İç Mimar Berna Yazdı! Tablo Yardımıyla Duvarlar Nasıl Yeni ve Farklı Bir Görünüme Kavuşur?

Tablo Duvar Dekorasyonu

Herkese yeni bir kendin yap projesinden merhaba. 

Ben iç mimar Berna. 

Koçtaş’la birlikte hazırladığımız projelerimize bir yenisi daha eklendi.

Evinizde mobilyalarınıza uyumsuz duvarlarınız veya perdeleriniz varsa kumaş değişikliği yapmak yerine, bu proje size yardımcı olabilir.

Daha önce gri renk paletine sahip evimde severek kullandığım 100cm x 140cm kanvas üzerine basılmış siyah-beyaz Londra tablom vardı. Yeni evimde kullandığım renkler daha çok krem ve toprak renkleri ağırlıklı olduğundan, sahip olduğum mobilyalar krem rengi duvarın önünde iyi durmadı. 

Tablo Duvar Dekorasyonu

Ne gri renklere dönmek istiyordum ne de severek kullandığım mobilyaları boyatmak veya onlardan vazgeçmek. Daha önce dekor olarak yaptığım bu projeyi bu sefer farklı renklere sahip mobilyaları birbirine uyumlu hale getirmek için kullandım. 

Bu projede kullandığım malzemeler:

  • Siyah-beyaz tablo (Siyah-beyaz olması önemli; üzerine başka renkler de uygulanacağı için duvarda karışık bir görüntü oluşmaması lazım.)
  • Mobilyanızın renginde duvar veya hobi boyası
  • Duvar renginizin boyası
  • Beyaz boya (ara geçişler için)
  • 3. renk olarak da duvar veya hobi boyası (3. rengin seçimi önemli; uyumsuz olan mobilya ve duvar renginizi uyumlu hale getirecek bir ton olmalı. Ben gri mobilyamı krem rengi duvara uydurmak için pudra kahverengini seçtim.)
  • Rulo ve kestirme boya fırçaları
  • Kâğıt bant
  • 50 cm’lik cetvel
  • Boya kabı
  • Hışır koruyucu örtü

Projeye başlamadan önce mobilyalarınızın yerleşimi hakkında son kararı vermiş olmanız önemli. Bu boyama işlemini mevcut mekânınızın odak noktasına yapmanızı öneririm. (Kısaca odak noktasından bahsetmek gerekirse odaya girdiğinizde karşınızda kalan duvarlar.) 

Daha sonra odak noktası olan duvarınızın önüne koyacağınız mobilya veya aksesuarınıza göre tablonuzu asın. Bu aşamada tablo yüksekliğini ayarlamak için tablonun merkezinin göz hizasında olduğundan emin olun. 

Tablonuzu ve duvarınızı istediğiniz geometrik şekle göre maskeme bantları ile bantlayın. Dilerseniz şekli oluşturmak için, duvarı kurşun kalem ve cetvelle de çizebilirsiniz. Bu yöntem maskeleme bandının bazen yol açtığı duvar soyulmalarının da önüne geçer. 

Duvar Dekorasyonu

En büyük geometrik şekil için duvarınızın rengini kullanın. Mobilyanızın bulunduğu kısma gelen geometrik şekilde ise mobilya renginize yakın olan rengi kullanın. Kalan 3. geometrik şekle de seçtiğiniz 3. rengi kullanın. 

Tablonun daha belirgin gözükmesi için de tablonun boyanmamış kısımlarına gelen duvarları beyaz boya ile boyayın. 

İşteee, 1 günde evinizi daha uyumlu hala getirmenin yolu!☺

Dilerseniz duvar dekorasyonu videomu aşağıdaki link’ten izleyebilirsiniz.