstil ürünleri ve elbette ki tercih ettiğiniz seramikler sayesinde alanı dikkat çekici bir şekilde dekore edebilirsiniz.

Siyah-beyaz banyo dekorasyonu

Evinizi siyah ve beyazın çarpıcı birlikteliği ile dekore etmek güzel fikir! Evinizin dekorasyonunu yaparken ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta! Ayrıca evinize şıklık katmak için Koçtaş Blog’dan dekorasyon önerilerine göz atmayı unutmayın!