Klasik Mutfak Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Klasik mutfaklar

Herkes mutfakta keyifli zaman geçirmek ister. Bunun için yemek yapmayı sevmek kadar mutfağınızın dekorasyonun size hitap etmesi de oldukça önemli. Eğer hem dünü hem de bugünü birleştiren, nostaljik esintiler sunan bir dekorasyon stili ile mutfağınızın çehresini değiştirmek istiyorsanız klasik mutfak dekorasyonu tam size göre olabilir!

Klasik mutfak tasarımları; alanda yer verilen ışıltılı objeler, kıvrımlı formlar, nostaljik ve etnik desenler ile dikkat çekiyor. Bu arada alanın dekorasyonunu oluşturan çekici renkler de klasik dekorun en önemli noktalarından biri. Peki, klasik mutfak dekorasyonu nasıl yapılır? Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle 3 koleksiyonu tanımanız gerekiyor. Haydi, şimdi, birbirinden özel klasik dekorasyon koleksiyonlarının tanıyalım.

1. Görkemli Işıltılar

Mutfak tasarımları

  • Görkemli Işıltılar, bugünün modernliği ile geçmişin şık ve nostaljik etkisini buluşturuyor. Kahverengi, bej, beyaz, açık gri gibi renklerin yanı sıra altın, roze altın, bakır gibi renklerden de bu stili uygulamak için yardım alabilirsiniz.
  • Klasik mutfak dolabı modellerinde detaylar oldukça önemli. Örneğin modern mutfak dolabı alabilir ve bakır, roze metal, altın gibi renklere sahip klasik tasarımlı mobilya kulpları sayesinde Görkemli Işıltılar’a yakışır bir alan oluşturabilirsiniz.
  • Mutfak duvarlarında yaldızlı, etnik ya da nostaljik etkilere sahip seramik modellerini tercih edebilirsiniz. Fakat bu yıl mutfaklarda seramikler yerine duvar kâğıtları ya da duvar boyası uygulamanın oldukça popüler olduğunu belirtelim. Dilerseniz renk paletine uygun, klasik detaylar taşıyan bir duvar kağıdı modeli ve renk paletine uygun bir duvar boyası rengiyle mutfak dekorasyonunu farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.
  • Klasik mutfak modellerinde aydınlatma da dikkat çekmeyi başaran kategorilerden biri. Altın rengi gibi metal ürünlerden yararlanmak alanın dekorasyonuna uygun bir seçim yapmanızı sağlayabilir. Buna artı olarak, LED teknolojisi ile üretilmiş klasik tasarımlı ampulleri tercih ederek de nostaljik etkiyi artırabilirsiniz.
  • Klasik mutfak bataryası seçiminde de aydınlatma ve mobilya kulbunda olduğu gibi roze altın, bakır ya da pirinç gibi ışıltılı seçenekleri tercih ederek bütünlük sağlayabilirsiniz.
  • Mutfak aksesuarlarında da dikkat çekici olmak şart! Metal ürünler son yıllarda oldukça popüler olduğu için metal ürünlere mutfağınızda yer verebilirsiniz. Örneğin metal mutfak raflarını ve sepetlerini tercih edebilir ya da duvara monte edilebilecek mutfak düzenleyici ürünler sayesinde alanın dekorasyonuna katkı sağlarken mutfağınızın düzenli bir görünüme sahip olmasını da sağlayabilirsiniz.
  • Zeminlerde klasik desenli ya da tek renk klasik mutfak fayans modellerini tercih edebilirsiniz. Bej, kahverengi renk geçişli kilimler ya da renk paletine uygun tonlarda etnik desenli kilimler ise zemin dekorasyonunu tamamlamanıza yardımcı olabilir.

2. Zarif Dokunuş

Mutfak dolabı modelleri

  • Pastel renklerin ve klasik ögelerin buluşup hem şık hem de sade bir alan yaratmasını sağlayan Zarif Dokunuş’ta kahverengi, krem rengi, soft pembe tonları, gri, bej ve beyaz kullanabileceğiniz ana renkler arasında. Bakır, bronz, roze altın gibi renkler ise mutfak tasarımınızda dikkat çekici ayrıntılara yer vermenizi sağlıyor.
  • Zarif Dokunuş’ta tercih edebileceğiniz mutfak dolaplarında beyaz gibi açık renklere yer verebilirsiniz. Mutfak dolaplarında açık renk kullanımı özellikle küçük mutfakları büyük gösterme konusunda oldukça önemli. Mobilya kulplarında ise siyah metal ya da roze altın gibi renkleri tercih edebilirsiniz.
  • Mutfak duvarlarında tezgâh ve üst modül arasına seramik uygularken diğer duvarlarda soft pembe ya da açık gri gibi duvar boyası renklerinden yardım alabilirsiniz. Tercih edeceğiniz seramik tek renk olabileceği gibi, kahverengi ve bej arasındaki tonları barındıran renk geçişli alternatifler de olabilir.
  • Aydınlatma ürünlerinde de elbette klasik modele sahip seçenekleri tercih etmelisiniz. Siyah metalin yanı sıra altın rengi, bakır rengi aydınlatma ürünlerini de değerlendirebilirsiniz. Zincir detaylı seçenekler ise önceliğiniz olmalı.
  • Mutfak bataryasında roze altın, krom gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bu arada batarya ve aydınlatma ürünlerinin renklerini aynı seçmek, alanda bütünlük sağlayabilir.
  • Mutfak aksesuarlarında da metal ürünlere öncelik vermelisiniz. Roze altın, bakır gibi renklerin yanı sıra siyah metaller de önceliğiniz olmalı. Kahverengi ahşap sepetlerden ya da diğer yardımcı ürünlerden yardım almamak Zarif Dokunuş’u daha sağlıklı şekilde uygulamanıza yardımcı olabilir.
  • Zeminlerde soft renklerde seramikler tercih edebilirsiniz. Klasik-modern motiflerdeki kilimler ise alana hareket katabilecek önerilerden.

3. Doğunun Gizemi

Mutfak dolapları seçenekleri

  • Mistik ve etnik desenlerin hâkim olduğu Doğunun Gizemi’nde nostaljik rüzgârları keyifli bir şekilde hissetmek mümkün. Kırmızı, mor, fuşya, mavi, turuncu gibi dikkat çekici renklerden bu dekorasyon stili uygularken yardım alabilirsiniz.
  • Doğunun Gizemi’ni uygularken tercih edeceğiniz mutfak dolapları; beyaz, gri gibi sade renklere sahip olabilir. Fakat klasik dekorasyonun etkisini artırmak isterseniz mor dolapları da tercih edebilirsiniz. Altın rengi ya da siyah metal mobilya kulpları ile bu mutfak mobilyasını tamamlamayı unutmayın.
  • Mutfak duvarlarında nostaljik ve etnik etkileri olan seramikler tercih etmeniz, dekorasyonun ruhunu yansıtmak açısından oldukça önemli. Fakat her duvara bunu uygulamak alanı boğucu kılabileceği için bazı duvarları dengeleyici renklerle boyayabilirsiniz.
  • Aydınlatma ürünlerinde de doğunun ruhunu yansıtabilecek tasarımdaki ürünleri tercih etmelisiniz. Pirinç, bakır, altın, krom rengindeki ya da eskitilmiş görünüme sahip zincir detaylı aydınlatma ürünleri mutfağınızın dekorasyonunu tamamlamak konusunda oldukça destekleyici. Tasarımın yanı sıra, mutfakta meydana gelebilecek kazaları en aza indirebilmek için her noktayı aydınlatmaya özen göstermeli ve tezgâh üzerine LED şerit ya da duvara aplik gibi ek aydınlatma seçeneklerinden yardım almalısınız.
  • Eğer söz konusu Doğunun Gizemi stili ise eviye bataryası kesinlikle krom, pirinç ya da altın olmalı. Aç-kapa stili bataryalardansa tercihinizi çevirmeli bataryalardan yana kullanabilirsiniz.
  • Mutfak aksesuarlarında parlak ürünleri seçebileceğiniz gibi mermer ya da taş görünümüne sahip ürünleri de tercih edebilirsiniz. Fakat dikkat çekicilik kesinlikle önemli!
  • Zemin dekorasyonunda mermer görünümlü seramikleri seçebilirsiniz. Kırmızı, siyah, mor, turuncu gibi farklı renklerin buluştuğu etnik desenli bir kilim ise alanın şıklığını katlayabilir.

Mutfak aydınlatması

Mutfağınızı yeni dekorasyon stiline kavuşturacak tüm mutfak ürünleri Koçtaş’ta!

Ayrıca Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’de yaşam alanınızı güzelleştirmenize yardımcı olacak pek çok fikrin sizi beklediğini hatırlatalım.