Hasret Kalmayın: Kış Aylarında Balkon Kullanımı İçin Öneriler

Kışın Balkon Kullanımı

İlkbahar ve yaz aylarının en keyifli kısımlarından biri hiç kuşkusuz açık havada vakit geçirebilmek! Kış mevsiminde evlerimizde daha çok zaman geçirdiğimiz ve pek çok insanın genellikle evlerinde sosyalleştikleri doğru. Peki, bu durum havadar ve keyifli bir alanda zaman geçirmenize engel mi? Eğer bir balkonunuz varsa değil! Nasıl mı? Anlatalım. İşte, kışın balkon kullanımı için ipuçları:

Açık Bir Balkonunuz Varsa Tenteden Yardım Alın

Yağmur, kar gibi doğa olayları açık balkonunuzda keyifli zaman geçirmenizi engelleyebilir. Açık balkonlara yağmur ya da kar suyu gelmesini engellemenin en uygun yollarından biri ise balkon tentesinden yardım almak. Balkonunuza tente monte ettirip sıralayacağımız diğer ipuçlarını hayata geçirerek kışın da vakit geçirebileceğiniz bir balkona sahip olabilirsiniz.

Kış Aylarında Balkon Kullanımı

Balkonunuzu Soğuk Havanın Gelmesini Engelleyecek Bitkilerle Süsleyin

Açık bir balkona sahipseniz kış aylarında burada zaman geçirmenin imkânsız olduğunu düşünebilirsiniz. Oysa balkonunuzun açık olan duvarlarına, uzun boylu ve yapraklı bitkiler konumlandırarak ya da yaprak çitlerden yardım alarak rüzgârın bir kısmını kesmeniz mümkün. Bu arada bu yöntemi kapalı balkonlar için de kullanabilir ve hem cam balkonlardan gelebilecek soğuk havayı bir ölçüde engelleyebilir hem de balkon dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz. 

Kışın Balkon

Isıtıcılardan Yardım Alın

Sadece açık balkonlar değil, kapalı balkonlar da kış aylarında soğuk olabilir. Alanda ideal sıcaklığı sağlayabilmek için ise ısıtıcılardan yardım alabilirsiniz. Eğer balkonunuzda radyatör yoksa bu alanda kullanabileceğiniz en ideal elektrikli ısıtma cihazlarından birinin infrared ısıtıcılar olduğunu söyleyelim.

Kapalı balkonları sıcak tutmak için yardım alabileceğiniz çözümlerden biri de elbette ısı yalıtımı uygulamaları. Dış ya da iç mantolama, pencere aralarını bantlama ve perde kullanımı gibi uygulamalar, dışarıdan gelebilecek soğuk havayı engelleyerek balkondaki havanın daha sıcak olmasını sağlayabilir.

Kışın Balkon Dekorasyonu

Zeminden Soğuk Gelmesini Engelleyecek Çözümler Üretin

Kış aylarında balkonda üşümemek için zeminlerde de bazı uygulamaları hayata geçirmek şart. Elbette ilk olarak akıllara halı ve kilimler geliyor. Bu ürünler tabii ki zeminden gelen soğuğu önemli ölçüde engelleyebilir. Fakat halı ve kilimlere ek olarak kolaylıkla monte edilebilen yer karolarını da değerlendirebilirsiniz. Yer karoları hem zeminden gelen soğuktan daha iyi korunmanıza hem de şık bir balkon dekorasyonuna imza atmanıza yardımcı olabilir.

Kış Balkonu

Tekstil Ürünlerinden Yararlanın

Tabii ki kış aylarını sıcak kılan tekstil ürünleri olmadan bir kış balkonu düzenlemek düşünülemez! Balkonunuzun dekorasyonuna uygun battaniyeleri mobilyalarınızın üzerine konumlandırarak mevsimin atmosferini yansıtabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda bu battaniyelere sarılarak ısınabilirsiniz! Kış balkonu dekorasyonu videomuzu izleyerek hem tekstil ürünlerini nasıl konumlandırabileceğinizi görebilir hem de kış balkonu için ihtiyacınız olan ilhama ulaşabilirsiniz!

Açık Balkonları Kapatmak İçin Çözümleri Değerlendirin

Tente, uzun boylu bitkiler, zeminde kilim ve halılara yer vermek… Evet, hepsi kış aylarında balkonunuzda vakit geçirmenize katkı sağlayabilir. Fakat kabul etmemiz gereken bir şey var: Bu çözümler kışın istediğiniz sıcak atmosferi sağlamak konusunda çok da başarılı olmayabilirler. Balkonunuzu dört mevsim konforlu bir şekilde kullanabilmek için ise balkonunuzu kapatmayı düşünebilirsiniz. Üstelik katlanabilir camlar sayesinde alanı kapatmak şık bir kış bahçesi oluşturabilmeniz konusunda da faydalı olabilir. Dilerseniz “Kışın Tadını Çıkarın: Kış Bahçesi Dekorasyonu ve Hobi Köşesi” yazımız sayesinde cam balkonlarınızı kış bahçesine çevirmek için ihtiyacınız olan ipuçlarına ulaşabilir ve aynı zamanda balkonunuzda keyifli zaman geçirmeyi mümkün kılabilirsiniz.

Kış balkonunuzu zevkiniz, ihtiyaçlarınız ve bütçeniz doğrultusunda dekore etmenizi sağlayacak balkon ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.