Kampa Gitmek Güzel Fikir: 5 Adımda Kampa Hazırlanmak

KampaGitmekGüzelFikir:AdımdaKampaHazırlanmak

Elimizden düşüremediğimiz teknolojik cihazları bırakmak, korna sesleri ve kalabalıkla vedalaşıp doğa ile buluşmak… Mükemmel bir fikir gibi görünüyor, değil mi? İşte, kamp kültürünün son yıllarda oldukça popüler olmaya başlamasının nedeni tam olarak bu! Üstelik kamp yapanların sayısı, koronavirüs sonrasında izole şekilde minik bir kaçamak yapma imkânı sebebiyle daha da arttı! Peki, doğada yaşamı eğlenceli bir şekilde deneyimlemeye imkân veren bu aktiviteyi yapmak için gerekli olan kamp malzemeleri nelerdir? Şimdi, kamp çantanızda olması gereken kamp malzeme listesini ve kampta olmazsa olmazları 5 adımda paylaşıp kampa hazırlanmanıza yardımcı olacağız!

1. Konaklama

Kamp denince akla gelenler arasında ilk sırada hiç kuşkusuz ki çadır bulunuyor. Kamp çadırı seçerken çadırda konaklayacak kişi sayısına uygun; yağmur, rüzgar gibi hava koşullarında sizi zor durumda bırakmayacak, kolay kurulabilecek ve hafif ürünleri tercih etmelisiniz.

Kamp alanına çadırınızı kurdunuz, doğada vakit geçirdiniz ve şimdi yatma vakti…

Konaklama için ihtiyacınız olan ürünlerden ilki mat. Peki mat ne işe yarar? Uyku tulumunun altına yerleştireceğiniz mat, size daha konforlu bir konaklama sunmanın yanında zeminden gelen soğuğun da etkisini azaltır. Matınızın üzerinde, uyku tulumunun içerisinde geceyi geçirebilirsiniz. Bu arada aklınızda “Ben yaz mevsiminde kamp yapacağım, uyku tulumu gerekli mi?” gibi bir soru varsa uyku tulumunu kesinlikle yanınıza almanızı öneriyoruz. Kamp yapacağınız yer, özellikle geceleri sandığınızdan çok daha soğuk olabilir.

Eğer konaklamada konforunuza önem veriyorsanız ve yerde yatmak istemiyorsanız şişme yatak da tercih edebilirsiniz. Bir ayak pompası yardımıyla şişme yatağınızı şişirebilirsiniz. Bu arada geceleri etrafı daha iyi görebilmek için bir ışıldak ya da fener kesinlikle ihtiyaç duyacağınız ürünler arasında yer alıyor.

Çadır, uyku tulumu, mat… Elbette kampa hazırlık aşamasında kamp için gerekli malzemeleri seçmek kolay değil. Kamp yapmak için gerekli malzemeleri satın alırken dikkat etmeniz gereken pek çok nokta bulunuyor. Dilerseniz “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızdan yardım alarak ihtiyacınıza uygun kamp ekipmanını seçebilirsiniz.

Bu arada kamp yapacağınız yer de oldukça önemli. Eğer daha önce kamp yaptıysanız bu konuda zaten deneyim sahibisinizdir. Fakat ilk kez kamp yapacaksanız yaşadığınız yere yakın, elektrik ve suya ulaşma imkânı sunan, sivrisineklerden mümkün olduğunca korunabilmek için su birikintisinden uzak bir yerde kamp yapmanızı ve hava durumunu da göz önünde bulundurmanızı öneririz. İlk kez kamp kuracaklardansanız diğer tavsiyelerimize göz atmak için “İlk Kez Kampa Gideceklere Öneriler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Kamp ve konaklama.

2. Yeme-İçme

Kamp yapacaksınız ve bu da yemeğinizi de doğa şartlarında yapacağınız anlamına geliyor. O halde şimdi, yemek yaparken kullanabileceğiniz kamp mutfak malzemelerini paylaşalım…

Kampta ateş yakabilmek ve yemek yapabilmek için öncelikle bir çakmağa ya da kibrite ihtiyacınız var. Ayrıca dilerseniz bu konuda size pratiklik sunacak olan kamp ocaklarından da yararlanabilirsiniz. Yiyeceklerinizi kesebilmek için ise küçük bir çakı yeterli olacaktır. Yemeği yapabilmek için küçük bir tencere ya da ızgaradan yardım alabilirsiniz.

Yemeğinizi yiyebilmek için elbette tabak-çatal gibi ürünlere ihtiyaç duyacaksınız. Düzenli bir şekilde kamp çantanızda taşıyabileceğiniz, ihtiyacınızı karşılayacak bir piknik sepeti kampta sizi zor durumda bırakmayacaktır. Buna artı olarak sıcak ya da soğuk içeceklerinizi saklayabileceğiniz bir termos ve kamp için getirdiğiniz yiyecek ve içecekleri koruyacak buz kovası da kamp ürünleri içerisinde olmazsa olmaz.

Kamp yaparken yeme-içme.

3. Konfor

Elbette kamp yaptığınız tüm süre boyunca çadırınızda kalmayacaksınız. Çadırın dışına çıkıp bol oksijeni ciğerlerinize çekecek, belki de muhteşem manzaranın tadını çıkaracaksınız. Bunun için bir kamp sandalyesine, yemeğinizi rahat bir şekilde yiyebilmek için de katlanabilir bir kamp masasına ihtiyacınız olacak. Hatta keyif katsayınızı daha çok artırmak isterseniz bir hamak da yanınıza alabileceğiniz kamp ürünleri arasında!

Tabii ki doğada keyif yaparken etraftaki sineklerin ve sonradan güneş yanıklarının sizi rahatsız etmemesi için sinek kovucu vücut losyonu ve güneş kremi, şapka, gözlük de kamp yaparken yanınızda bulundurmanız gerekenlerden.

Kamp ve konfor.

4. Hijyen

Hem kendiniz hem de kullanacağınız ürünlerin hijyenini sağlamak için yanınızda götürmeniz gereken temizlik listesini de es geçmemelisiniz. Sabun, havlu kâğıt, deterjan ve tuvalet kâğıdının yanı sıra yiyecek atıklarını atmak için çöp poşetini de unutmamalısınız.

Kamp Malzemeleri Nelerdir

5. Ne Olur Ne Olmaz

Doğa ile buluşmaya gidiyorsunuz ve emin olun ki doğa sürprizlerle dolu! İyi ya da kötü tüm sürprizlere hazırlıklı olmalısınız. Bu nedenle yağmur yağması durumunda sizi kurtarabilecek bir yağmurluk çantanızda olması gereken giyeceklerden biri. Bu arada “Kampa giderken ne giyilir?” sorusunun cevabını da merak ediyor olabilirsiniz; hemen yardımcı olalım! Kampa giderken olabildiğince rahat ve mümkünse eski giysilerinizi giymenizi tavsiye ederiz. Ne de olsa doğa bu; ne sürprizler sunacağı hiç belli olmaz!

Umarız kullanmak durumunda kalmazsınız ama ilk yardım çantası olmadan kamp yapmamanızı öneririz. Bu çanta acil durumlarda size çok yardımcı olabilir. Buna ek olarak küçük bir çakı seti, acil tamirat konularında işinize yarayabilir. Ayrıca şarjınızın bitme ihtimaline karşın taşınabilir şarj aletini de sırt çantanızda taşımanızı öneririz.

Kampa Giderken Ne Giyilir

Bizce de doğanın tadını kamp ile çıkarmak, karşı koyulamaz bir #güzelfikir!

Bu arada kampa giderken alınması gereken, ihtiyacınız olan kamp malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!