Kışı Evinize Davet Edin! Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı

Evinizi sevdiğinizi biliyoruz! Kışı güzel kılan da tam olarak bu; yaz aylarında pek zaman geçiremediğiniz evinizde bol bol keyif yapabilmek. Peki; işten, okuldan ya da küçük bir gezintiden geldikten sonra sizi sımsıcak bir atmosfere sahip evinizin karşılamasına ne dersiniz? Kulağa hoş geliyor, değil mi? O halde kış mevsiminin renkleri ve atmosferiyle uyumlu kış dekorasyonu nasıl yapılır, anlatmaya başlayalım! Soğuk havalarda içinizi ısıtacak kış dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız. 

Kış Öncesinde Evde Yapılması Gerekenler adlı yazımızı okuyarak kış gelmeden neler yapabileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Sizi İçtenliğiyle Sarmalayacak Kış Dekorasyonu Önerileri

Evde kış dekorasyonuna oturma odasından başlayabilirsiniz. Önerilerimiz sayesinde yoğun bir günden sonra aileniz ve sevdiklerinizle beraber keyifli hatıralar biriktirdiğiniz oturma odanız yeni ve canlı bir çehreye bürünebilir.

  • Yaz aylarında zemin dekorasyonunda genellikle hafif kilimler tercih edilir veya halı ya da kilimler tamamen kaldırılarak parkelerin görünmesine izin verilir. Ama şimdi mevsim kış ve halı olmazsa olmaz! Evinizi şık bir kış atmosferine bürüyebilmek için odanızın dekorasyon tarzına göre halı seçimini yapmanız, bütünlüğü sağlamanız açısından önemli bir detay. Modern ve Batı tarzında bir dekorasyon tercih ettiyseniz sade ve minimalist desenli halılar, oda dekorasyonunuzla uyumlu olacaktır. Oda dekorunuz klasik tarzdaysa yani geleneksel motiflere sahipse etnik desenli halıları ya da yapay kürk görünümlü puf kilimleri tercih edebilirsiniz. 
  • Kış demek yeni yıl demek! Oda duvarlarında kullanacağız figüratif çam ağacı dallarına benzer dekor objeleri, odanızın atmosferine sıcaklık katabilir. “Evdeki Malzemelerle Kendin Yap Yılbaşı Ağaçları” yazımız ve yılbaşı aydınlatma ürünleri sayesinde oldukça şık ve tasarruflu yeni yıl ağaçları yapabileceğinizi de hatırlatalım. 
  • Ahşap, doğası gereği insana huzur verir. Oturma odanızda ahşap motiflere yer vererek şık ve davetkar bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Ayrıca ahşabı, metal detaylarla buluşturarak daha dikkat çekici bir alan oluşturabilirsiniz. Dilerseniz “Şık ve Dikkat Çekici Trend: Bakır ve Metal Ürünler” yazımızdan yardım alarak metal objeleri en doğru şekilde nasıl konumlandırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Oturma odası kış dekorasyon fikirlerinde sımsıcak bir detaydan bahsedeceğiz: Atıştırmalık kutusu! Oturma odası sehpası üzerinde duran içi ikramlarla dolu bir atıştırmalık kutusu, misafirleriniz için mükemmel bir jest olurken oda dekorunuzda da sımsıcak bir ayrıntı oluşturur. 

Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı

Aksesuarlar ile Kış Dekorasyonunu Güçlendirin

Oturma odasında ilham veren ve sıcak bir atmosfer sağlayan aksesuarlar neler olabilir? Tabii ki minderler ve kırlentler. Ne kadar çok minder, o kadar sıcak bir ortam! Oturma takımlarınızda dekoratif bir şıklık yaratacak minder ve kırlentler, size renk uyumu konusunda kendi tarzınızı oluşturma fırsatı da verir. İster oturma takımlarınızla uyumlu renkler, ister onlarla kontrast renkler… Şimdi, zevkinizi yansıtma vakti!

Oturma odasında kış dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biri de renkli tasarım mumlar. Raf, sehpa ve TV ünitenizin çevresinde kullanacağınız dekoratif mumlar, oturma odanızın sıcak bir atmosfere kavuşmasını sağlayabilir. Ayrıca mum ve abajurlarınızın karşısındaki duvarlara asacağınız dekoratif daire aynalar, aydınlatmanın kuvvetini artırıp ışık kırılımları ve gölgeler yaratarak estetik bir görünüm sunabilir.

Yaşam alanlarımızın duvarlarını renkli kılan tablolara kış dekorasyonunda da yer var! Kış sahnelerinin ya da yansımalarının resmedildiği tablolar ya da doğayı evinize taşıyabilecek duvar panoları tam size göre!

Örgü detaylar, koltuk şalları ve tüylü halılar da kış dekorasyonunda kullanabileceğiniz ürünler. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var: Tüylü halı ve örgü detaylarının evinizin dekorasyonuna uygun olup olmadığına karar vermek. Örneğin kanepeleriniz minimalist tasarıma sahipse triko battaniyeler, evinize örgü battaniyelerden daha çok uyum sağlayabilir. Hatta kürk görünümlü kilimler yardımıyla bench yapmak #güzelfikir!

Oturma gruplarının tarzına ve kış atmosferine uyum sağlayabilecek kilimlerden pratik koltuk nasıl yapılır, cevabı videomuzda!

Kış Dekorasyonuna Baharı Getirin: Bitkiler

Oturma odasında yapacağınız bir kış köşesi, size bahar ve yazın güzel günlerini hatırlatırken canlı renkleri ve mis kokularıyla modunuzu da yükseltebilir. Örneğin siklamen, çuha çiçeği ve açelya kışın da çiçek açan bitkiler. Oturma odası dekorasyonunda bu çiçekleri kullanabilirsiniz.

Evinizi kışa hazırlarken kış atmosferine uygun bir bitki tercih etmek isterseniz kaktüsün iyi bir fikir olduğunu söyleyebiliriz. Kaktüsünüzü dekoratif saksılarla şık bir figüre dönüştürebilirsiniz. 

Kış Dekorasyonu Önerileri

İç Isıtan Oturma Odası Aydınlatma Fikirleri

Malum, kış aylarında gündüzler kısalıyor, geceler uzuyor. Durum böyle olunca enerjik bir yaşam alanı oluşturmak için aydınlatma çok daha önemli bir hale geliyor. Diğer bir deyişle kış ev dekorasyonu konusunda hem şık bir alan oluşturmak hem de tasarruflu bir şekilde aydınlatma ihtiyacını karşılamak oldukça önemli.

Ev dekorasyonunuz ile uyumlu olabilecek sıcak renklere ya da hasır, ahşap gibi detaylara sahip aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer ahşap tonlarının ve dokusunun ağırlıkta olduğu bir dekorasyonunuz varsa minimal çizgilere sahip metal ürünler de kışa uygun bir atmosfer oluşturmanız konusunda size yardımcı olabilir. Abajur, lambader, aplik gibi belirli bir alanı aydınlatma konusunda başarılı olan ürünler bunu yaparken ışığın gücünden yararlanmanızı sağlayarak kış aylarını daha enerjik geçirmenize de katkı sağlayabilir. Eğer bir aydınlatma ürünü almayı planlıyorsanız ihtiyaçlarınıza uygun, evinizde uyguladığınız dekorasyon stili ile uyum sağlayabilecek en doğru ürünü bulabilmek için “Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Evinizi daha geniş, ferah göstermek ve yaşanması muhtemel ev kazalarının önüne geçmek için aydınlatma oldukça önemli. Fakat kış aylarında, aydınlatma nedeniyle artan elektrik tüketimini de unutmamak gerek. Hiç endişelenmeyin; bu konuda da önerilerimiz var. “Damlaya Damlaya Göl Olur: Kış Aylarında Aydınlatmada Tasarruf Etmenin Yolları” ve “Tasarruflu ve Şık: LED Aydınlatmayı Evinizde Nasıl Kullanabilirsiniz?” yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Kış Dekorasyonu Fikirleri

Kış Mevsiminin Keyif Alanı: Kış Balkonu

Kışın havanın soğuk olması nedeniyle balkon, bahçe gibi alanlarda çok daha az vakit geçirdiğimiz doğru; fakat kış balkonu sayesinde bu alanları daha keyifli bir hale getirebilir ve daha çok zaman geçirebilirsiniz! Sıcacık bir enerji yayan kış balkonu hakkında merak ettiğiniz her şeye “Kışın Tadını Çıkarın: Kış Bahçesi Dekorasyonu ve Hobi Köşesi” yazımızdan ulaşabileceğinizi belirtelim. Ayrıca evleri farklı kılacak ve pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz kış bahçesi dekorasyon fikirlerini de videomuzda bulabilirsiniz.

Evinizi kış dekorasyonuyla şekillendirmek için ihtiyaç duyduğunuz dekorasyon ve ev gereçleri Koçtaş’ta!