Klasik Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Klasik banyolar

Banyonuzu yenilemenin zamanının geldiğini düşünüyor ve bu alanı her zamanın ruhuna uygun bir şekilde dekore etmek istiyorsanız klasik banyo tasarımları bu isteğinizi yerine getirebilir! Oryantal desenler, kıvrımlı formlar, çekici renkler ve ışıltılı objelerden bol bol yardım alan klasik banyo dekoru, alanı şık kılma konusunda oldukça başarılı.

Klasik dekorasyonu banyonuzda uygulayabilmeniz için öncelikle banyonuzda hangi klasik stili hayata geçireceğinize karar vermelisiniz. Şimdi, bu özel koleksiyonlar özelinde klasik banyo dekorasyonu nasıl yapılır anlatalım.

1. Görkemli Işıltılar

Banyo aydınlatmaları

  • Hem dünün hem de bugünün izlerini barındıran Görkemli Işıltılar; kahverengi, bej, açık gri gibi renkleri ışıltılı objelerle birleştirerek şık bir alan oluşturmanıza yardımcı oluyor.
  • Banyo dolabı modellerinde ışıltılı detaylara sahip, klasik tarzdaki ayaklı ürünler tercih edebilirsiniz. Üst modül olmadan stili daha sağlıklı bir şekilde uygulayabileceğiniz düşünüldüğünde yeterli depolama alanına sahip olamayacağınız aklınıza gelebilir. Ama hiç merak etmeyin; aynı stile sahip boy dolabı sayesinde ihtiyacınız olan depolama alanına ulaşabilirsiniz.
  • Banyo duvarlarında klasik desenlere sahip, dekorasyon stilinin renk paletine uygun seramikler tercih edebilirsiniz. Fakat her duvara oldukça hareketli seramikler uygulamak alanı sıkıcı kılabilir. Bu nedenle seramik uygulamasını belli alanlara (örneğin duşakabinin, lavabonun olduğu alana) yapabilir ya da duvarın alt yarısını seramik kaplayabilir ve üst yarısını suya karşı dayanıklı bir boya ile boyayabilirsiniz.
  • Aydınlatma konusunda ışıltılı ürünlerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca LED teknolojisi ile üretilmiş klasik tasarımlı ampullerden de yararlanıp aydınlatma ürünlerinin etkisini artırabilirsiniz.
  • Klasik banyo bataryasının da alana etkisi büyük. Roze altın, bakır ya da pirinç renklerindeki ürünler ise Görkemli Işıltılar’ın hakkını verebilecek cinsten.
  • Klasik banyo aksesuarlarında da bataryalarda olduğu gibi ışıltılı, metal görünümlü ürünleri tercih edebilirsiniz. Set üstü banyo aksesuarları modelleri arasında seçim yaparken, seçtiğiniz rengin bataryalarınızla uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Banyo aynası her dekorasyon stilinde önemli ama klasik tarzda banyolar için en dikkat çekici ürünlerden biri. Işıltılı çerçevelere sahip dekoratif aynalara banyonuzun duvarlarına monte edebilirsiniz. Yalnız bu seçimi yaparken banyo dolaplarının ayaklarının sahip olduğu renge uygun tercihler yapmanız gerektiğini hatırlatalım.
  • Zeminlerde desenli ya da tek renk klasik banyo fayans modellerini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz doğal etkiyi artırmak için parke görünümlü seramikler de bir seçenek. Zemin dekorasyonunu bej, kahverengi renk geçişli paspaslar ya da kürk görünümlü kilimlerle tamamlayabilirsiniz.

2. Zarif Dokunuş

Şık banyolar

  • Klasik detayların pastel renkler ile buluştuğu ve oldukça hoş bir etki yaratan Zarif Dokunuş’ta kahverengi, krem rengi, soft pembe tonları, gri, bej ve beyaz oldukça sık kullanılıyor. Bakır, bronz, roze altın gibi renkler ise banyo tasarımı konusunda size dikkat çekici bir şekilde yardımcı olabilecek, yansıtmak istediğiniz ruha katkı sağlayabilecek renklerden.
  • Banyo dolabı seçerken klasik tasarıma sahip, ayaklı ve çekmeceli ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu arada mat beyaz klasik banyo dolaplarının bu stil için oldukça uygun bir seçim olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.
  • Banyo duvarlarında, geometrik desene sahip ve renk paletine uygun seramikler tercih edebilirsiniz. Bu arada duvarlarda gül kurusu rengi ve bejin çok hoş durduğunu not düşelim.
  • Yeni fikirler, yeni uygulamalar… Evet, banyoda altın rengi, bakır rengi aydınlatma ürünleri pek tercih edilmez ama Zarif Dokunuş bu algıyı şık bir şekilde kırmanız için size yardımcı.
  • Lavabo ve banyo bataryalarında da seçtiğiniz aydınlatma ürünleri ile renk uyumu yakalayacak bakır ve altın renklerini tercih edebilirsiniz.
  • Banyo aksesuarları bile klasik banyolar için ilham olabilecek kuvvette! Klasik tasarımın ruhunu yansıtabilecek parlak dokulara sahip aksesuarlardan yararlanabilirsiniz.
  • Klasik banyo modellerinde tercih edeceğiniz aynaların da dikkat çekici çerçevelere sahip olması oldukça önemli. Diğer odalarda kullandığınız ışıltılı çerçeveli dekoratif aynaları banyolara taşıyarak Zarif Dokunuşu hayata geçirmenize katkı sağlayabilir.
  • Zeminlerde soft renklerde seramikler tercih edebilirsiniz. Klasik-modern motiflere sahip banyo paspasları ile zemin dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

3. Doğunun Gizemi

Hasır çamaşır sepeti

  • Etnik desenlerden bol bol yararlanılan, nostaljik ve mistik etkilerin hakim olduğu Doğunun Gizemi’nde kırmızı, mor, fuşya, mavi, turuncu gibi dikkat çekici renklerden yardım alabilirsiniz. 2019 banyo dekorasyonu trendleri arasında kırmızı banyoların da yer aldığını göz önünde bulundurduğunuzda bu dekorasyon stilini uygulama kararına bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
  • Doğunun Gizemi klasik banyo mobilyalarında stilde kullanılan renklere göre banyoların dolaplarını seçebilirsiniz. Fakat mermer detaylı banyo dolaplarının da bu dekorasyon stilinde çok hoş durduğunu belirtelim. Ayrıca lavabo seçiminde de tercihinizi mermer ürünlerden yana yapabilirsiniz.
  • Duvar dekorasyonunda etnik desenlere, canlı renklere sahip seramiklerden ya da sade mermerlerden yardım alabilirsiniz. Dilerseniz seramik uygulamasını sadece duşakabin bölümünde gerçekleştirip banyonuzun geri kalan duvarlarını suya karşı dayanıklı bir boya ile boyayabilirsiniz.
  • Aydınlatma ürünlerinde de doğunun atmosferini yaratmakta katkı sağlayacak tasarımlar seçmelisiniz. Pirinç, bakır, altın, krom rengi ya da eskitilmiş görünüme sahip aydınlatma ürünleri yaratmak istediğiniz etkiyi artırır.
  • Lavabo ve banyo bataryalarında da aydınlatmada olduğu gibi klasik formlu, parıltılı etkiye sahip, dikkat çekici renkler tercih etmelisiniz.
  • Bu dekorasyon stilinin banyo aksesuarlarında renk paletine uygun, parlak ürünler tercih edebilir ya da seçiminizi mermerden yana kullanabilirsiniz.
  • Banyo aynalarında da parlak çerçeveye sahip dikkat çekici aynalar alanın dekorasyonunu tamamlama konusunda size yardımcı olabilir.
  • Zemin dekorasyonunda mermer görünümlü seramiklere yer verebilir ve kırmızı, siyah, mavi gibi farklı renkleri buluşturan şeritli paspaslar ile bütünlük sağlayabilirsiniz.

Klasik banyo aksesuarları

Banyonuzu klasik çizgiler doğrultusunda dekore etmenize yardımcı olacak banyo ürünleri Koçtaş’ta!

Country Banyo Dekorasyonu Nasıl Yapılır? adlı yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca Koçtaş Yaşayan Evler Dergi sayesinde ilham olabilecek pek çok dekorasyon fikrine ulaşabileceğinizi hatırlatalım.